Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Το Κυπριακό χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης καθώς απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών επεσήμανε ο υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και κοινός υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού. 
 
«Αν το πλαίσιο Γκουτέρες περιέχει όσα του αποδίδονται, εμπερικλείει επικίνδυνες υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δεν αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του κυπριακού Ελληνισμού» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 
 
Πρόσθεσε πως χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης στο Κυπριακό, καθότι πλέον αποδεδειγμένα απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών. 
 
Εξ άλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι η βάση συζήτησης στις διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης. 
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε στις δηλώσεις αυτές αναφέροντας ότι αν κάποιοι ανησυχούν επειδή οι χειρισμοί του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν αναδείξει τη σημασία του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, να αποταθούν στον κυπριακό λαό. 
 
«Όσοι αντιδρούν να πουν πότε προηγουμένως συζητήθηκε το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και πότε φέραμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσει το θέμα αυτό με την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. 
 
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το κυπριακό απαιτεί σοβαρότητα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος διαπραγματεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρότητα η οποία έχει φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 
 
«Αυτό έγινε κατορθωτό υστέρα από τη συντονισμένη τακτική με την κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο λαός γνωρίζει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έφερε αυτή η προσπάθεια», κατέληξε ο εκπρόσωπος. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos1

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 τα σχέδια της κυβέρνησης για τα απορρίματα στην Αττική, καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κορεσμένος – Τι είπε για απλή αναλογική και απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

21415142

Ανησυχητικές οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - Μετά το τέλος της ομιλίας του, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι, όσον αφορά στο θέμα της στρατιωτικής θητείας, «περιμένουμε σκέψεις και εισηγήσεις από τα Γενικά Επιτελεία»