ΚΚΕ για επίσκεψη Ερντογάν: Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις

ΚΚΕ για επίσκεψη Ερντογάν: Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης που προετοίμασε η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι οδυνηρό για τα δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορεί να  «ξεπλυθεί» με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, επισημαίνει ο Περισσός

ΚΚΕ για επίσκεψη Ερντογάν: Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις
«Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίστηκαν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας επεσήμανε ο Περισσός στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο για τα αποτελέσματα των επίσημων συνομιλιών στην Αθήνα μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Περισσός επεσήμανε ότι η επίσκεψη Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ηγεσία, να θέσει το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων, μέσα από την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, να προβάλλει τις εμμονές της για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, να παρέμβει στη Θράκη και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι οδυνηρό για τα δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορεί να  «ξεπλυθεί» με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου επισημαίνει ο Περισσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: 

Κλείσιμο
«Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν στη χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαίωσε το κλίμα που, τις προηγούμενες μέρες, με αμετροέπεια, καλλιεργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επίσκεψη ως «ιστορική». Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, την ώρα, που μόνο μέσα στο 2017, μετριούνται σε χιλιάδες οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία, ενώ λίγο πριν την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνέντευξή του επανέφερε όλες τις γνωστές προκλήσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας, με αποκορύφωμα το αίτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Επιπλέον, η επίσκεψη Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ηγεσία, που κατέχει το 40% της Κύπρου και τώρα έχει εισβάλει και κατέχει και συριακά εδάφη, να θέσει το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων, μέσα από την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, να προβάλλει τις εμμονές της για “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, να παρέμβει στη Θράκη, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας, που είναι Έλληνες πολίτες, προς όφελος των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης, σύμφωνα και με την πρακτική που ακολουθεί σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Στην πράξη η επίσκεψη, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναβάθμισε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και το οδυνηρό αυτό αποτέλεσμα δεν μπορεί να “ξεπλυθεί” με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, απ’ τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ κι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ένταξη και η σύνδεση των δύο χωρών στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κάθε άλλο παρά βοηθά στην ειρήνη και στην ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα, που στηρίζουν τον ευρω-νατοϊκό και καπιταλιστικό μονόδρομο της χώρας, έχουν ευθύνες γιατί παραπλανούν το λαό μας, ότι μέσα σ’ αυτές τις ενώσεις και γύρω από στρογγυλά τραπέζια και επιχειρηματικές μπίζνες θα λυθούν τα προβλήματα προς όφελος των λαών.

Ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει, με τα παραμύθια που του αραδιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, πως δήθεν με επιδέξιους διπλωματικούς χειρισμούς, πότε με “ζεμπεκιές” και “κουμπαριές” και πότε με την ανάπτυξη των διάφορων επιχειρηματικών σχεδίων, θα ξεπεραστούν σχεδιασμοί που είναι συνδεδεμένοι με βαθύτερες αιτίες και ισχυρά ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι, οι λαοί και στις δύο χώρες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που διεξάγεται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι, όπως κι οι οικονομικές κρίσεις, “νύχι-κρέας” με αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.
Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των λαών κι από τις δυο μεριές του Αιγαίου, για να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό, κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών. Να δυναμώσει η πάλη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή ένα τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης