Άκης: Δεν έχω σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία - Όλα είναι σκευωρία του Ζήγρα

Άκης: Δεν έχω σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία - Όλα είναι σκευωρία του Ζήγρα

Όπως υποστηρίζει «ουδέποτε είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό», ο μόνος λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε ήταν οι πολιτικές του επιλογές «στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας»

Άκης: Δεν έχω σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία - Όλα είναι σκευωρία του Ζήγρα
Πέντε ημέρες μετά την αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» των αποφάσεων της εισαγγελίας της Βέρνης με τις οποίες κρίθηκε ότι τα 80 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν σε ελβετικές τράπεζες προέρχονται από μίζες για εξοπλιστικά και ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ίδιος ο πρώην υπουργός με γραπτή δήλωσή του το μεσημέρι της Παρασκευής επιμένει να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση!

Όπως υποστηρίζει «ουδέποτε είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό», ο μόνος λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε (σ.σ. σε 20ετή κάθειρξη σε πρώτο βαθμό) ήταν οι πολιτικές του επιλογές «στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας» και πως ο συγκατηγορούμενος του και εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας προσπαθεί να «κατασκευάσει» ψευδείς εντυπώσεις» για να τον ενοχοποιήσει «με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του πρώην υπουργού, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών:
Κλείσιμο

«
Με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενόψει αναμονής έκδοσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο γνωστός, συνειδητός, ψεύτης και σκευωρός, ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ, προσπάθησε για ακόμη μια φορά, να "κατασκευάσει" ψευδείς εντυπώσεις και να με ενοχοποιήσει, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ενώ, είναι αυτός ο ίδιος κατηγορούμενος ενώπιον των Ελβετικών αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, επιχείρησε να φορτώσει για μια ακόμη φορά τις ανομίες του σε μένα. Άλλωστε, καθ’ υπόδειξη του, οι Ελβετικές Εισαγγελικές Αρχές αποδέχτηκαν τις δηλώσεις και τις καταθέσεις του, χωρίς κανέναν έλεγχο και δικαστική έρευνα.

Υπενθυμίζω όμως, όπως πολλάκις δήλωσα, ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών Δικαστικών Αρχών, που εκλήθην ως μάρτυρας, ότι ουδέποτε είχα τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε και καμία σχέση, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου με τους λογαριασμούς του ΖΗΓΡΑ.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο κατηγορήθηκα και καταδικάστηκα είναι οι πολιτικές επιλογές μου στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, των εξοπλισμών, της άμυνας και της οικονομίας, που ενόχλησαν πολλούς στα γεωενεργειακά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τους».

Άκης Τσοχατζόπουλος
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης