Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον πατέρα του και τον Παύλο Φύσσα

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον πατέρα του και τον Παύλο Φύσσα

«Ο φασισμός δεν πεθαίνει με ευχές, αλλά με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Και όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, η δημοκρατία μας αποδυναμώνεται», αναφέρει στο σχόλιό του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Το ήθος της πολιτικής γίνεται προοπτικά ήθος της κοινωνίας» είχε γράψει ο πατέρας μας πριν από τριάντα χρόνια, σαν να ήξερε πως θα πλήρωνε την πόλωση και την τοξικότητα με το αίμα του». Με τις παραπάνω λέξεις, ο Κώστας Μπακογιάννης αποτυπώνει τις σκέψεις του με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ενόψει της επετείου από τα 28 χρόνια της δολοφονίας του πατέρα του, από τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ξεδιπλώνει μία μεγάλη ατζέντα ζητημάτων, τα οποία προέκυψαν στα χρόνια αυτά της κρίσης, αποτέλεσμα των οποίων ήταν πολλά δεινά, ανάμεσά τους και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης...
«Την Τρίτη κλείνουν 28 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα μας. Ξέρω τι σημαίνει θυμός, οργή, μίσος. Τα έχω ζήσει βαθιά μέσα μου για εκείνους που στέρησαν τον άντρα της μάνας μου, τον πατέρα της αδερφής μου, τον παππού των παιδιών μας. Για τα κλάματα του παππού μου του παπά και της γιαγιάς μου της παπαδιάς, όταν θάβανε, ενάντια στη φύση, το παιδί τους και για την θεία μου που ακόμα του μιλάει κάθε βράδυ.

Δυστυχώς, στη δίκη μας φυλακή, αυτή του βιώματος της παιδικής μας ηλικίας, αισθανόμαστε πάντοτε την βία στο πετσί μας. Ακόμη και όταν ασκείται σε άλλους. Μετράμε τις ζωές μας με κάθε δολοφονία: «Αλεξία, ο Περατικός είχε δυο παιδιά, σαν και εμάς...», «Κώστα, Παναγία μου, κάηκε η Μαρφίν, ήταν έγκυος...», «Μαμά, σκοτώσανε τον Φύσσα...». Και....και... και... Δραπετεύουμε βέβαια και προχωράμε μπροστά. Ανασαίνουμε βαθιά και χαμογελάμε. Η ζωή άλλωστε πάντα κερδίζει. Όμως κάθε επέτειος ρίχνει αλάτι στην πληγή. Και ο φόβος για το αύριο δεν ξεριζώνεται. Και άλλη κηδεία;

Αφορμή για αυτό το σημείωμα, είναι μια άλλη επέτειος. Η χθεσινή. Τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία ενός άλλου Παύλου. Του Παύλου Φύσσα. Σχεδόν με αυτοματισμό, αλλά όχι από συνήθεια, έκανα μια ανάρτηση. Το προφανές. Το αυτονόητο. «Ξεχάστε τις ιδεολογίες και την πολιτική. 

Ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι γιος, αδελφός, σύντροφος, φίλος του καθενός και της καθεμιάς μας. Ο φασισμός δεν πεθαίνει με ευχές, αλλά με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Και όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, η δημοκρατία μας αποδυναμώνεται. Όχι μόνο για τη μνήμη του, αλλά για το μέλλον όλων μας».

Η αντίδραση κάποιων, ευτυχώς των ολίγων; Με τα λόγια τους τον δολοφόνησαν ξανά. Με λέξεις - κραυγές που σκίζουν το κεφάλι. Το έχω ξαναζήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά. «Σ.... στον τάφο του Μπακογιάννη» ούρλιαζαν κάποιοι. Και εμείς σπαράζαμε σιωπηρά. Δημόσια πρόσωπα γαρ. Θα περάσει, λέγαμε ψιθυριστά. Κι όμως. Το τέρας έχει φωλιάσει μέσα μας. Χθες μια ομιλία ή ένα άρθρο του πατέρα μας, σήμερα οι στίχοι του Φύσσα, αύριο ποιος ή ποια έχει σειρά;

Η πικρή αλήθεια είναι πως στον έβδομο πλέον χρόνο της κρίσης είμαστε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη. Σπασμένη σε πολλά κομμάτια. Περισσότερο ίσως από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες. Έτοιμοι από ουρλιαχτό, παραδινόμαστε αβίαστα στους χειρότερους μας εαυτούς. Το φως συγκρούεται με το σκοτάδι, η μέρα με την νύχτα. Διαρκώς και αδιάκοπα. Και δεν είναι μόνο η αριστερά με την δεξιά. Αυτά είναι περισσότερο επίπλαστα και λιγότερο αντιπροσωπευτικά. Είναι όλοι με όλους: οι φτωχοί με τους μεσαίους και τους πλούσιους, οι άνεργοι με τους εργαζόμενους, ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι με τους ηλικιωμένους, η Αθήνα με την περιφέρεια, και ούτω καθεξής. Παγιδευόμαστε στους ετεροπροσδιορισμούς. Φτιάχνουμε αρένες και στήνουμε παλαίστρες. Οι ακραίοι εκατέρωθεν κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο. Με φωνές, με κραυγές, με ύβρεις. Βοηθάνε και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Τα μεγάφωνα των πάντων.

Λένε κάποιοι ό,τι είναι αυτή η κατάρα των Ελλήνων. Παραπέμπουν, μεταξύ άλλων, στον Θουκυδίδη, στους τόσους εμφύλιους και στους διχασμούς 200 ετών σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Από τα Ευαγγελικά μέχρι το πρόσφατο δημοψήφισμα, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Είναι το εύκολο άλλοθι μιας πολιτικής τάξης ή και μιας πνευματικής ελίτ ή και μιας επιχειρηματικής ηγεσίας που έχουν αποτύχει, γιατί δεν εννοούν να αντιληφθούν τις ευθύνες τους. «Το ήθος της πολιτικής γίνεται προοπτικά ήθος της κοινωνίας» είχε γράψει ο πατέρας μας πριν από τριάντα χρόνια, σαν να ήξερε πως θα πλήρωνε την πόλωση και την τοξικότητα με το αίμα του. Γιατί κανείς μας δεν γεννιέται όμηρος του φόβου, του κυνισμού ή του μίσους. Και αν παραδοθήκαμε σε αυτά, είναι επειδή, όχι μόνο δεν χτίσαμε ένα κράτος αλληλέγγυο και αποδοτικό, αλλά επειδή γενιές πάσης φύσεως και κάθε κατευθύνσεως δημοσιολόγων εξαγοράσανε την επιρροή, την ισχύ και την εξουσία, σπέρνοντας τη διχόνοια, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Το να γκρεμίζεις άλλωστε, είναι πολύ πιο εύκολο από το να χτίζεις όπως και το «όχι» είναι πολύ πιο εύκολο από το «ναι».

Ήδη από το πρώτο μνημόνιο, ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου. Πολιτικές καριέρες χτίστηκαν πάνω στα αποκαΐδια της κοινωνίας. Επιβραβεύσαμε τους πυρομανείς. Αρκετοί έγιναν και υπουργοί. Κάποιοι και πρωθυπουργοί. Το πολιτικό σύστημα απεδείχθη ανίκανο να ξεχάσει και αδιάφορο να μάθει υποτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών, το βάρος των προκλήσεων και το μέγεθος των ευθυνών. Διακομματική συναίνεση επετεύχθη μόνο γύρω από την άρνηση μας να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, ακόμη και της Κύπρου. Χωρών που μπήκαν μετά από εμάς στα δικά τους μνημόνια, αλλά βγήκαν νωρίτερα, επειδή κατάφεραν να συνεννοηθούν στα βασικά. Για να μην ξεχνιόμαστε, το αντιμνημονιακό τέρας εξετράφη βαθιά στην μήτρα του πολιτικού συστήματος και όχι στις παρυφές του. Ακόμα και όταν κατέρρευσε το τεχνητό δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο, παρά τον εκκωφαντικό κρότο, το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Η πολιτική όμως δεν είναι παιχνίδι. Ο δημόσιος χώρος μπορεί να είναι αδίστακτος και ανελέητος. Όχι τόσο για τον ίδιο τον πολιτευόμενο, άλλωστε και η σπουδαιότερη πολιτική σταδιοδρομία τελειώνει με δάκρυα, όπως είχε διαπιστώσει ο Μπίσμαρκ, αλλά για την κοινωνία ευρύτερα. Διότι αυτή η αντίληψη και πρακτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην προοπτική στέρηση της ελευθερίας της σκέψης. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουμε τα αυτιά μας σε όλα, να απομακρυνόμαστε από τα κοινά που μας πληγώνουν, αφήνοντας τελικά το χώρο σε αυτούς ακριβώς που μας προδίδουν. Με ουρλιαχτά και κορώνες αποχαυνώνεται συνειδητά η κοινωνία προκειμένου να γίνει μια «άνευρη μάζα» που θα μπορεί να ελέγχεται καλύτερα. Τι νόημα έχουν 1.000 ή 5.000 παραπάνω σταυροί για κάποιον υποψήφιο, όταν συνειδητά τους ανταλλάσσει με το δηλητήριο που ποτίζει έναν ολόκληρο κόσμο ο οποίος μετατρέπεται αργά, αλλά σταθερά σε «ταλιμπάν»; Είναι θέμα χρόνου να πιει και εκείνος το ίδιο φαρμάκι. Πόσο μάλλον, όταν τα λόγια έχουν πραγματικές συνέπειες. Από εκείνες που μπορεί κυριολεκτικά να βουτηχτούν στο αίμα.

Την Τρίτη κλείνουν 28 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα μου. Έχω ζήσει πάνω από τα διπλάσια χρόνια μακριά του από ότι κοντά του. Ξέρω πλέον ότι ο θυμός, η οργή και το μίσος δεν οδηγούνε πουθενά. Δεν μπορώ να παραιτηθώ από τα συναισθήματα μου, θα ήταν υπεράνθρωπο. Μπορώ όμως να αναγνωρίσω την ευθύνη όλων μας, όσων μετέχουμε, από οποιαδήποτε θέση στον πολιτικό διάλογο, να υπερασπιστούμε έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό. Χώρος για αντιπαράθεση άλλωστε πάντοτε θα υπάρχει. Και πρέπει να είναι σκληρή. Αρκεί να θυμόμαστε όμως πως υπάρχει πάντοτε ο επόμενος γύρος. Και πως αν δεν συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον, θα συνεχίσουμε να τρώμε τα σωθικά μας».ΣΧΟΛΙΑ (97)

FC

Ο Φύσσας, ΗΡΩΑΣ ήταν. Και ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΡΩΑΣ. Διότι επλήρωσε με την ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΖΩΗ τις Ιδέες του εναντίον μίας Κυνικής και κτηνώδους "Ιδεολογίας" της πλάκας. Εναντίον του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ο οποίος αιματοκύλησε την ανθρωπότητα και γιά τον οποίον στήθηκαν και εκτελέστηκαν στο Γερμανικό Εκτελεστικό Απόσπασμα την Κατοχή, χιλιάδες Έλληνες ΗΡΩΕΣ Πατριώτες.

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

@15:00: Eσένα αγύριγε, η εργασία θα σε απελευθερώσει!

FC

Γερο-ΦΑΣΙΣΤΟ-Chris!__________Που το παίζεις "πατέρας" των ΝΑΖΙΣΤΩΝ εδώ μέσα!__________Μέχρι ΚΑΙ το 2023 αυτή θα είναι η στάση ΣΑΣ!.. _______Mε ...πρώτον, (σε θέση ... γκεσεμιού), ΕΣΕΝΑ!..

Xx

Αστείος και λίγος

FC

Toν ...ξεπερνάς!_________________(ΦΑΣΙΣΤΑ, τι σκέφτεσαι να κάνεις του λοιπού στην ζωή σου;).

FC

ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ! _______ Ακόμη δεν ζητήσατε "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" και ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ γιά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Φύσσα. (Έλλειψη ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ σημαίνει ότι είστε και ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ!..).__________ Αναγκαστήκατε και αναλάβατε την ευθύνη, αλλά "συγγνώμη" ακόμη ΔΕΝ ζητήσατε. __________________(Τι θα γίνει; __________Ο λαός ζητάει να μάθει!__________Τι σκέπτεστε του λοιπού να κάνετε στην ...ζωή σας;).

FC

Ο Λαός πότε δεν πρόκειται να ξεχάσει, όσο και εάν το επιζητούν οι φασίστες, την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (με κάρφωμα στην καρδιά) του ΑΘΩΟΥ Παύλου!____________Παύλο! Ζης! Εσύ μας οδηγείς!__________Κάτω ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!_________ Κάτω και οι αιμοβόροι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!______________Η πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ να μετονομαστεί ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ σε ___________ "Πλατεία ΗΡΩΑ Παύλου Φύσσα"!

FC

Oι ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ____Μέγιστοι ΨΕΥΤΑΡΟΙ!.._______Πάνε να ...υποβαθμίσουν τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ του Φύσσα και να αποσείσουν έτσι από ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ευθύνες, γράφοντας ...τώρα ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ότι δήθεν ήταν ..."ένας θεότρελος θαμώνας" περιπλέκοντας ΕΠΙΤΗΔΕΣ (οι ΚΟΥΤΟ-πόνηροι) και το ΚΚΕ μάλιστα!___________ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Ο ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός, σας ΕΜΑΘΕ!___________Και όλο ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ η δύναμη σας!______________Ούτε ΜΙΑ ψήφος του λοιπού ΛΑΕ στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..

Φτανει πια

Απο την αρχη θελω να δηλωσω ότι μας εχουνε πρηξει με τον Φυσα. Κάθε τοσο και λιγάκι, κουκουλοφόροι, εμπρηστες, πλιατσικολογοι, αποβράσματα κανουν ταχατες πορειες μνημης και αλλα φαιδρα. Ενας θεοτρελος περιπλανωμενος θαμωνας του ΚΚΕ και της ΧΑ σκοτωσε τον Φυσα. Ξεσηκωθηκε ολη η αγγελη, απ τη μια οι νεοσυμμοριτες ευκαιριας δοθησης για να κανουν αυτα που τους εμαθαν αυτοι που τους ανεθρεψαν και απ την αλλη οι "καλοι δημοκρατες" που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να διαλυσουν την ΧΑ για να τσεπωσουν τους ψηφοφορους της. Λες και η ΧΑ γεννηθηκε απ το τιποτα και ηρθε ουρανοκατεβατη. Δεν συνειδητοποιουν οτι καθε εξτρεμιστικο κινημα εχει τον σπορο του στα υπαρχοντα κομματα με τη διαφθορα τους, την ιδεοληψια τους και την ανικανοτητα τους. Ο "σοφος" λαος λεει το πολυ το Κυρ ελησον το βαριεται κ ο παππας. Βεβαια για να μην ειμαστε και αχαριστοι, ολοι οι δολοφονηθεντες απο τους νεοσυμμοριτες καλως σκοτωθηκαν αφου κανενας δε βγαινει στους δρομους γι αυτους. Καθε ντοπιος εγκληματιας ανηκει σε καποιο πολιτικο χωρο. Δεν ακουσα ποτε να λενε ότι ο ταδε, μελος της ΝΔ εσφαξε τη πεθερα του (εκτος απο τον κανακαρη του Βουτση). Ισως θα επρεπε να μπαίνουν και μικρες πινακιδες εξω απο τα κελια τους που διπλα στο ονομα να γραφουν και σε ποιο κομμα προσκεινται. Εκει θα γινοταν μια πολυ ενδιαφερουσα διαπιστωση: οι περισσοτεροι ανηκουν σε εναν συγκεκριμενο πολιτικο χωρο. Απορω πως και δεν βαρεθήκαμε ολοι μαζι συλλογικα να ακουμε και να βλέπουμε τα ιδια και τα ιδια.

FC

Aναλάβατε την "πολιτική" ΕΥΘΥΝΗ γιά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του!___________Το ΞΕΧΑΣΕΣ, τι έκανε ο ..."Σύνδεσμος";

@FC 20/09/2017 13:36

Ειδες; Τι δουλεια εχουν αυτά που γραφει με τη ΧΑ; Σε φανταζομαι να εχεις στο κουτελο ένα σανιδι με μια τρυπα που σου επιτρεπει να βλέπεις μονο αριστερα. Ευτυχως για μενα και δυστυχως για σενα, σε ολη την υφηλιο ψοφανε τα τελευταια κατακάθια της ιδεολογιας σου και γιαυτο σου προτινω να βρεις τροπο να ξεφυγεις γιατι διαφορετικα πας κ εσυ κατά διαολου. Όχι ότι θα χασει η κοινωνια τιποτα αλλα μην εχουμε μετα τιποτα πορειες μνημης γιατι εσκασες απ το κακο σου.

Αγ. Πα.

Επειδή έκανες κοκοκο, Κωστάκη, για τα εγκλήματα της αριστεράς τόσες δεκαετίες για αυτό και εμείς φύγαμε για κόμμα που δεν διστάζει να μιλάει για αυτά... και βρίσκετε δεξιόθεν!

FC

Φύγατε από την ΔΕΞΙΑ και ... που πήγατε; _________Εκεί που πάντα ΕΙΣΑΣΤΕ!_________Στους ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!.. ______ (Πονάς; Τι σκέφτεσαι να κάνεις;).

FC

Είδες; Που πάτε να το παίξετε ...δίπορτο; __________OYTE όμως ο Κωστάκης σας γουστάρει εσάς τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ γι αυτό που κάνατε στον ΗΡΩΑ Παύλο Φύσσα, ο οποίος εμαρτύρησε, δώσας ό,τι πιό πολύτιμο είχε γιά την Δημοκρατία, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το διώξιμο του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και των ΦΑΣΙΣΤΩΝ!..________Πονάς τώρα;__________(Τι σκέπτεσαι να κάνεις;).

FC

Φύγατε από την ΔΕΞΙΑ και ... που πήγατε; _________Εκεί που πάντα ΕΙΣΑΣΤΕ!_________Στους ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!.. ______ (Πονάς; Τι σκέφτεσαι να κάνεις;).

Etso

Better dead than red..,

ΝΝ

Τέτοιες εκθέσεις ιδεών και πολύ καλύτερες μπορούν να γράψουν ακόμα κι οι αντιγραφείς δαπίτες της Πάτρας...Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρίνονται πλέον από το τι λένε, αλλά από το τι πράττουν. Μπορεί κανένας να μας πληροφορήσει για το που διακρίθηκες στην περιφέρειά σου; Το μόνο που βλέπουμε είναι ότι συστηματικά απευθύνεσαι στο συναίσθημα και προσπαθείς να εμφανιστείς ως εθνικός συμφιλιωτής. Μεγάλη απρέπεια να μην αναφέρεις την άτιμη δολοφονία των παιδιών της Χ.Α και να θεωρείς ταυτόσημες την εκτέλεση του πατέρα σου με τη δολοφονία σε συμπλοκή. Ντροπή κι αηδία να βλέπεις νέους ανθρώπους να ξεπουλάνε τα πάντα στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

FC

Είδες; Που πάτε να το παίξετε ...δίπορτο; __________OYTE όμως ο Κωστάκης σας γουστάρει εσάς τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ γι αυτό που κάνατε στον ΗΡΩΑ Παύλο Φύσσα, ο οποίος εμαρτύρησε, δώσας ό,τι πιό πολύτιμο είχε γιά την Δημοκρατία, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το διώξιμο του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και των ΦΑΣΙΣΤΩΝ!..___ ΑΗΔΙΑ με καταλαμβάνει εμένα όταν βλέπω ΦΑΣΙΣΤΑ να μου κάνει και υποδείξεις από πάνω!.._____Πονάς τώρα;__________(Τι σκέπτεσαι να κάνεις;).

Κώστα Μπακογιάννη

συμπαθώ κι σένα και τον τρόπο που αραδιάζεις τις σκέψεις στο πληκτρολόγιο. Αλλά σε τέτοιες δραματικές αναφορές δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους αθώους δολοφονημένους. Ξέρεις τι εννοώ. Ο νεαρός Φύσσας, ακούω και διαβάζω (μένω ως επί το πλείστον στη Γερμανία), ήταν στρατευμένος σε μια ιδεολογία, που (δεν υπήρξε ποτέ στα εκατό της χρόνια τού βίου της ...αθώα Παρθένα!!) έχει αφήσει πίσω της αμέτρητους νεκρούς που δεν ήθελαν να ζήσουν κάτω από τη σοβιετική Μπότα. Αυτό και μόνο αυτό ήταν το αμάρτημα τους. Ξερνούσε στα στιχάκια του μίσος για όλους εκείνους που σκέφτονται ανάποδα από τον ίδιο και το περιβάλλον του. Ανήκω στη γενιά το 1 1 4 και έχω βιώματα από τον θάνατο τού Σωτήρη Πέτρουλα στις αιματηρές συγκρούσεις με την Αστυνομία. Στο αρχείο μου έχω ακόμα το τεύχος Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, από 21 Ιουλίου 1965, Όργανο τής Νεολαίας Λαμπράκη, με τους στίχους και τη μουσική που έγραψε ο Μίκης μέσα σε ολονύχτια αγρύπνια για σκίσει την άλλη μέρα το τραγούδι του, μέσα από χιλιάδες νεανικά στόματα, τα ουράνια συνοδεύοντας την ψυχή τού Σωτήρη ως τον έβδομο Ουρανό. "Σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η λευτεριά, Σωτήρη Πέτρουλα". Ποιος μιλάει σήμερα για τον Σωτήρη Πέτρουλα, το αδικοχαμένο παλληκάρι?? Ουδείς. Κακώς, Κώστα Μπακογιάννη, που δε βρήκες το θάρρος, τη γενναιότητα να αναφερθείς και στα δύο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όχι μέσα σε ένα αιματηρό επεισόδιο, αλλά απλώς γιατί είχαν στο νεανικό του μυαλό μια άλλη πολιτική τοποθέτηση σε ένα κόμμα καθό όλα νόμιμο. Δεν ανήκω κομματικά πουθενά, είμαι ένας Ελεύθερος Έλληνας πολίτης, που αγωνιά για το Μέλλον και τα Συμφέροντα τού τόπου του, τής Πατρίδας μου Ελλάδας. Μα όταν χρειάστηκε, από τα στα φοιτητικά μου χρόνια, βρέθηκα πλάι σε κείνους πού έπαιρναν το μέρος τής Δημοκρατίας και τής Ελευθερίας. Τον αείμνηστο πατέρα σου τον θυμάμαι καλά από τις εκπομπές του στο Radio Muenchen/Μόναχο κι έχω ομιλίες του και σχόλιά του μαγνητοφωνημένα, μαζί και συνεντεύξεις που είχε πάρει από τον παππού σου Κωνσταντίνο κάθε φορά που βρισκόταν στο Μόναχο. Οι άνανδρα δολοφονημένοι δεν ξεχωρίζονται με χρώματα, το Κόκκινο και το Μαύρο, και παρωχημένες πια ιδεολογίες. Στο Θάνατο είμαστε όλοι ίσοι... Δίστασες, όμως, να πας το γραπτό σου ως εκεί που θα άγγιζε ένα ταμπού τής σημερινής πολιτικής κατάστασης και κουλτούρας τής χώρας μας, που, δυστυχώς, κυριαρχεί σε ένα μεγάλο μέρος τής νεολαίας και όχι μόνο σ' αυτήν... (Ο.Ε.)

FC

Έ! Όχι ...αθώα μου περιστερά και ..."δεν ανήκεις σε κανένα κόμμα". Λιγάκι__όσο πατάει η ...γάτα_____ στο ...ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, είσαι!_________Aυτά τα κόλπα, αλλού!..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gkab10-768x576

Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι απελάσεις των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, είναι συνέχεια του show Σκριπάλ, στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα

2
aderfia_tsipra_arthro

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και τα αδέλφια του προαναγγέλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη - Απαντήσεις ζητά η ΝΔ σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά για τα δάνεια και τη διεκδίκηση δημόσιου έργου από την εταιρεία των Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα

27
4501584

Στη δήλωσή τους η  Ζανέτ  και ο Δημήτριος Τσίπρας κάνουν λόγο για  αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων

17
maria-spyrakh-thumb-large

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» ,  αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

90