Επίσκεψη Ερντογάν: Το ΥΠΕΞ απαντά στην κριτική με επιχειρήματα από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Επίσκεψη Ερντογάν: Το ΥΠΕΞ απαντά στην κριτική με επιχειρήματα από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Το ΥΠΕΞ επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία των τουρκικών προκλήσεων και μιλά για προκατασκευασμένη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας να δημιουργηθεί ένα έλλειμμα επικοινωνίας ανάλογο με αυτό που έχει η Νότια με τη Βόρεια Κορέα (!) απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στα ομαδικά πυρά που δέχθηκε για την κακή προετοιμασία της επίσκεψης, την αποτυχία της  και την... αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και αξιώσεων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μιλά μάλιστα για προκατασκευασμένη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για επιπόλαια κριτική από οπαδούς ενός ιδιόμορφου νέο-απομονωτισμού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

Ένα κορυφαίο γεγονός για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής.

Προτού καν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου καθώς και μεταξύ των Υπουργών, στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μέσα του αντιπολιτευόμενου Τύπου εμφανίστηκαν να διαπιστώνουν την δήθεν αποτυχία της ιστορικής σημερινής επίσκεψης.

Η επιπόλαια αυτή κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ν. Κορέα, οι εκεί συνομιλητές του τόνισαν εμφατικά ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους βορείους γείτονές τους είναι η έλλειψη καναλιών επικοινωνίας.

Αυτοί οι παράγοντες δεν θέλουν να δουν το εποικοδομητικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υπήρξε καλή και λεπτομερής προετοιμασία τους. Αγνοούν δε επιδεικτικά το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν προπαρασκευαστικές επισκέψεις και συνεννοήσεις.

Αυτή η προκατασκευασμένη κριτική βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης.

Αιδώς Αργείοι.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Άγγελος

Η αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη ζώνη κυριαρχίας στη θάλασσα είναι τα χωρικά ύδατα, στη συνέχεια έρχεται η υφαλοκρηπίδα, η οποία στο διεθνές δίκαιο είναι πιο ισχυρή έννοια από την ΑΟΖ. Γι' αυτά ούτε κουβέντα από Παυλόπουλο και Τσίπρα. Αιδώς Αργείοι.

Μεγάλη αποτυχία ο Κοτζιάς !

Κάνανε την πατάτα κι αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους , βγαίνουν κι από πάνω ! Τον Κοτζιά , τον θεωρούσα πιό σοβαρό , αλλά απ´ ότι φαίνεται , από τούτο το κηπούλι , ειν και τούτο το μαρούλι !

Αιδώς υπουργείοι

...προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης... Στ αληθεια τωρα, υπηρχαν καποιοι που εργαστηκαν για αυτη την επισκεψη??? Που να μην εργαζοταν δλδ...

Ελλην

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ !!! Βολεμένοι στό ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ τρομάρα σας ξεχνάτε ότι υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ μετά τη Μαλακάσα ΜΑΛΑΚ(Ε)ΑΣΟΙΙ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ, εσείς τους δίνεται το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται παρά τη συνθήκη της Λωζάνης Τούρκοι .Κοπρίτες που στή εστε γιά οθωμανικό γιά τα ψηφουλάκια των μουσουλμάνων τουρκογενών.π9

Στρατηγική για κλάματα

Ατυχές το παράδειγμα της χωρισμένης Κορέας. Εκτός αν το υπεξ(εφτίλας) αναπωλεί την εποχή που η Ελλάδα ήταν κομμάτι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τότε που το "φασμα" και τα "κανάλια επικοινωνίας" τα όριζε ένας. Ο σουλτάνος.

άκρον άωτον !

Το άκρον άωτον της αναίδειας : Να έλθει κάποιος προσκεκλημένος στο σπίτι μου , να αφοδεύσει στο σαλόνι και να ζητήσει χαρτί για να σκουπιστεί . Εγώ οργισμένος και φωνασκών να του δίνω λευκό χαρτί υγείας και αυτός να μου ζητά .....ρόζ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kosyrizav0

Πληγές για την κυβέρνηση οι περικοπές στις συντάξεις, η ΔΕΗ και η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συζήτηση για τις μονάδες της ΔΕΗ

4411056

«Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ