Αυγενάκης: Προσβλέπουμε σε ειλικρινή και εθνικά ωφέλιμη συνεργασία με την «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Αυγενάκης: Προσβλέπουμε σε ειλικρινή και εθνικά ωφέλιμη συνεργασία με την «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

«Ο υπουργός Άμυνας έχει βάλει στο “παιχνίδι” μεσάζοντα με προμήθειες για την πώληση εξοπλιστικού συστήματος, δηλαδή με δημόσιο χρήμα, έναν κύριο o οποίος είναι καταδικασμένος λαθρέμπορος όπλων» λέει ο κ. Αυγενάκης για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Αυγενάκης: Προσβλέπουμε σε ειλικρινή και εθνικά ωφέλιμη συνεργασία με την «Δημοκρατική Συμπαράταξη»
Σε «ειλικρινή και εθνικά ωφέλιμη συνεργασία» με την Δημοκρατική Συμπαράταξη προσβλέπει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος τονίζει πως η πρόσφατη εκλογική διαδικασία στην κεντροαριστερά χαρακτηρίστηκε από «μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αυξημένη νομιμοποίηση για την κυρία Γεννηματά».

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο protothema.gr αναφέρεται και στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία επισημαίνοντας πως ο κ. Πάνος Καμμένος « έχει βάλει στο “παιχνίδι” μεσάζοντα o οποίος είναι καταδικασμένος λαθρέμπορος όπλων και με διεθνή εντάλματα σύλληψης».
 
· Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018 που φέρνει νέους φόρους και επιβαρύνσεις. Εσείς υπόσχεστε μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά γνωρίζουμε πως οι δανειστές ζητούν πειστικά «ισοδύναμα». Που θα τα βρείτε;
Κλείσιμο
 
Ζητούν πειστικά ισοδύναμα γιατί η κυβέρνηση δεν πείθει. Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα. Θα μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες που αυξήθηκαν 876 εκατ. το 2017, τις δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο που αντί να συγκρατηθούν, αυξήθηκαν 521 εκατ. το 2017. Τις δαπάνες προμηθειών που αντί να συγκρατηθούν κατά 400 εκατ. σε μια τετραετία, συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021. Τις μεταβιβάσεις σε λοιπούς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αντί να μειωθούν κατά 400 εκατ., αυτές αυξάνουν μέχρι το 2021. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα χρήματα των φορολογουμένων! Φτάνει να περνάνε καλά οι «ημέτεροι».
 
· Η κυβέρνηση, σας κατηγορεί πως η δίκη σας μείωση φόρων θα συνοδευτεί με «τσεκούρι» σε βασικές δημόσιες δαπάνες. Τι απαντάτε;
 
Θα συνοδευτεί με «τσεκούρι» στα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε μια ανίκανη κυβέρνηση. Και βέβαια σε μια σειρά δαπανών που μπορούν να περικοπούν, όπως στον κομματικό στρατό που τακτοποιεί στο Δημόσιο με 8.000 προσλήψεις από το παράθυρο σε θνησιγενείς θέσεις εργασίας. Έχουμε μια κυβέρνηση τσαρλατάνων που παίρνει συνολικά μέτρα 14 δισ. και μετά χαίρονται επειδή επέστρεψαν κάτι παραπάνω από 700 εκατ. φέτος και 600 εκατ. πέρσι.
 
· Η Νέα Δημοκρατία έχει πείσει για το κυβερνητικό της όραμα ή η δημοσκοπική υπέροχη στηρίζεται μόνο στην φθορά της κυβέρνησης;
 
Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλη η φθορά της κυβέρνησης. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία  όμως εκφράζει ένα πειστικό λόγο και εμπνέει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τη μακρά κρίση και τα μνημόνια και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.
 
· Τι απαντάτε σε εκείνους τους πολίτες που διατηρούν ισχυρές επιφυλάξεις και πιστεύουν πως η «τσέπη τους» θα παραμείνει άδεια ακόμα κι αν εσείς αναλάβετε τα ηνία της χώρας;

 
Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης πούλησαν ελπίδα με το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”. Εμείς δεν πουλάμε ελπίδες. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και με συγκεκριμένο πρόγραμμα ξετυλίγουμε τη δική μας οικονομική πολιτική. Όχι, η τσέπη των Ελλήνων δε θα παραμείνει άδεια. Οι Έλληνες αφενός θα ξαναπιάσουν δουλειά, δουλειές καλοπληρωμένες, μέσα από επενδύσεις που θα έρθουν στη χώρα και αφετέρου θα μειώσουμε -σε συμφωνία με τους εταίρους μας - τα πρωτογενή πλεονάσματα, και βέβαια θα περικόψουμε τις σπατάλες του δημοσίου για να μειώσουμε ακολούθως τη φορολογία. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι όταν πολεμάει την επένδυση στο Ελληνικό, πολεμάει 70.000 νέες θέσεις εργασίας. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις επενδύσεις.
 
· Ο «θεσμός» του μητρώου στελεχών της ΝΔ υπόσχεται την κατάργηση των κομματικών διαπιστευτηρίων και της ανάδειξης προσώπων μέσα από «σωληνώσεις». Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και δημιουργεί προσδοκίες. Θα αποδώσει;
 
Ήδη αποδίδει. Η δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεγάλη ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος και την ανανέωση στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είναι μια δέσμευση με πραγματικό περιεχόμενο.
 
· Για τον κ. Καμμένο και το μεσάζοντα στην υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία, θεωρείτε ότι υπάρχει σκάνδαλο;
 
Μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ.Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο. Πάρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης, την επικαιρότητα μονοπωλεί η «υπόθεση Καμένου». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας έχει βάλει στο “παιχνίδι” μεσάζοντα με προμήθειες για την πώληση εξοπλιστικού συστήματος, δηλαδή με δημόσιο χρήμα, έναν κύριο o οποίος είναι καταδικασμένος λαθρέμπορος όπλων και με διεθνή εντάλματα σύλληψης.
 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Γιατί ο κ. Καμμένος απέκρυψε από τη Βουλή την ύπαρξη του κ. Παπαδόπουλου, ως μεσάζοντα; Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Δεν γνώριζε ότι έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων; Πουλά βλήματα μέσω του κ. Παπαδόπουλου την ώρα που δεν τον αναγνωρίζει η Σαουδική Αραβία; Και τελικά θα πωλούσε 100 χιλ. ή 300 χιλιάδες βλήματα;
 
· Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά και η ανάδειξη της Φώφης Γεννηματά μέσα από διαδικασίες που είχαν ευρεία συμμετοχή πολιτών, σας ανησυχούν; Μπορούν να ανακόψουν τα σχέδια της ΝΔ για τον έλεγχο του κεντρώου χώρου;
 
Είναι λάθος να σκεφτόμαστε με όρους αυστηρά «πολιτικής γεωγραφίας». Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι η ευρεία συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς οδηγεί σε δύο βασικά συμπεράσματα: μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αυξημένη νομιμοποίηση για την κυρία Γεννηματά στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το ζήτημα πλέον είναι ότι ενώ και η ΝΔ αλλά και η Κεντροαριστερά, εξέλεξαν τους αρχηγούς τους μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, ο κ.Τσίπρας εξελέγη από μια κλειστή διαδικασία ελεγχόμενων συνέδρων. Υπάρχει νομίζω ένα σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα στο ΣΥΡΙΖΑ και έλλειμμα νομιμοποίησης για τον κ. Τσίπρα ακόμα και στο ίδιο του κόμμα, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
· Υπάρχουν πρόσωπα στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς που θα θέλατε να βρίσκονται στην δίκη σας παράταξη;
 
Δε θα το έλεγα. Το μόνο στο οποίο προσβλέπουμε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μια ειλικρινής και εθνικά ωφέλιμη συνεργασία.
 
· Τελικά προσφύγατε στην δικαιοσύνη για την υπόθεση των συνακροάσεων; Το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την «καρατόμησή» σας υποστηρίζοντας ότι εμπλέκεστε σε «κύκλωμα ποινικών».
 
Ασφαλώς και έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Με ρωτάτε για ένα θέμα που δεν υπάρχει ως θέμα. Είναι βέβαιο ότι τώρα πια που η ΝΔ καλπάζει στις δημοσκοπήσεις και όσο πάμε προς τις εκλογές θα μεθοδεύσουν και άλλες επιθέσεις λάσπης, εναντίον του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της παράταξης μας που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή. Σύντομα θα αποτελούν ένα κακό παρελθόν για τη χώρα μας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης