Νίκος Παππάς: Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό για να δώσουμε το μέρισμα

Νίκος Παππάς: Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό για να δώσουμε το μέρισμα

Τα πολιτικά κόμματα θα κριθούν από την ψήφιση ή όχι του κοινωνικού μερίσματος, δήλωσε ο υπουργός 

Νίκος Παππάς: Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό για να δώσουμε το μέρισμα
«Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό» ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά προς όσους υποστηρίζουν πως η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την Κεντροαριστερά «φόβισε» την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να επισπεύσει την ανακοίνωση διανομή του κοινωνικού μερίσματος. 

«Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά. 

Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 ευρώ τόνισε σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 και εξήγησε απαντώντας στην κριτική ότι προέρχεται από φόρους πως «αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο. Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών».

Κλείσιμο
Είναι προφανές, συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, ότι επειδή η οικονομία βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% μπορούν και προκύπτουν φορολογικά έσοδα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης