Η Γιαννακάκη εύχεται ευτυχισμένο Μπαϊράμ στους «Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας»

Η Γιαννακάκη εύχεται ευτυχισμένο Μπαϊράμ στους «Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας»

H Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εύχεται επίσης του χρόνου να έχουμε μια ελεύθερη και ομοσπονδιακή Κύπρο

Η Γιαννακάκη εύχεται ευτυχισμένο Μπαϊράμ στους «Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας»
Αίσθηση προκαλεί το tweet της κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία εύχεται “ευτυχισμένο Μπαϊράμ στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας”. Η Γενικής Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά το χαρακτηρισμό “φιλοναζί” που απέδωσε στους Εσθονούς για το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσαν σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», ξαναχτύπησε στο twitter χαρακτηρίζοντας “συμπατριώτες μας” τους Τουρκοκύπριους που ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.

Η διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κυρία Μαρία Γιαννακάκη, λησμονεί προφανώς το πώς βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι σήμερα στην Κύπρο. “Ξεχνάει” την εισβολή του Αττίλα το 1974, τον εκτοπισμό 150.000 Ελληνοκυπρίων και τη δολοφονία άλλων 3.000. Ένα χρόνο αργότερα περίπου 60 000 Τουρκοκύπριοι μετακινήθηκαν από τις ελεύθερες νότιες περιοχές, στις ελεγχόμενες από τις τουρκικές δυνάμεις βόρειες περιοχές, ενώ το 1983 ανακηρύχθηκε η “Τούρκικη Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, η οποία παραμένει αναγνωρισμένη μόνο από την Τουρκία.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η κυρία Γιαννακάκη παίρνει και θέση στο ζήτημα επίλυσης του Κυπριακού. “Είθε το επόμενο Μπαϊράμι να μας βρει σε μια ελεύθερη, επανενωμένη + ομοσπονδιακή Κύπρο” γράφει χαρακτηριστικά στο tweet, υιοθετώντας ουσιαστικά τις προτάσεις του σχεδίου Ανάν, τις οποίες έχουν απορρίψει οι Κύπριοι.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης