Κώστας Καραμανλής: Μην ξεχνάει η κυβέρνηση εκείνος που έταζε «λεφτά υπάρχουν», έμεινε εκτός Βουλής

Κώστας Καραμανλής: Μην ξεχνάει η κυβέρνηση εκείνος που έταζε «λεφτά υπάρχουν», έμεινε εκτός Βουλής

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής σελίδας ώστε ο τόπος να βγει από την πολυεπίπεδη κρίση και να ανατάξει τις δυνάμεις του, στέλνοντας μήνυμα κατά του λαϊκισμού και της κυβέρνησης αλλά και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέο

Κώστας Καραμανλής: Μην ξεχνάει η κυβέρνηση εκείνος που έταζε «λεφτά υπάρχουν», έμεινε εκτός Βουλής
Με ομιλία του στην Ειδική Κομματική Οργάνωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής σελίδας ώστε ο τόπος να βγει από την πολυεπίπεδη κρίση και να ανατάξει τις δυνάμεις του, στέλνοντας μήνυμα κατά του λαϊκισμού και της κυβέρνησης αλλά και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής συνεχίζοντας τις ανά την Ελλάδα ομιλίες του και λίγο μετά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο τόπος μας έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία» και πως «η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι τη μεταπολίτευση, ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της». Και συμπλήρωσε:

«Η χώρα μας γνώρισε μια κρίση που πολλοί δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε... Βέβαια, το 2009 κάποιος μας είχε προειδοποιήσει. Ο τότε πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, είχε το θάρρος να πει στους πολίτες την αλήθεια. Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες ακολούθησαν αυτούς που υπόσχονταν πως «λεφτά υπάρχουν»… Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε και τη ζούμε ακόμα όλοι. Αλλά τον πολιτικό αρχηγό που έταζε ότι «λεφτά υπάρχουν», σήμερα οι πολίτες τον έχουν αφήσει εκτός Βουλής…Ας το θυμούνται όλοι αυτό: Αυτή είναι η μοίρα των πολιτικών που σε κρίσιμες περιόδους παίζουν με τη μοίρα του τόπου»! 

Σε μια ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο Σερραίος πολιτικός υποστήριξε πως «αλήθεια, τώρα κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο τόπος χρειάζεται επενδύσεις; Τόσα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσε όποιον σκεφτόταν να επενδύσει σε αυτόν τον τόπο… Και τελικά φτάσαμε να έχουμε κυβέρνηση διχασμένη προσωπικότητα, με το δεξί χέρι προσκαλεί τις επενδύσεις και με το αριστερό τις διώχνει! Βλέπετε, μπορεί ο κ.Τσίπρας να μην φοράει γραβάτα, αλλά αλλάζει συνέχεια κοστούμια… Παλαιότερα φορούσε το κοστούμι του δήθεν επαναστάτη. Τελευταία, τον είδαμε να φοράει το κοστούμι του δήθεν νέου Ανδρέα, αλλά και του δήθεν φίλου της ελεύθερης αγοράς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν του ταιριάζει κανένα απ’ όλα».
 
Κλείσιμο
Και η ομιλία συνέχισε:
«Η αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζεται και μια κυβέρνηση που να πιστεύει ειλικρινά στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι η παράταξη που διαφωνούσε διαχρονικά με την ευρωπαϊκή προοπτική μας και ποια αυτή που μας έβαλε στην Ενωμένη Ευρώπη. Ποια είναι η παράταξη που έβαλε σε κίνδυνο την παρουσία μας στον πυρήνα της Ευρώπης και ποια αυτή που μας κράτησε με ασφάλεια. Κάθε επιλογή μας δικαιώθηκε Το «ιδεολογικό μας πλεονέκτημα» δικαιώθηκε. Και έτσι φτάνουμε στον επόμενο λόγο που η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την παράταξή μας: Τελευταία, στο δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο διαφορετικές εκφάνσεις του λαϊκισμού. Από τη μία, αυτοί που λένε ότι οι Έλληνες είμαστε τα αιώνια αθώα θύματα και οι «ξένοι» οι μόνιμοι κακοί που θέλουν να μας βλάψουν. Κι από την άλλη, αυτοί που λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ανίκανοι να κάνουμε το σωστό και μόνο οι «ξένοι» μπορούν να μας σώσουν. Ξεχνούν ότι υπήρξαν εποχές που η χώρα μας ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Και το κυριότερο, με ψηλά το κεφάλι. Γιατί έτσι ήταν η Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Είμαστε η πατριωτική παράταξη που ξέρει να λέει τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ. Και το έχουμε αποδείξει ιστορικά. Από το μεγάλο ΝΑΙ, κόντρα σε όλους τότε, για την ένταξη με το σπαθί μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια… Ως το περήφανο ΟΧΙ του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι!»
 
«Ο πέμπτος λόγος που ο τόπος χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι ότι έχουμε μία κυβέρνηση που μόνο για ένα πράγμα δείχνει να έχει πραγματικά σχέδιο: για τον κοινωνικό διχασμό και την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Όμως η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Και η παράταξή μας είναι ασφαλώς μια παράταξη όλων των Ελλήνων. Είναι όμως και η κατ’ εξοχήν παράταξη που πάντα δημιουργούσε το περιβάλλον για να μπορεί η μεσαία και μικρομεσαία τάξη να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει και να στηρίξει τη χώρα» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει: «Ο έκτος λόγος που η χώρα χρειάζεται την Κεντροδεξιά, είναι για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά». Ξέρετε ότι μόνο «αντι-αριστερός» δεν είμαι. Έχω απόλυτο σεβασμό στους έντιμους αγωνιστές όλων των πλευρών. Πρέπει, όμως, να τελειώνουμε με τους μύθους που σε μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Την Αριστερά στην Ελλάδα τη μυθοποιήσαμε εμείς, αλλά απομυθοποιήθηκε μόνη της. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, έσκισαν τελικά μόνο το οπισθόφυλλο! Το τέλος. Και λίγο πριν βγούμε από τα μνημόνια, έφεραν τα δικά τους. Πιο σκληρά, πιο επώδυνα…»
 
Κλείνοντας ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στον έβδομο λόγο «ότι η παράταξή μας διαθέτει το εθνικό σχέδιο για να σηκώσει η Ελλάδα ξανά το κεφάλι! Μια φιλελεύθερη και πατριωτική δύναμη είναι υποχρεωμένη να προτείνει λύσεις για το αύριο. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε αυτό πράξη, θέτοντας 4 προτεραιότητες για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας.
·         Πολιτική σταθερότητα
·         Μείωση της Φορολογίας
·         Ρευστότητα και
·         Υγιές Επενδυτικό Περιβάλλον.
Παράλληλα με αυτές τις βασικές αρχές θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Που σχηματικά θα σας πω ότι είναι ήλιος – γη – θάλασσα - άνθρωποι. 
Πρώτον, ήλιος. Δηλαδή ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.
Δεύτερον, γη. Έδαφος. Ώστε να δοθεί έμφαση στον Πρωτογενής τομέας.
Τρίτον, πάλι συμβολικά, θάλασσα. Δηλαδή λιμάνια, ναυτιλία, Logistics.
Τέταρτον, άνθρωποι. Και ποια είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια χώρα στο ανθρώπινο δυναμικό της; Η επένδυση στην Παιδεία».

«Είναι ώρα να ξεπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις και να αποκτήσουμε μη κρατικά πανεπιστήμια. Για να δώσουμε περισσότερες επιλογές στα παιδιά μας, να μην φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό, αλλά αντιθέτως να προσελκύουμε νέους από άλλες χώρες, να έρθουν να σπουδάσουν εδώ. Ο τόπος χρειάζεται την παράταξή μας. Χρειάζεται την πολιτική αλλαγή που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ότι το να τάζεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να δώσεις είναι η πιο χυδαία, η χειρότερη μορφή δημαγωγίας. Κι έθετε το εθνικό πάντα πάνω από το κομματικό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ‘90-’93 είπε σκληρές αλήθειες και δικαιώθηκε. Την ίδια πολιτική ακολούθησε κι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τότε, όμως, οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που έταζε το «λεφτά υπάρχουν». Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.
Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και με σταθερά βήματα έβγαζε τη χώρα από την κρίση.
Κάποιοι, όμως, πίστεψαν στη 13η σύνταξη… Οι ίδιοι που πίστεψαν και το «λεφτά υπάρχουν».
Κι αυτό το αόρατο νήμα πολιτικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τους ιστορικούς ηγέτες της παράταξης, κρατάει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Συμφωνία Αλήθειας» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Καραμανλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης