O Κοντονής «είδε» πρόβλημα στο να προσφεύγουν στο ΣτΕ οι δικαστές του ΣτΕ για υπόθεσή τους

O Κοντονής «είδε» πρόβλημα στο να προσφεύγουν στο ΣτΕ οι δικαστές του ΣτΕ για υπόθεσή τους

Κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου

O Κοντονής «είδε» πρόβλημα στο να προσφεύγουν στο ΣτΕ οι δικαστές του ΣτΕ για υπόθεσή τους
Συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την αντιπαράθεση με τους δικαστές για τις δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και μετά την δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε χθες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου «μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους».

Κλείσιμο
Και διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής επισήμανε το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής.

Μάλιστα, κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης