Νέα συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το δρόμο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Νέα συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το δρόμο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την Δημοτική Αρχή - Τα στελέχη της ΝΔ επιμένουν στην ονοματοθεσία της λεγόμενης Δυτικής Περιμετρικής Λεωφόρου

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε απόψε, στα γραφεία της οργάνωσης, παρουσία του προέδρου της Καλλέργου Βουλγαράκη, του αντιπροέδρου και διευθυντή Βαγγέλη Καρκανάκη, του υπεύθυνου τύπου και επικοινωνίας Λευτέρη Ζερβού, των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνου Παττακού, Μανόλη Χαιρέτη, Αντώνη Κουμπενάκη, Νεκτάριου Ανδρεαδάκη καθώς και στελεχών του κόμματος.

Αντικείμενο της συνεδρίασης του τοπικού καθοδηγητικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας ήταν το ζήτημα ονοματοθεσίας οδού της πόλης του Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». 

Στην εισήγησή του Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνεται βασικό θέμα διαφωνίας, ούτε με τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις, ούτε με την κοινωνία του Ηρακλείου, ούτε φυσικά πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και βέβαια δεν μπορεί να είναι και πρωτεύουσας σημασίας στην καθημερινή ατζέντα, όπως βλέπουμε να γίνεται συχνά στα ΜΜΕ του Νομού».

«Τα προβλήματα των πολιτών του Ηρακλείου είναι πολλά και εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας. Όλα αυτά η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενάμιση χρόνο τώρα, έχει συστηματικά καυτηριάσει, αναδείξει, προτείνει λύσεις. Θέματα που απασχολούν την κοινωνία και έφθασαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Θέματα κοινωνικά όπως αυτό των τροχαίων που υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Βουλγαράκης.

Σε ό,τι αφορά τη αντιμετώπιση του αιτήματος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για μετονομασία οδού σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε:

«Με ευαισθησία και ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποβάλλαμε το αίτημα μας στις 14 Ιουνίου 2017 προς το Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει ονοματοθεσία μιας κεντρικής οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος λειτούργησε απολύτως θεσμικά και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία σχετικά με το θέμα, αν και -ας μου επιτραπεί η έκφραση- με αργά πολιτικά αντανακλαστικά».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Οργάνωσης επανήλθε στην πρόταση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δηλώνοντας εμφατικά ότι: «Σήμερα επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας και παρακαλώ να έχω τις απόψεις σας. Την πρόταση που εξαρχής καταθέσαμε και η οποία ασφαλώς δεν έχει καμία δεσμευτικότητα για το Δήμο: την ονοματοθεσία της λεγόμενης Δυτικής Περιμετρικής Λεωφόρου – του παραλιακού περιφερειακού δρόμου, που περνά μπροστά από το Παγκρήτιο στάδιο έως και το όριο του Δ. Μαλεβιζίου, στο ύψος του Κολυμβητηρίου».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με νέα πρόταση του Δήμου για το τμήμα της οδού Λακωνίας, ο κ. Κ. Βουλγαράκης δήλωσε: 
«Ακόμη και εάν υποθέσουμε πως όλα αυτά είναι ακριβή, ξεκαθαρίζουμε πως δεν συμφωνούμε σε ένα μικρό τμήμα δρόμου το οποίο δε συμβολίζει απολύτως τίποτα για τους Ηρακλειώτες.
Δεν αποτελεί τμήμα του αστικού ιστού της πόλης, παρά μόνο εάν αυτό το τμήμα συνδεθεί με τον παραλιακό δρόμο ή έστω με ένα τμήμα του, όπως άλλωστε είναι και η πρότασή μας.
Παραμένουμε στη διάθεση της δημοτικής αρχής, και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε τυχόν άλλη πρόταση, έχουν να καταθέσουν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δήλωσε: «Είναι επίσης βέβαιο και ασφαλώς αυτονόητο προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Εμείς ως όργανο έχουμε το δικαίωμα της άσκησης κριτικής και σε αυτό το ρόλο θα περιοριστούμε καθαρά και έντιμα».

Όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου που παραβρέθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση συντάχθηκαν ομόφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Οργάνωσης και εξουσιοδότησαν τους κυρίους Καλλέργο Βουλγαράκη και Βαγγέλη Καρκανάκη να προχωρήσουν σε ενημέρωση προς τον Δήμαρχο της πόλης αναφορικά με τα όσα συμφωνήθηκαν.

Πηγή cretapost.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

irakliotis

Η πόλη και η κοινωνία του Ηρακλείου έχει σοβαρά προβλήματα και τα κομματοσκυλα της ΝΟΔΕ οι σαλιαριδες των πολιτικών γραφείων, ασχολούνται με την ονοματοδοσια δρόμων. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. ΝΤΡΟΠΉ Κ ΑΙΔΩΣ.

Πρooδευτικός αvτιρατσιστής του τόξoυ φιλελές

Για ποιον Μητσοτάκη μιλάνε; Για αυτόν τον ψηλό που στην κατοχή ήταν διερμηνέας-συνεργάτης των Γερμανών;

Πονάει πολύ εεεεεεεεεεεεε! φασιστάκο

Ρε φασιστερό ακόμα υπάρχουν τόσο ελλεεινοί στην κοινωνία μας ? Τι θα πεις αργότερα ρε καραγκιόζη στα παιδιά σου ? Τι δηλητήριο θα τα ποτίσεις ? Τέλος πάντων σε αντιμετωπίζω σαν ένα τρολάκι που παίρnει 10 το σχίλιο.

Πόπη

Ακριβώς. Με τα ..... κολυβογερμανικά και με τα σάλια προσπαθούσε να συνεννοηθεί. Πάντως, οι Γερμανοί καταλάβαιναν μια χαρά. Έδειχνε με το δείκτη του δεξιού χεριού και αμέσως οι Γερμανοί τον μπουζούριαζαν τον εργαζόμενο οικογενειάρχη Έλληνα και δεν τον ξανάβλεπε η μάνα και τα παιδιά. Χρειάζεται ένας δρόμος με την επωνυμία .... ΟΔΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΗ - ΚΩΝ .ΜΗΤΣ. για να μη ξεχνάμε..........................................

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

1
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18