Φίλης και άλλοι 12 του ΣΥΡΙΖΑ κατά «Ευαγγελισμού»: Στοχοποιείτε τους διεμφυλικούς ως ψυχικά ασθενείς!

Φίλης και άλλοι 12 του ΣΥΡΙΖΑ κατά «Ευαγγελισμού»: Στοχοποιείτε τους διεμφυλικούς ως ψυχικά ασθενείς!

Αφορμή, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση»

Επίθεση στην Ένωση του Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξαπολύουν, με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή, το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση».

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Αννέτα Καββαδία κ.ά.- στην ερώτηση τους τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να παρέχει ο «Ευαγγελισμός» επιστημονική κάλυψη για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που στοχοποιεί και στιγματίζει τους διεμφυλικούς ανθρώπους ως ψυχικά ασθενείς.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι κυβερνητικοί βουλευτές: «Αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να εκφράζονται σε ημερίδα ενός δημόσιου νοσοκομείου που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας -πόσο μάλλον και σε χώρους του νοσοκομείου- ενώ είναι και επικίνδυνες καθώς, υπό το βάρος του στιγματισμού των ταυτοτήτων τους και των διακρίσεων, η πληθυσμιακή ομάδα των τρανς ανθρώπων και ιδιαίτερα των τρανς εφήβων έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα».

Οι 13 βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους απαντήσει τι ενέργειες θα κάνει, ώστε τέτοιες αντιεπιστημονικές απόψεις να μην νομιμοποιούνται και να μην πιστοποιούνται μέσω σεμιναρίων επιστημονικών ενώσεων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

μπράβο στον Ευαγγελισμό

Είναι απορίας άξιο πως έχουν άποψη για το θέμα άτομα που δεν έχουν καμιά απολύτως επιστημονική κατάρτιση κ ούτε παρακολούθησαν την ημερίδα η οποία σε γενικές γραμμές ήταν τεκμηριωμένη, κατατοπιστική και προσέγγισε το θέμα από την σκοπιά του παιδιού, του εφήβου και της οικογένειας του. Ανησυχούν περισσότερο ο Φίλης και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα άτομα με δυσφορία φύλου από τους παιδοψυχίατρους, τους ψυχολόγους και όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που καθημερινά στέκονται δίπλα σε παιδιά και οικογένειες ? Είναι επικίνδυνος ο λαϊκισμός τους. Αν ήταν ειλικρινές το ενδιαφέρον τους θα ασχολούνταν και με την υποστελέχωση όλων των παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, την παντελή έλλειψη κλινών για παιδιά και εφήβους, με τις λίστες των ΚΕΔΔΥ, την ανυπαρξία δομών για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.. είναι ατέλειωτος ο κατάλογος. Μακάρι τα δημόσια Νοσοκομεία να είναι ανοιχτά σε σύγχρονα θέματα, σε συζητήσεις και προβληματισμούς. Πολλά μπράβο στον Ευαγγελισμό και την Ένωση επιστημονικού προσωπικού που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια δύσκολα θέματα και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους .

;;;;;;;;;;;

Αν δεν κάνω λάθος ο κ. Φίλης είναι λίγο υπέρβαρος. Αν ένα νοσοκομείο κάνει μάθημα για το μεταβολικό σύνδρομο ή τη νοσογόνο παχυσαρκία, στοχοποιεί τους υπέρβαρους; Αν κάνει σεμινάρια για τον αλκοολισμό, στοχοποιεί τους αλκοολικούς; Για την διαταραχή σκέψης δυστυχώς δεν υπάρχει μάθημα.

AΠΟΡΊΑ

Οι Φίληδες και λοιποί ως τί παρεμβαίνου και εξαπολύουν κατηγορίες; Είναι κανείς απ'αυτούς γιατρός ή ψυχολόγος; Έχει ασχοληθεί κανείς τους και με με ποιά ιδιότητα με διεμφυλικά άτομα; Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όρια.

Έξω κοπρίτες, στους ομοίους σας αυτά

Βρε άεργε [...], όταν φιλιούνται δυο άνδρες στο θεωρείο της Βουλής τι ειναι ? ομαλοί μήπως ? Εδώ δεν έχω δει ζευγάρι νεαρών να φιλιούνται δημόσια στα θεωρεία, άρα φυσικό ειναι να θεωρώ ανώμαλους τους δυο γέρους άνδρες που είδα εκεί να φιλιούνται. Εσείς βέβαια, είστε ήτε ανώμαλοι ή απλώς ανόητοι, υποστηρίζετε Κουφοντίνα, Ρουβίκωνα, Μπαχαλάκηδες, Λαθρέμπορους, Ναρκοέμπορους, Φοροφυγάδες, τα βιάζεται με την αριστεία, αλλά και τον απλό έλληνα που μοχθεί. Χαρίζεται τμήματα της Ελλαδος σε βουλιμικούς γείτονες, σπαταλάτε δηλαδή το αίμα των προγόνων μας που έχυσαν για να τα αποκτήσουμε, όπως σπαταλάτε των ιδρώτα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτή ειναι η αριστερά ρε [...] ? Μας είχες πήξει στο φούμαρο εσύ και οι άλλοι αριστεροί της τεμπελιάς και του φασισμού, τώρα όμως σας μάθαμε πληρώνοντας.

Σχολιάκιας

Τους ψυχικά ασθενείς τους ξέρουμε και τους σεβόμαστε. Με τους διανοητικά ασθενείς τι θα κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑΚΙΑΣ

Τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας και καταταλαιπωρούν χιλιάδες κόσμο, δεν τα έχει δει ποτέ ο Φίλης. Έχει πάει ποτέ σε εφημερία του "Ευαγγελισμού" για να δεί πως υποφέρει ο κόσμος για το πρόβλημα που έχει και πως τρέχει το προσωπικό για να εξυπηρετήσει; Το σεμινάριο για τους διεμφυλικούς τον ενόχλησε.

Πειραιώτης.

Μιά ζωή αυτοί του συριζα,τέως συνασπισμού και τέως ΚΚΕεσ,κάτι τέτοιους είχαν μαζέψει.Δεν ξέρω πως έγινε και έγιναν δεξαμενή διαταραγμένων.Γιατί ακόμα και η Aμερικάνικη APA στους διαταραγμένους τους είχε όλους αυτούς μέχρι το 1974,και τους ομοφυλόφιλους πρώτους πρώτους,αλλά κατόπιν πολιτικών πιέσεων τους έβγαλε από τη λίστα.

κ. Φίλη

Λογικό να μην γνωρίζετε τι σημαίνει επιστήμη, επιστήμονας και επιστημονική προσέγγιση. Όπως λογικό να μην γνωρίζετε χιλιάδες άλλα πράγματα. Το παράλογο και λυπηρό είναι ότι κάποιοι σας ψήφισαν, όπως και τους υπόλοιπους χαβαλέδες της σύγχρονης ΒτΕ, παραχωρώντας έστω και για κάποιο διάστημα την εξουσία να διαχειριστείτε πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών (και μόνο). Δυσνόητο το καταλαβαίνω αλλά δεν μπορούμε να σερνόμαστε όλοι στη λάσπη της αμορφωσιάς...

Αλλά αντ' άλλων...

Καταρχήν το θέμα της ομιλίας δεν ήταν οι διεμφυλικοί, αλλά οι διαταραχές ταυτότητας φύλου. Όποιος έχει πρόβλημα με τον όρο, τα παράπονά του στο ICD, το ισχύον σύστημα ταξινόμησης νόσων. Κατά δεύτερον, ο τρανσεξουαλισμός και ο τρανσβεστισμός αποτελούν κατηγορίες διαταραχής ταυτότητας φύλου, όπως αναφέρονται στο σύστημα αυτό. Κατά τρίτον, καμία στοχοποίηση των ατόμων με διαταραχή ταυτότητας φύλου δεν υπήρξε: αναφέρθηκαν όλες οι μέθοδοι αντιμετώπισης, μεταξύ άλλων και η αλλαγή φύλου, η οποία δεν είναι ούτε η πλέον συνιστώμενη ούτε η πλέον επιτυχής, σύμφωνα με τις στατιστικές. Τώρα, πώς είναι δυνατό να αποφαίνονται για την ομιλία άτομα που δεν την παρακολούθησαν καν, ας μας το εξηγήσουν οι ίδιοι καλύτερα.

αμορφωτε ξεπλενη υπουργε

ισως να φταιει που εισαι αμορφωτος ισως και η μπιχλα που κουβαλας ισως παλι να φταιει το πολυ το τικι τακα Η Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νοσημάτων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD) αποτελεί μία κωδικοποίηση των νοσημάτων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που αρχικά έχει σα σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση και επεξεργασία των ιατρικών διαγνώσεων παγκοσμίως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί στο διαδίκτυο μία έκδοση (στα αγγλικά) της τελευταίας αναθεώρησης η οποία είναι αναζητήσιμη. Η δέκατη αναθεώρηση της ταξινόμησης ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1992. Το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας έχει μεταφράσει αυτήν την αναθεώρηση. Η βασική ταξινόμηση γίνεται με τριψήφιους κωδικούς που είναι και υποχρεωτικό επίπεδο κωδικοποίησης για τη διεθνή αναφορά στη βάση δεδομένων της θνησιμότητας της ICD και για γενικές διεθνείς συγκρίσεις. Ακολουθεί μία δεύτερη κατηγοριοποίηση με τετραψήφιο κωδικό η οποία δεν είναι υποχρεωτική αλλά γενικά χρησιμοποιείται και σε μερικές κατηγορίες αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα της ICD. ICD 10 V Ψυχικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς 1 F60-F69 Διαταραχές της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς στον ενήλικα 2 F64 Διαταραχές της ταυτότητας του φύλου Περιεχόμενα ομάδας ΚωδικόςΤίτλος F64.0 Τρανσεξουαλισμός F64.1 Ετεροφυλενδυσία (Transvestism) F64.2 Διαταραχή της ταυτότητας φύλου κατά την παιδική ηλικία F64.8 Άλλες διαταραχές της ταυτότητας του φύλου F64.9 Διάφορες διαταραχές της ταυτότητας του φύλου ok χοντρουλη;

εδω δεν προκειται για διατσραχη

αλλά για λαμογιακες διαδικασίες Σε περίοδο πολέμου επιστρατευσης ,στράτευσης με μια μια υπευθυνη δήλωση που μπορει να ανακληθεί γίνεσαι γυναίκα και οι γυναίκες δεν υπηρετού στο στρατό και δε σκοτώνεται ούτε χάνεις δύο χρόνια της ζωής σου με ασκήσεις και καψονια και όταν πουρεψεις ανακαλεις την υπεύθυνη δήλωση οπως εχεις δικαίωμα από τον νόμο και ξανά γίνεσαι μητσαρας και είσαι και τρέντυ;Επισης αμα σε ψάχνουνε οι κλητήρες σαν μητσαρα να σου επιδοσουνε κατάσχεση,ασφαλιστικά μέτρα κλπ και βλέπουνε μπροστά τους τη γυναικάρα με τα κόκκινα ναψτιυς λέει δεν είμαι γω αυτός που κυνηγάτε ,λάθος η πόρτα ο αριθμός ,μη με ρωτάτε ;Και δε μιλάμε για περιπτώσεις που οντως υπάρχει ανατομικό πρόβλημα ή ορμονική κλίση προς το άλλο φύλο.Ειναι δυνατό από περιβαλλοντικούς παράγοντες έναν άντρας να φερεται σα γυναίκα;Κι όμως είναι .Η μάνα μου μου ελεγε ότι ο αδελφος τους μετά τον πόλεμο από τη φτώχεια φορούσε τα φουστάνια των αδελφών του και κρυβοταν δεν έβγαινε πολύ στο χωριό.Και οταν οι άντρες λείπουν στον πόλεμο στα καράβια στην ξενιτιά και τα αγορια μεγαλωνουν με μαμάδες ,γιαγιες ,θειες δεν παίρνουν γυναικείες συνήθειες;Και είναι αυτό ασθένεια ή διαταραχή

ετσι ειναι

Δεν μπορεις να εχεις αλλη αποψη απο αυτη που εχει η αριστερα, και ναι η επιστημη δεν ξερει ακομα αμα ειναι τρελλοι η οχι, οποτε ας μην την χτυπαμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alsascas

Με τα χάσταγκ #αγάπη μου_έβαλα_γραβάτα #Ζαππειο #tsipras #Αλεξης, οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν το σόου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο - Δείτε τις εμπνεύσεις των τουιτεράδων

3
gravata_arthrooo

Ερωτηματικά για τις αναφορές σε φοροελαφρύνσεις, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού κ.λπ. - Ο πρωθυπουργός έδωσε σινιάλο εκλογών με την κόκκινη γραβάτα του; - Εντύπωση προκάλεσε η «επίθεση αγάπης» του Πάνου Καμμμένου στον Αλέξη Τσίπρα - Δριμείες επικρίσεις από την αντιπόλιτευση

15