Τα πιθανά νέα μέτρα για το 2018 ρίχνουν σκιά στη σχέση Τσίπρα-Τσακαλώτου

Τα πιθανά νέα μέτρα για το 2018 ρίχνουν σκιά στη σχέση Τσίπρα-Τσακαλώτου

Η παραδοχή αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ ότι αν υπάρξει απόκλιση από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% επαναφέρει τις προβληματικές σχέσεις των δύο - Συγκρούσεις υπήρξαν και στη δεύτερη αξιολόγηση

Τους φόβους ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως θα υπάρξει μεγάλη «τρύπα» στους οικονομικούς στόχους σε βαθμό που να αμφισβητείται σοβαρά η επίτευξη του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, φέρνει στο προσκήνιο η χθεσινή προειδοποιητική αναφορά ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών ότι ίσως υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα για την επόμενη χρονιά.

Η ομολογία, ουσιαστικά, αυτή διαψεύσει
τον ισχυρισμό ή την εκτίμηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από τη ΔΕΘ, μόλις την περασμένη Κυριακή, δήλωνε πως η τρίτη αξιολόγηση θα είναι πιο εύκολη από τις προηγούμενες και πως δεν θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα! Η παρέμβαση του αξιωματούχου, έρχεται σε μία κρίσιμη καμπή, λίγο πριν ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση και διαμορφώνει ένα εκρηκτικό τοπίο ενόψει των διαπραγματεύσεων. Αφενός, η ομολογία αυτή φαίνεται να επιδιώκει να προλάβει αξιώσεις των δανειστών, ώστε να μην διαμορφωθεί η εντύπωση πως οι Θεσμοί είναι εκείνοι που έρχονται με διάθεση να πιέσουν. Αφετέρου, η παρέμβαση ερμηνεύεται ως προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών, ουσιαστικά δηλαδή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, να μην αναλάβει μόνος του το κόστος των όποιων νέων μέτρων, αλλά να καταστήσει συνυπεύθυνο δημοσίως και το Μέγαρο Μαξίμου για τους σχετικούς χειρισμούς και τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη υπόθεση με τη φιλολογία περί νέων μέτρων, θέτει σε αμφιβολία όλο το success story με το οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας να αντεπεξέλθει στις κοινωνικές πιέσεις και την πολιτική αμφισβήτηση, που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές και ιδίως η φοροκαταιγίδα και οι παλινωδίες για τις επενδύσεις.

Πόσο μάλλον που από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύθηκε χθες ότι τυχόν υπερπλεόνασμα από τη φετινή χρονιά δεν θα διανεμηθεί στους συνταξιούχους, όπως έγινε πέρσι, αλλά σε άλλες κατευθύνσεις και πάντα σε συνεννόηση με τους Θεσμούς.

Πάντως η παρέμβαση αυτή του οικονομικού επιτελείου, επαναφέρει και το θέμα των προβληματικών σχέσεων ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και το Μέγαρο Μαξίμου. Η αίσθηση που διαμορφώνεται, σύμφωνα και με σχετικές πληροφορίες, είναι πως οι σχέσεις αυτές δεν είναι και στο καλύτερό τους σημείο. Και ότι στην αφετηρία της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να οριοθετήσει τους ρόλους, που θα έχουν ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου στη διαπραγμάτευση, καθώς στη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης υπήρξαν πολλές συγκρούσεις επί της τακτικής και της στρατηγικής. Ο υπουργός Οικονομικών επιδιώκει να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνεργασία με το Μαξίμου και βαρύνουν και το πρωθυπουργικό επιτελείο και άρα δεν είναι εκείνος, που φέρει όλη την ευθύνη για τις επιλογές.

Πάντως ενημέρωση και συνεννόηση με το Μαξίμου για τις χθεσινές ανεπίσημες δηλώσεις από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε, γεγονός που φέρεται να έχει προκαλέσει αμηχανία έως δυσφορία στην ηγεσία της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Θρύλος

Σχέσεις,,???????? Εννοείται αλλαξοκολιες,???? Καθόλου απίθανο ικανοί για όλα...

Σ

ΠΑΛΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑΒΛΕΠΩ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ !! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!

Αριστερίστας

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι το καλύτερο μπορεί σε μια καμμένη γη που παρέλαβε από τη δεξιά!

Εχεις δίκιο

Παλι καλά που ήρθε ο Σύριζα και γλιτώσαμε το μειλ Χαρδούβελη

ΚρΗτικός

Να είναι καλά . Ευτυχώς που ήρθε αυτή η κυβέρνηση και γύρισε πίσω τα 11,9 δις το Φεβρουάριο του 2015 και είχαμε τα capital's control , διαφορετικά θα είχαμε ελεύθερο τραπεζικό σύστημα .........

Ι.Κάλφας Σουηδία

ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ 2018. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν παράδειγμα του τι να μην κάνουμε για τις επενδύσεις - Αμετακίνητος ο Σταθάκης για τη διαιτησία στις Σκουριές, ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην έκδοση δύο αδειών της Ελληνικός Χρυσός για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Με αυτά τα καραγκιοζλίκια δεν αποφεύγει ο Έλληνας την επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων δηλαδή φόρους και περαιτέρω μυώσεις συντάξεων. Η σημερινή Κυβέρνηση των κουκουλοφόρων παρομοιάζει την παροιμία των Θρακιωτών που λέει. Όταν καμακώθηκε η Γριά έκλεισε την πόρτα. Ο αντίλαλος αρνητικής ρεκλάμας παραλογισμού των βρικολάκων Ελλήνων έχει φτάσει τον ανεπτυγμένο κόσμο και το κακό για την Ελλάδα έχει είδη γίνει. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας να έχει την άποψη πως θέλουμε επενδυτικά κεφάλαια στην Ελλάδα για να έχουμε ανάπτυξη και έντιμη εργασία ,αλλά κάθε λίγο και λιγάκι θα τους τραβάμε στα κουκλοθέατρα δικαστήρια για να έχουμε και υποαπασχόληση. Στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής θα συμπεριληφθεί το θέμα Eldorado. Ο Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες να δυσφημήσει τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα Το κατόρθωμα του Τσίπρα κάνει τον γύρο του επενδυτικού κόσμου για τους κίνδυνους που διατρέχουν οι Επενδυτές αν επιλέξουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στην Eldorado και τις Σκουριές, καθώς και στο Ελληνικό. Τα Μ.Μ.Ε. του αναπτυγμένου κόσμου αναφέρουν στα κείμενα τους πως αν μια εταιρία ένας όμιλος θα επιλέξει να επενδύσει στην Ελλάδα πρέπει αναπόφευκτα στην μελέτη αποδόσεων κεφαλαίων στη Ελλάδα να συμπεριλάβει και το κόστος που αναγκαστικά θα επιβαρυνθεί να παρασύρεται στα Ελληνικά Δικαστήρια κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτό το αρνητικό κλήμα επενδύσεων στην Ελλάδα που κατάφερε ο Τσίπρας και το συνδικάτο του δεν θα μπορούσε να το επιτύχει η ποιο ακριβοπληρωμένη εταιρία αρνητικής διαφήμισης στον κόσμο. Ο απόδημος Ελληνισμός που παρακολουθεί την κατάρρευση του Ελληνικού Έθνους δεν μας απομένει ποια τίποτε άλλο παρά να συγχαρούμε για τα κατορθώματα τις αυτοκαταστροφής στους κυβερνόντες μπολσεβίκους και τους ευχόμαστε και εις ανώτερα του χρόνου..

Δουλευόμαστε...

Καλά τώρα, σοβαρά;; Ο Τσακαλώτος από άλλη κυβέρνηση είναι; Δεν υπάρχει κοινή -αποφασισμένη- γραμμή μεταξύ Υπουργείου και Κυβέρνησης; Δηλαδή εννοούν ότι ο Τσίπρας ενημερώνεται εκ των υστέρων για τα συμφωνηθέντα Τσακαλώτου-Θεσμών; Πόσο επικίνδυνοι-αναξιόπιστοι-ερασιτέχνες-καρεκλοκένταυροι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γίνονται αυτά αλλού ανα τον κόσμο;

Σεναριογραφος

Καλά όλα τα σενάρια περί διαφωνίας Τσίπρα -Τσακαλώτου, αλλά οποία νέα μέτρα δεν θα τα πληρώσουν αυτοί οι δυο. Και διαβαζουμε συνεχώς για διαφωνίες μεταξυ Τσιπρα και υπουργών αλλα η κυβερνηση όλο και ποιο στέρεη φαίνεται αφού κανείς δεν ειναι έτοιμος να αφήσει την καρέκλα του απο τον Τσίπρα μεχρι τον τελευταίο βουλευτή, μεχρι και τον τελευταίο κομματικό στέλεχος στον κρατικό μηχανισμό, ουδείς παραιτείται. Και ο Τσίπρας θριαμβολογεί με το δίκαιο του. Καλά όλα αυτά, αλλα η αντιπολιτευση που βρίσκεται;; Την μια φορά υποστηρίζει τους καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες, (τα εδωσε όλα σε αυτη την περίπτωση), την άλλη τον χρεοκοπημένο Ψυχάρη, την παρ' άλλη τον Μαρινάκη με τις δικαστικές του περιπέτειες και τον συρφετό του υποκόσμου, σήμερα την El dorado (που οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται με την καταστροφή του δάσους, δεν σου ειναι εύκολο να πάρεις το μέρος της, όσο και αν υποστηρίζεις τις επενδύσεις). Και στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία αποκαλύπτονται μικροαπατεώνες του Σαλμα σε συμπαιγνία με τους Βοριδη, Γρηγοράκο και το κομμα της ΝΔ ουτε μια ανακοινωση ενώ θα έπρεπε να διαγράψει τον Σαλμα τουλαχιςτον άμεσα για να μην μας γεμίζει σάλια ο άξεστος Κρητικος. Και τέλος ο ικανότατος Γεωργιαδης εξαντλεί την εξυπνάδα του στα tweet και στις φωτογραφίες με Σόιμπλε και Μερκελ σαν τον γνωστό Μητσαρα των γηπέδων. Με αυτα και αυτα εμφανίζεται ο Τσίπρας κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ Α-2)

καλη αναλυση! Λαβε υποψη σου επισης οτι ο ''αξιωματουχος'' που διερρευσε τις πληροφοριες ηταν ο ιδιος ο Τσακ!

Σεναριογραφος

Αν ο "αξιωματουχος" που διερευσε τα περι διαφωνιών είναι ο Τσακαλωτος, τοτε παίζεται παιχνίδι σε βάρος μας και η αντιπολίτευση περι άλλων τυρβάζει.

@11.34

ΠΙθανως.

Χρηστος

Μια κυβερνηση, ο καθενας μονος του

περιπτερας.

οταν τα οικονομικα σου εξαρτωνται απο τσιπρα-τσακαλωτο, θα αυξανονται οι φοροι, θα μειωνονται τα εισοδηματα αλλα και τα ταμεια του κρατους θα ειναι αδεια! ο καρανικας παντως και ομοιοι του θε ευημερουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4501584

Στη δήλωσή τους η  Ζανέτ  και ο Δημήτριος Τσίπρας κάνουν λόγο για  αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων

14
maria-spyrakh-thumb-large

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» ,  αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

84
4506136

 Είπε οτι είναι... φιλορώσοι αλλά αρνήθηκε να τους κατονομάσει -Καταγγέλλει ότι πλήρωσαν από 13.000 - 21.000 ευρώ σε πολίτες των Σκοπίων για να δημιουργήσουν κλίμα χάους - Ζήτησε τη βοήθεια του Τραμπ  για το δημοψήφισμα

85