Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Το Κυπριακό χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης καθώς απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών επεσήμανε ο υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου 

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και κοινός υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού. 
 
«Αν το πλαίσιο Γκουτέρες περιέχει όσα του αποδίδονται, εμπερικλείει επικίνδυνες υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δεν αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του κυπριακού Ελληνισμού» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 
 
Πρόσθεσε πως χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης στο Κυπριακό, καθότι πλέον αποδεδειγμένα απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών. 
 
Κλείσιμο
Εξ άλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι η βάση συζήτησης στις διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης. 
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε στις δηλώσεις αυτές αναφέροντας ότι αν κάποιοι ανησυχούν επειδή οι χειρισμοί του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν αναδείξει τη σημασία του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, να αποταθούν στον κυπριακό λαό. 
 
«Όσοι αντιδρούν να πουν πότε προηγουμένως συζητήθηκε το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και πότε φέραμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσει το θέμα αυτό με την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. 
 
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το κυπριακό απαιτεί σοβαρότητα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος διαπραγματεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρότητα η οποία έχει φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 
 
«Αυτό έγινε κατορθωτό υστέρα από τη συντονισμένη τακτική με την κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο λαός γνωρίζει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έφερε αυτή η προσπάθεια», κατέληξε ο εκπρόσωπος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης