Ζαχαριάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Καμιά εσωκομματική αντιπολίτευση για τη Σαουδική Αραβία

Ζαχαριάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Καμιά εσωκομματική αντιπολίτευση για τη Σαουδική Αραβία

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε»

Στο μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία,
η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην Κατερίνα Δούκα και τον Γιώργο Πιέρρο στο ΘΕΜΑ 104,6.

Με απίστευτα κυνικό ύφος απάντησε ο κ.Ζαχαριάδης όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε»! 

«Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;» είπε κυνικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναφορικά με το «αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, σημείωσε:  «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους»

Ερωτηθείς, αν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πιο κοντά στον Πάνο Καμμένο, απάντησε ότι «Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα τέτοιων αποστάσεων. Λειτουργούμε όλοι μαζί και συλλογικά. Εγώ προσωπικά για τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με το αν θα πουλήσουμε όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς αυτή η κατάσταση υπάρχει πολύ πιο πριν εμείς υπογράψουμε». 

«Αν εξαρτιόταν από αυτά τα βλήματα και αυτές τις οβίδες μία κρίση στην περιοχή θα το εξέταζα διαφορετικά. Υπάρχει η κρίση στην περιοχή υπάρχει πολύ πριν αρχίσουμε να συζητάμε να πουλήσουμε κάτι. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε πουλήσει κάτι. (...) Όταν μιλάμε για όπλα σε  όλον τον πλανήτη και συμφωνίες για πώληση όπλων, σίγουρα δεν είναι για αγαθοεργίες, είναι δυστυχώς για κακούς σκοπούς. Δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνες η χώρα που πουλάει ένα όπλο, αλλά αυτή που το χρησιμοποιεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, αν είναι λύση η ακύρωση της συμφωνίας που προτείνει ο Νίκος Φίλης επειδή υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ο κ.Ζαχαριάδης ανέφερε: «Αυτό θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα. Δεν είναι μόνο πολιτική απόφαση αυτή που έχει να κάνει με την πώληση, θεωρώ προτιμότερο να πάρουμε ένα όφελος πουλώντας κάποια όπλα, από το να υπάρξει ρήξη σε ένα πεδίο βολής και να τα διαλύσουμε ή να τα θάψουμε κάπου, εάν το κρίνει το στράτευμα. Αυτά δεν γίνονται με πολιτικές αποφάσεις». 

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο μεσάζων, Παπαδόπουλος, απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί με το όνομα "Παπαδόπουλος"», προσθέτοντας ότι «η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας». 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κ.Τσίπρας «πληρώνει» την κυβέρνηση με τον κ.Καμμένο, όταν κάθε τρεις και λίγο είναι αναγκασμένος να τον υπερασπίζεται για μία υπόθεση, έκανε λόγο για έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό.

«Όταν ο κ.Τσίπρας έρχεται στη Βουλή κάποιοι μας λένε μα γιατί έρχεται, όταν δεν έρχεται γιατί πρέπει να πάει στη Γαλλία να παραλάβει ένα βραβείο που αφορά τη χώρα, τότε τον εγκαταλείπει (σσ. τον Πάνο Καμμένο». 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ.Ζαχαριάδη
ΣΧΟΛΙΑ (32)

Αφου

Ζαχαριαδη εισαι βλημα και Αρκουδα Απο την μασα και την καλοπεραση και τα δεκαχιλιαρα που βγαζεις. Τι να πουμε και εμεις οι Συνταξιουχοι που μας τα πηρατε ολα βλημα.Συνταξιουχος.

gr

Τα βλήματα, θα αποφασίσουν για τα ...βλήματα.

Άγγελος

Τα βλήματα, προεξάρχοντος του συνεντευξιαζόμενου βλήματος, θ' αποφασίσουν για τα βλήματα.

karenin

Ο Β.Παπαδόπουλος δεν ήταν ποτέ σωφεράτζα του Σαββίδη, ο πατέρας του προυπείρχε του Σαββίδη σαν μεγαλέμπορας καπνων στην Μόσχα. Σχεδόν το σύνολο των ελληνικων καπνων στην τοτε Σοβιετική ένωση αυτός τα διακινούσε. Ο γιος Βασίλης ασχολήθηκε με το διεθνές εμπόριο και με αυτο των όπλων. Στις αραβικές χώρες τις αφρικάνικες και τις πρώην σοβιετικές τίποτα δεν κινείται χωρίς μίζα. Πάντα κάνουν δουλειά μέσω μεσαζόντων, για να πάρουν οι αρμόδιοι τα δικά τους. Τριτοκοσμική διαφθορά, και έτσι γινόνταν και στην χώρα μας. Πριν λίγα χρόνια εδω καθιερώθηκε νόμος που αποκλείει τους μεσάζοντες. Ετσι όμως τα Αμυντικά Συστήματα δεν μπορουσαν να πουλήσουν τίποτα σε αυτές τις αγορές, γιατί οι πελάτες δεν είχαν προσωπικό ενδιαφέρων. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε χρήζοντας τον μεσάζοντα σε πληρεξούσιο. Αλλά αυτό ήταν θέμα των άλλων και οχι της χώρας. Η ΝΔ ανέβασε το θέμα για να πάρει ανάσα απο το δικό της στριμωγμα, και στην πορεία νομίζει ότι έβγαλε κελεπούρι. Αν βέβαια αποδείξει πως ο Καμμένος σπρώχνει μπίζνες στον Παπαδόπουλο και μοιράζουν την διαφορά έπιασε την καλή. Αν μείνει στην καταγγελία μόνο για τον μεσάζοντα θα έχει κάνει τεράστια εθνική ζημιά αφου στην συνέχεια καμιά απο αυτές τις χώρες δεν θα θέλει μπλεξίματα με "ερασιτέχνες". ΥΓ Ο Β.Παπαδόπουλος λογικό να παραμένει στην σκια, στον φόβο μην πάρει στον λαιμό του ανθρώπους σε αυτές τις χώρες, και όχι εδώ.

ANTONIO

Δεν κατάλαβα , τι τον νοιάζει τον Κυριάκο εάν ο Καμμένος πουλήσει τα βλήματα του συριζα και των ανελ στους άραβες ???

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΕΙΣΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ , ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ Ν.Δ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, Ή ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΣΤΟ ΥOUTUBE.

Καλα,

Εσυ πως και δεν εισαι στη Σοβιετια; Προλαβαινεις

Mg

Άντε να γίνουν εκλογές να αποφασίσουμε κι εμείς για τα βλήματα της Ελλάδας...

nakos

αυτό το Συριζόπανο θα μπορούσε κάλιστα να είναι προαγωγός, να ντιλάρει ναρκωτικά, να πουλάει νεφρά στη μαύρη αγορά, δεν θα έμενε χωρίς δουλειά ποτέ. Ευτυχώς διαλύει και τα τελευταία υπολείμματα της αριστερής ηθικής που απέμειναν και του είμαστε όλοι υπόχρεοι

Εκηβόλος

Άξιο μέλος της σημερινής ηγετικής ομάδας του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ. Κυνικός και ανερμάτιστος οπορτουνιστής που χωρίς αιδώ προσβάλλει χιλιάδες στελέχη, μέλη και φίλους του πάλαι ποτέ Συνασπισμού που συμμετείχαν στα κινήματα ειρήνης. Αλήθεια πως μπορούν όλοι αυτοί να συνυπάρχουν ακόμα στο ίδιο κόμμα με τον κ. Ζαχαριάδη; Πως αιτιολογούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις στη συνείδησή τους; Και ακόμα περισσότερο την αγαστή σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου;

Ampos

Καρέκλα λέγεται. Όπως κάθε αριστερός, αν κάτσει δεν σηκώνεται. Επί Σαμαρά οι βουλευτες του απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση για μια διάταξη για το γάλα.

..

απο τους ποιο αδικημενους πολιτικους... αν κανουμε στραβα ματια οτι δεν εχει ουτε ενα ενσημο θα επρεπε τιμης ενεκεν να παρει και αυτος μια καρεκλα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17