Τσίπρας για τα «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ»: Είμαστε ακόμη στο νερό αλλά το κεφάλι μας είναι έξω και βλέπουμε στεριά

Τσίπρας για τα «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ»: Είμαστε ακόμη στο νερό αλλά το κεφάλι μας είναι έξω και βλέπουμε στεριά

Στη δήλωση επιλέγει να «ξεχνά» γεγονότα όπως το δημοψήφισμα και τα capital control και επιτίθεται για μια ακόμη φορά στις προηγούμενες κυβερνήσεις 

Την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού με υποσχέσεις περί ήπιας εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, που όμως μετατράπηκαν στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων, ακόμη και για μετά το 2019, ένιωσε την ανάγκη να πανηγυρίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα δύο ετών από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει την παραμονή του στην εξουσία (και την απόλαυση των προνομίων της) για μία διετία ακόμη, μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, με τους επικίνδυνους πειραματισμούς, που βάφτισε “περήφανη διαπραγμάτευση” και τον οδυνηρό συμβιβασμό με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο δείχνει να πιστεύει πως απευθύνεται σε πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου! 
Ισχυρίζεται στη σχετική δήλωσή του, ότι η προσφυγή τότε σε εκλογές – 8 μήνες μετά τις κάλπες του Ιανουαρίου και δύο μήνες μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου – έγινε από δική του επιλογή. Ότι η κυβέρνησή του είχε “το ηθικό σθένος να ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση του λαού, δεδομένου ότι είχε στο τραπέζι μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμού”.

Ανερυθρίαστα επιμένει στο επιχείρημα, που έχει ξαναχρησιμοποιήσει και στη Βουλή, ότι “για πρώτη φορά έγινε σεβαστό το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πριν αποφασίσει. Να προσέρχεται στην κάλπη μετά τη συμφωνία και όχι πριν. Να αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει με όλα τα δεδομένα γνωστά”.

Αγνοεί δηλαδή επιδεικτικά τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί τότε, καθώς οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν επειδή η κυβέρνησή του έχασε τη δεδηλωμένη και έπεσε: Η κυβερνητική πλειοψηφία είχε μείνει με μόλις 118 βουλευτές τον Αύγουστο του 2015 και μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, εξαιτίας της αποχώρησης των βουλευτών της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρχική πλειοψηφία των 161 βουλευτών, που είχε προκύψει τον Ιανουάριο, 43 μέλη της τότε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αρνήθηκαν να παράσχουν θετική ψήφο στη συμφωνία, που έφερε ο κ. Τσίπρας με τους δανειστές!

Η καταφυγή σε εκλογές ήταν μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα και όχι επιλογή. Άλλωστε η δική του επιλογή, όπως εκφράστηκε ως δέσμευσή του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα και ενώ ανακοίνωνε στο προεδρικό μέγαρο ότι θα μετέτρεπε το “όχι” σε “ναι”, ήταν να μην κάνει πρόωρες εκλογές!

Η απώλεια της δεδηλωμένης όμως τον έσυρε αναγκαστικά σε εκλογές και άρα οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα της πρόθεσής του να ρωτήσει τον ελληνικό λαό για τη συμφωνία που έφερε: Αν ήθελε να τον ρωτήσει θα το έκανε πριν υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο που υπέγραψε στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες ή έστω πριν το ψηφίσει η Βουλή στις 14 Αυγούστου, υπό τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας ή και εξόδου από το ευρώ. Άλλωστε κι όταν τον ρώτησε στις 5 Ιουλίου με το δημοψήφισμα, τελικά τον αγνόησε, αφού έφερε χειρότερη συμφωνία από εκείνη που απέρριψαν οι πολίτες!

Παρά ταύτα, επικαλείται τώρα τη νίκη του εκείνη – έστω κι αν αυτή αποδόθηκε στην απόγνωση του ελληνικού λαού και στην αναγκαστική επιλογή των πολιτών να αναθέσουν την υλοποίηση της συμφωνίας σε εκείνος που την έφερε – για να υποσχεθεί και πάλι έξοδο από τα μνημόνια, παρότι έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα λιτότητας και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και καιρό μετά τη λήξη του σημερινού προγράμματος.

Και επιλέγει να μιλά για “ηθική νίκη” έναντι των αντιπάλων του και να κάνει λόγο για “φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας”, που νικήθηκε τότε.

Πέρα από τις νέες υποσχέσεις για έξοδο από το μνημόνιο του χρόνου, ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει δε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019.Αναλυτικά η δήλωσή του:


“Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
Τις εκλογές που μας έδωσαν, για δεύτερη φορά, την εντολή να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την κρίση. Εμείς και όχι το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, που έφτασε τη χώρα στη χρεοκοπία και μας έβαλε στην οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων.

Την ημέρα αυτή, εδώ και δύο χρόνια, όλο το παλιό κατεστημένο, προσπαθεί να τη σβήσει από τη μνήμη του ελληνικού λαού. Όχι μόνο γιατί ηττήθηκε εκλογικά, αλλά κυρίως γιατί ηττήθηκε ηθικά. Γιατί για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, μόλις έξι μηνών, είχε το ηθικό σθένος να ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση του λαού, δεδομένου ότι είχε στο τραπέζι μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμού.

Για πρώτη φορά έγινε σεβαστό το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πριν αποφασίσει. Να προσέρχεται στην κάλπη μετά τη συμφωνία και όχι πριν. Να αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει με όλα τα δεδομένα γνωστά.

Και ο λαός μας αποφάσισε ότι αυτοί που έχουν τη βαριά ευθύνη της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που σπατάλησαν την ανάπτυξη των πρώτων χρόνων του ευρώ σε θαλασσοδάνεια και χρηματιστηριακές φούσκες, αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία απροστάτευτη, αυτοί που με μεγάλη ευκολία και χωρίς λαϊκή εντολή, μας έβαλαν βαθιά μέσα στη δίνη των μνημονίων που έφεραν ύφεση, αποεπένδυση και καταστροφή, δεν έχουν ούτε το ηθικό έρεισμα να παριστάνουν τους σωτήρες, ούτε την πολιτική αξιοπιστία για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε σκληρά αντιμετωπίζοντας μεγάλες φουρτούνες. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας τον μεγάλο στόχο : Να κρατήσουμε το τιμόνι σταθερά για να οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα σε ξέφωτο, με τις λιγότερες δυνατές πληγές για την κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα που βρισκόμαστε στη μέση της θητείας, μπορούμε πια να βλέπουμε καθαρά τον ορίζοντα. Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά. Είναι κοντά μας.

Σε έναν χρόνο από σήμερα, θα κλείνουμε τα τρία χρόνια αλλά θα έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα μνημόνια. Και θα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη χρόνο, το πιο δημιουργικό της θητείας μας, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για μια νέα Ελλάδα.

Την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης.

Την Ελλάδα της κοινωνικής προκοπής και της δικαιοσύνης.

Την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και κυρίως στη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να κάνουμε πράξη το όραμά μας». 

ΣΧΟΛΙΑ (108)

ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Μάνος

Είστε στη θάλασσα και πατάτε πίσσα ,και δεν βγενετε στεριά γιατί ή θα σας ξαναριξουμε στη θάλασσα ή θα ξαναπατησετε πίσσες στη παραλία .....

Peter

Μήπως η κοντινή στεριά είναι στην πλάτη μας και δεν την βλέπουμε , και βλέπουμε στην μακρινή στεριά που είναι μπροστά μας ;

ΨΑΡΙΑ!

Άμα περιμένουμε οι (τωρινοί ψευδοσωτήρες) χάνοι και οι (τωρινοί ψευδοσωτήρες) κοκοβιοί να ξαναβγούν στην ξηρά και να σουλατσάρουν στα πέριξ, όπως έγινε στην προ-προϊστορική εποχή και που κράτησε εκατομμύρια εκατομμυρίων χρόνια, τότε καλύτερα να τους πετάξουμε σ' ένα τηγάνι μέσα επειγόντως και να τασουμε ότι ζωντανό αντέχει να τους φάει χωρίς ν' αφομοιώσει το...."διηνεκές και αέναο ηλίθιον" που κουβαλάνε. Στο τηγάνι λοιπόν χαζό παλιόψαρο να χρησιμέψεις επιτέλους σε κάτι ! Πολιτικέ μελλοθάνατε, ψευταρά!. Μην ανησυχείς, θα βρείς παρέα...

Το γουρούνι επιμένει

Καρέκλα καρέκλα καρέκλα, ταξίδια, γεύματα, λευτα από λαθροεισβολεις και απάτη.

Τακης

βρε που τα βρισκεις και τα λες? εισαι πολυ πρωτο παληκαρι

stpt

Οχι μόνο βρισκόμαστε στον πάτο της θάλασσας , είμαστε και σε μεγάλο βάθος, με πολλά βαρίδια πάνω μας και χωρίς φιάλες οξυγόνου.Αυτή είναι η κατάσταση κ.Τσίπρα, έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.Το μόνο που μας κάνει να χαμογελάμε λίγο είναι τα "μαργαριτάρια" και οι φαιδρότητες που έχουν είπωθει από διάφορα μέλη της κυβέρνησης σε καθημερινη σχεδόν βάση.Πραγματικά μπορείς να γράψεις τόμους αν τα μαζέψεις ένα ένα.Σίγουρα έχετε συνεισφορά στη καθημερινή διασκέδαση των κατοίκων αυτής της χώρας, αυτό σας το αναγνωρίζουμε, μάλιστα σε μιά εποχή που δεν βγαίνουν πλέον και καλές κωμωδίες.Μακάρι να βελτιωθούν λίγο τα πράγματα στην Ελλάδα, πολλοί από εμάς που ζούμε χρόνια στο εξωτερικό, θα επιστρέφαμε στην Ελλάδα ακόμα και αν ζούσαμε σε πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτές του εξωτερικού.Φτάνει μια αχτίδα ελπίδας, να δούμε οτι κάτι γίνεται, οτι κάτι μπορεί να βελτιωθεί επιτέλους.Δυστυχώς ακόμα και οι τελευταίες ελπίδες μας έχουν "βουλιάξει",έχουν "ναυαγήσει".Για να μη ξεχνιόμαστε, περίμενουμε να γίνει κάτι ωστε να μπορούν να ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού, πολλοί από τους οποίους πληρώνουν φόρους και στη Ελλάδα και προσπαθούν να βοηθήσουν την πατρίδα τους με όποιο τρόπο μπορούν.

Με κακές εκθέσεις Α λυκείου κυβερνάει την Ελλάδα

Ο Δημόκριτος πριν 2.500 χρόνια ειχε πει "ειναι άσχημο να σε κυβερνάει ο χειρότερος" πόσο δίκιο είχε..

Planet

Καλά το είπε αλλά το είπε για Σαμαρά ο χειρότερος ever.

Δεν υπάρχει

τίποτε πιο επικίνδυνο από το να ηγούνται οι χειρότεροι των καλύτερων και να προστάζουν οι πλέον ανόητοι τους φρονιμότερους. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

CALLIOPE

ΤΙ ΜΙΛΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ??!!! ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!??? ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ!!!??? ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ????....."Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!! Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!" ΔΗΛ. Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΞΥΠΝΑΜΕ !!! ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ!!! ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ!!!! ΕΧΕΙ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ!!!! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ "ΠΕΙΝΑΣ" ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!! ΤΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ! ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!! ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΒΑ. ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ. ΜΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΡΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ! Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ!!!

Οίηση και φιλοξενεία και θεσμικό εμπόδιο

Ο άνθρωπος είναι αλληλούια.Φαίνεται.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anasta

«Επιζητούμε συνέχεια των διαπραγματεύσεων, μέσα από την καθιερωμένη και συμφωνημένη διαδικασία, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες», τόνισε ο Κύπρος πρόεδρος

18701808

Δεν απαντά αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, που βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τρίπρα, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012

14
tsipras-gravata_main01

Υστατη επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης - Προγραμματίζουν φιέστες με υψηλούς προσκεκλημένους σε Πνύκα, Καστελόριζο και ΔΕΘ - Και δωράκια-ψίχουλα μπροστά στον φορολογικό Γολγοθά που περιμένει τους πολίτες το επόμενο επτάμηνο

41