Σταύρος Θεοδωράκης: «Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές...»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές...»

«Αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που αγαπούν την προσπάθεια και όχι κομματικούς υπαλλήλους, και αν συνεχίσουμε και στο κέντρο να επιλέγουμε ανθρώπους, που είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ευθύνες του παρελθόντος, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για μας και τα παιδιά μας»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές...»
«Τα μνημόνια
δεν φεύγουν με φωνές, τα μνημόνια φεύγουν επειδή κάνουμε μόνοι μας μία καλύτερη Ελλάδα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της
Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης,
ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί.
Κλείσιμο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα: «Αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, που θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας και θα συνεργαστεί με τις θετικές φωνές του παρελθόντος. Δεν παίρνουμε όλο το παρελθόν μαζί μας, αλλά έχουμε ανάγκη ένα τμήμα του παρελθόντος».

Ως προς το γεγονός ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα διαδικαστικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε ότι«η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή». Δηλαδή στο «να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο, για να μπορούν να εκφραστούν και οι νέοι που δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την κάλπη, ενώ από τον υπολογιστή θα μπορέσουν να εκφραστούν, αλλά και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό». 

Αναφερόμενος στο ρόλο των δήμων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «ένα από τα συνθήματα που έχουμε επιλέξει για αυτή τη μικρή προεκλογική εκστρατεία που κάνω σε όλη την Ελλάδα για την ηγεσία του νέου προοδευτικού κινήματος, είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τους δήμους σε όλη τη χώρα και να μειώσουμε το κεντρικό κράτος των Αθηνών». «Και όταν λέμε δήμους», συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «εννοούμε τα πολύ καλά παραδείγματα των δήμων, εννοούμε τον δήμαρχο της Καλαμάτας». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σηκώσουν πάλι την Ελλάδα και έχω αναφέρει, τόσο την περίπτωση του δημάρχου της Καλαμάτας όσο και περίπτωση επιχειρηματία που αποφάσισε να επενδύσει στον τόπο μας». «Αυτή η συμμαχία του καλού», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «μπόρεσε να δώσει μία νέα ώθηση στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή».

Ακόμη, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που αγαπούν την προσπάθεια και όχι κομματικούς υπαλλήλους, και αν συνεχίσουμε και στο κέντρο να επιλέγουμε ανθρώπους, που είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ευθύνες του παρελθόντος, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη «να πετύχει το καλύτερο και να είναι πάντα γερός, διότι τον χρειάζεται η πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης