Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού

Το Κυπριακό χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης καθώς απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών επεσήμανε ο υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και κοινός υποψήφιος του συνασπισμού των κομμάτων του Κέντρου για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για λύση του Κυπριακού. 
 
«Αν το πλαίσιο Γκουτέρες περιέχει όσα του αποδίδονται, εμπερικλείει επικίνδυνες υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δεν αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του κυπριακού Ελληνισμού» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 
 
Πρόσθεσε πως χρειάζεται νέα στρατηγική διεκδίκησης στο Κυπριακό, καθότι πλέον αποδεδειγμένα απέτυχε η στρατηγική των τελευταίων δέκα ετών. 
 
Εξ άλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι η βάση συζήτησης στις διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης. 
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε στις δηλώσεις αυτές αναφέροντας ότι αν κάποιοι ανησυχούν επειδή οι χειρισμοί του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν αναδείξει τη σημασία του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, να αποταθούν στον κυπριακό λαό. 
 
«Όσοι αντιδρούν να πουν πότε προηγουμένως συζητήθηκε το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και πότε φέραμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συζητήσει το θέμα αυτό με την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. 
 
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το κυπριακό απαιτεί σοβαρότητα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος διαπραγματεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρότητα η οποία έχει φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 
 
«Αυτό έγινε κατορθωτό υστέρα από τη συντονισμένη τακτική με την κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο λαός γνωρίζει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έφερε αυτή η προσπάθεια», κατέληξε ο εκπρόσωπος. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

butarisnotopoulou0

«Πήρε δέκα μέρες στον δήμαρχο, από τη συνάντησή του με τον Νίκο Ταχιάο, για να καταλάβει πόσο θλιβερές είναι οι κομματικές υποψηφιότητες;» λέει η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα το «χρίσμα» για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης - Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε «φωτογραφίσει» την κυρία Νοτοπούλου, εκφράζοντας λύπη για τα κομματικά χρίσματα

48
paris_lafazanis

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, στο Παρίσι, απευθύνοντας και χαιρετισμό στην Πλατεία Δημοκρατίας και την Κυριακή επέστρεψε στην Ελλάδα

7