Και με το Κατάρ έκανε μπίζνες ο μεσάζων Παπαδόπουλος

Και με το Κατάρ έκανε μπίζνες ο μεσάζων Παπαδόπουλος

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, όπου δεν τον ξέρουν, ο Παπαδόπουλος μεσολάβησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πωλήσεις πολεμικού υλικού σε Κατάρ, Ιορδανία και Κένυα

Και με το Κατάρ έκανε μπίζνες ο μεσάζων Παπαδόπουλος
Ο πόλεμος αφαιρεί ζωές, αλλά φέρνει και χρήματα. Αρκεί να έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Και για τον Βασίλη Παπαδόπουλο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι πόρτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ανοιχτές. 

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΝΕΑ» το αίτημα του κ. Παπαδόπουλου στις 3 Ιανουαρίου του 2017 για να επιτραπεί σε στρατιωτικούς του Κατάρ να επιθεωρήσουν οπτικά πυρομαχικά που ήθελαν να αγοράσουν χαρακτηρίστηκε... εξαιρετικά επείγον.

Το αίτημα απευθυνόταν στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιναύραρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος υπέγραψε στη συνέχεια τη συφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες. 

Το ίδιο υλικό, όμως, ο κ. Παπαδόπουλος το διεκδικούσε και για λογαριασμό της Ιορδανίας! Το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2016 το αποκάλυψε η ΝΔ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έβαλε και την Κένυα στο παζλ, ζητώντας εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο γιατί τα Ελληνική Αμυντικά Συστήματα κατέστησαν πληρεξούσιο τον Παπαδόπουλο για προώθηση εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση των πυρομικών στο Κατάρ δεν προχώρησε, πρώτον, γιατί τα αιτούμενα πυρομαχικά δεν ήταν προς πώληση και, δεύτερον, γιατί ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρουσίασε ποτέ τα διαβατήρια των δύο αξιωματούχων του Κατάρ για τους οποίους είχε ζητήσει την άδεια. 
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον μεσάζοντα και επιτίθεται στον Τύπο, τους στρατιωτικούς και τους διπλωμάτες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε σε σκοτεινά κίνητρα την αντίδραση του Έλληνα προξένου στο Ριάντ ο οποίος ενημέρωσε την Αθήνα ότι οι Σαουδάραβες δεν γνώριζαν τον κ. Παπαδόπουλο.

Και ένα έγγραφο που παρουσίασε σύμφωνα με το οποίο η Σαουδική Αραβαία εξουσιοδοτούσε την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις αφορούσε άλλο πολεμικό υλικό! 

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν πλέον από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δραστηριότητες του Πάνου Καμμένου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης