Γιατί ο Κυριάκος ακύρωσε την «αλλαγή σκυτάλης» στην οικογένεια Τραγάκη

Γιατί ο Κυριάκος ακύρωσε την «αλλαγή σκυτάλης» στην οικογένεια Τραγάκη

«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που «έκοψε» από τις γαλάζιες λίστες τον Παναγιώτη Τραγάκη που ο πατέρας του, Γιάννης, είχε προεξοφλήσει ότι θα… κληρονομούσε τη θέση του στη Β΄ Πειραιά   

Γιατί ο Κυριάκος ακύρωσε την «αλλαγή σκυτάλης» στην οικογένεια Τραγάκη
Την αφορμή που από καιρό αναζητούσε για να διακηρύξει και εμπράκτως την απόφασή του να επιβάλει την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης βρήκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του αρχαιότερου εν ενεργεία βουλευτή του κόμματος κ. Γιάννη Τραγάκη να παραδώσει στον γιο του τη βουλευτή έδρα που κατέχει από το 1974 στη Β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά.

«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Twitter, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πειραιώς για να ανακοινωθεί το «κόψιμο» του υιού Τραγάκη από τις γαλάζιες λίστες στις οποίες τον είχε… τοποθετήσει ο πατέρας του.

Με συνέντευξη που παραχώρησε (στα Παραπολιτικά) για να γνωστοποιήσει την απόφασή του να αποσυρθεί για να πάρει στις επόμενες εκλογές, ο πατήρ Τραγάκης είχε δηλώσει ότι στη θέση του στη Β' Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο γιος του, Παναγιώτης.

Κλείσιμο
Η δήλωση Τραγάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ισχυρός αντίκτυπος που κινητοποίησε το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, στο οποίο επικράτησε η ιδέα για ακαριαία κίνηση εκ μέρους της ηγεσίας έτσι ώστε να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές», ανέφερε  η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμιζόταν επίσης ότι δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια «όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος».

Όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη ο κ. Μητσοτάκης είχε αρκετές φορές στο παρελθόν διακηρύξει τη βούλησή του ότι τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιλέγουν με αξιολόγηση.

Παρά ταύτα, στην Πειραιώς έφθαναν τους τελευταίους μήνες πολλές καταγγελίες για στελέχη τα οποία είχαν χριστεί υποψήφιοι βουλευτές και επιδίδονταν στη σταυροθηρία διαδίδοντας ότι είχαν εξασφαλισμένη θέση στα ψηφοδέλτια.

Το φαινόμενο είχε συζητηθεί και σε μια από τις κλειστές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία εν ενεργεία βουλευτές είχαν θέσει το ζήτημα με τους
 αυτοανακηρυσσόμενους υποψηφίους. Ο κ. Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει τότε τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι όπου διαπιστωθεί τέτοιο κρούσμα ο ίδιος θα έθετε εκτός λίστας όποιον παρέβαινε τον κανόνα ότι οι συνδυασμοί του κόμματος θα καταρτιστούν έπειτα από αξιολόγηση που θα περιλαμβάνει όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης