Επίθεση της ΝΔ για το «13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.»

ΝΔ: «Τσίπρας και Υπουργοί χρειάζονται και ένα Erasmus στο Ταλίν...»

Τον καλεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του και του ζητά να μην επαναλάβει τις ίδιες εξαγγελίες

Τις 13 υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περυσινής του επίσκεψης στη ΔΕΘ υπενθυμίζει η Νέα Δημοκρατία και καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει πειστικές απαντήσεις για την αδυναμία της κυβέρνησης να τηρήσει τα υπεσχημένα αλλά και να μην καταφύγει εκ νέου στην γνώριμη δικαιολογία ότι  «για όλα φταίνε οι άλλοι».  

Η Νέα Δημοκρατία με την ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το τελευταίο διάστημα προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης προκειμένου να μην απολογηθεί για τις αστοχίες στον τομέα της οικονομίας.  Στο πλαίσιο αυτό  καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει κατά την διάρκεια της φετινής παρουσίας του στη ΔΕΘ πειστικές απαντήσεις σε καθένα από αυτά τα 13 ζητήματα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πριν από ένα χρόνο.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 
 
«Το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας επιδιώκουν απεγνωσμένα να γυρίσουν την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου πολλές δεκαετίες πίσω. 

Χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο προπαγάνδας επιχειρώντας να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν τα πεπραγμένα τους: Την αβάσταχτη υπερφορολόγηση, την προκλητική τους ανικανότητα και τα συνεχή ψέματα. 

Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στην τακτική τους. Γυρίζουμε μόνο ένα χρόνο πίσω για να θυμίσουμε 13 ψεύτικες υποσχέσεις, από την περσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δ.Ε.Θ.

Του τις υπενθυμίζουμε για να μη τις επαναλάβει φέτος.

Ιδού, το 13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.:

“Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η δεύτερη αξιολόγηση”. Η λέξη γρήγορα, όπως όλες οι λέξεις άλλωστε στο στόμα του κ. Τσίπρα, έχασε το νόημά της καθώς η δεύτερη αξιολόγηση δεν έκλεισε το φθινόπωρο του 2016, αλλά το καλοκαίρι του 2017 και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2017.

“Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup”. Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε με πολύμηνη καθυστέρηση, αλλά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο και έχουν παραπεμφθεί για το 2018.

“Το τρίτο βήμα, είναι να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ.”. Ανέκδοτο κατάντησε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ., καθώς η Κυβέρνηση απέτυχε δυόμιση χρόνια τώρα να μας εντάξει σε αυτό.

“Το τέταρτο βήμα είναι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να καταγράψει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι προβλέπουν για το 2017”. Τελικά, ακόμη και η Κυβέρνηση ψαλίδισε τις προβλέψεις της για το 2017. Αντί για ανάπτυξη 2,7%, τώρα προβλέπει 1,8%, δηλαδή ρυθμό ανάπτυξης υποδιπλάσιο από αυτόν που μπορεί να τρέξει η Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα, σε ένα διεθνές περιβάλλον που όλη η ευρωζώνη αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι αρχικά αναμενόταν.

“Αξιοποιούμε το πακέτο Γιούνκερ και αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο επίπεδό τους από την αρχή της κρίσης”. Ο Γιούνκερ το ξέρει ότι αξιοποιήθηκε το “πακέτο του”; Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του European Fund for Strategic Investment (EFSI), η Ελλάδα είναι ουραγός έχοντας δεσμεύσει λιγότερο από 1 δις ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, ήδη από τον Αύγουστο 2015, γινόταν λόγος για αξιοποίηση πόρων ύψους 35 δις ευρώ. Όσο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πέρυσι μειώθηκε κατά 118.000.000 ευρώ έναντι του 2015 και κατά 462.000.000 ευρώ σε σχέση με το στόχο του 2016.

“Στόχος μας παραμένει να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%”. Αποδείχτηκε τόσο αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας στην επίτευξη και αυτού του στόχου, που υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., όχι μόνο για το 2019 και το 2020, αλλά μέχρι το 2022 και δέσμευσε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060!

“Με τα χαμηλότερα – εφικτά – πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη”. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Υποσχόταν μείωση φόρων και τελικά το μόνο που μείωσε ήταν το αφορολόγητο όριο!

“Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέσα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα”. Πάλι ψέμα. Καμία διεύρυνση των απαλλαγών δεν έγινε για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Μόνο συρρίκνωσή τους. Γι’ αυτό ανυπομονούν να δουν την “ελάφρυνση” όσοι πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τις επόμενες μέρες.

“Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς”. Η υπόσχεση για προστασία από πλειστηριασμούς έγινε διαφήμιση των “άμεσων με ένα κλικ, καλών, αριστερών, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών”.

“Η διατήρηση των κύριων συντάξεων”. Μόνο που όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, ιδίως όσοι δούλεψαν περισσότερα χρόνια και με αυξημένες εισφορές, βλέπουν μειώσεις μέχρι 30%. Και ενώ οι παλιοί συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις 18% - 24% κατά μέσο όρο από την 1η Ιανουαρίου 2019.

 “Για τους επιχειρηματίες, θεσπίζουμε λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης”. Όχι μόνο ακατάσχετος λογαριασμός δεν έγινε, αλλά, αντίθετα μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017 είχαν γίνει κατασχέσεις σε 954.114 φορολογουμένους, ενώ 1.600.000 φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης.

“Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων  στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, παγώνουν”. Το μόνο που πάγωσε είναι το αίμα των εργαζομένων που άρχισαν να πληρώνουν τις διογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, που με την αλλαγή της βάσης υπολογισμού αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από τη διάδοχό του.

“Στο Ελληνικό, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών”. Όσο “γρήγορα” έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, άλλο τόσο “κοντά” είμαστε στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε καθένα από αυτά τα ζητήματα. Και όχι να πανηγυρίζει προκλητικά, ζώντας στο δικό της κόσμο, για τα δήθεν επιτεύγματά της, την ώρα που οι πολίτες πιέζονται και η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναμένουμε, επίσης, με ενδιαφέρον τις νέες υποσχέσεις και τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος ο κ. Τσίπρας, καθώς και τις δικαιολογίες του για την αποτυχία να ανταποκριθεί σε όσα ανέφερε πέρυσι. Ελπίζουμε να βρει κάτι πιο ευφάνταστο από το ότι “για όλα φταίνε οι άλλοι”»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ν.Δ. είναι φανερό ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν»


Σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΝΔ για το «13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.»

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει: «Η ΝΔ είναι φανερό ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν. Δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα από τη διαπραγμάτευση, τη συμφωνία για το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία, όπως και τη διαγραφή των χρεών τους λόγω νοσηλείας, τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κ.λπ. κ.λπ. Δεν φρόντισε, μάλιστα, να εκμεταλλευθεί τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να ενημερωθεί».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Μόνη λύση, πλέον, το... ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), όπου μπορούν μέλη της να εγγραφούν χωρίς... κλήρωση!».

ΝΔ: «Τσίπρας και Υπουργοί χρειάζονται και ένα Erasmus στο Ταλίν...»

Η... παρότρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εγγραφούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για να καταλάβουν τι έγινε με την διαπραγμάτευση, την ποσοτική χαλάρωση κ.ο.κ., δεν έμεινε ασχολίαστη από την Πειραιώς η οποία αργά το βράδυ εξέδωσε νέα ανακοίνωση.
 
«Στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προτείνουμε να γραφτούν ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του για να καταλάβουν επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο ζημίωσαν τη χώρα οι ίδιοι» σημείωσε η ΝΔ και πρόσθεσε: «Αν και μάλλον χρειάζονται κι ένα Erasmus στο Ταλίν...».


ΣΧΟΛΙΑ (9)

οι 300+ ψευτες ,ειναι και κλεφτες ?

ιδου η απορια!!!

Ηλίας

Είναι γεννημένος ψεύτης ο τσίπρας τι να κάνουμε

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ο Ψεύτης. Δώσε πόνο Κυριακο στους άπλητους.

Αλλάξτε βιολί γιατί δεν πάει άλλο !!

Και εαν τις επαναλάβει τί θα του κάνετε δηλαδή ;;; Τα μούτρα κρέας ;;; Κάνετε αντιπολίτευση της προκοπής μωρέ εκεί στη ΝΔ και αφήστε τις απειλές χωρίς αντίκρυσμα και τις εξυπνάδες του διαδικτύου !!! Κατεβείτε στο λαό και ξεσηκώστε τον, που κάνετε αντιπολίτευση από τα twiter !! Aντε μπράβο κουνηθείτε .....

Αλήθειες

Η γάτα είναι όλοι ξέρουμε ότι ο ψεύτης ψέματα λέει κάθε φορά

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Οι συριζαιοι στην πραγματικοτητα ειναι οι γνησιοι οριτζιναλ απογονοι των ναζι. Ναζι και συριζα βεβηλωσαν την σημαια μας , Ναζι και συριζα απαγορεψαν την επαρση της σημαιας μας απο τα σχολεια , Ναζι και συριζα επιτιθενται με ρατσιστικα παραληρηματα εναντιον των Ελληνων ορθοδοξων οπως οι Ναζιστες.Παντως μεγαλη ηδονη να βλεπεις τον ριζοσπαστη αριστερο Αλεξη Τσιπρα να υποκλινεται και να γλυφει την Δεξια Νεοφιλελευθερη Αγκελα Μερκελ , σκετη ταβλα ρε παιδια πως να το κανουμε.. Μεγαλη ηθικη ικανοποιηση ενας αριστερος να παρακαλαει μια Δεξια Νεοφιλελευθερη , ρεζιλι γινανε σε ολη την Ευρωπη. Αλεξη θα κανεις παντα αυτο που σου λεει η ΔΕΞΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Αγκελα Μερκελ γιατι πολυ απλα εισαι ενας αριστερος και σαν αριστερος πρεπει να βλεπει ο κοσμος το ποσο ξεφτιλες εισαστε. Πεσε στα τεσσερα Αλεξακη , μια Δεξια πολιτικος σε εχει κανει κουρελι. Ετσι δουλε σκυψε. Αριστεροι , σκυφτε και προσκυνηστε τον νεοφιλελευθερισμο ψηφιζοντας μνημονια.Γιατι ? Γιατι δεν υπαρχει , εισαστε τα δουλακια μας και γιατι ετσι γουσταρουμε.. χαχαχα ξεφτιλες το κεφαλι κατω και γρηγορα την τριτη αξιολογηση για να αποφασισουμε εαν εισαστε καλα παιδια η οχι.. Γεια σου αριστερε επαναστατη ! μπουαχαχαχαχαχα.

Ψεύτης, αρχιψεύτης, τσίπρας...

Η κλιμάσκωση του όρου: "ψεύτης".

Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες...

Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 21 μήνες, ενώ έχουν ήδη παρέλθει 31 μήνες πανάθλιας διακυβέρνησης της πατριδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος. Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος

Εξετάστε και τον όρο "κάθαρμα"...

Λέξη: κάθαρμα, Ετυμολογία: <αρχ. κάθαρμα "σκουπίδι" < καθάρω Σημασία: άνθρωπος ανήθικος, ανέντιμος και κακός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammenos_main01

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα «για να διαπιστωθεί ποιοι προσπαθούν να καταλύσουν το πολίτευμα» - Υποκινούμενοι από τη ΝΔ οι προπηλακισμοί βουλευτών του κόμματος λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και  ζητά επικύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό με 180 βουλευτές

114
tzanak

«Απαράδεκτες συνωμοσιολογίες» και «άθλιες φήμες» χαρακτήρισε τις αναφορές περί συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος

7