Βενιζέλος προς κυβέρνηση: «Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται» στην υπόθεση της Εσθονίας

Βενιζέλος προς κυβέρνηση: «Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται» στην υπόθεση της Εσθονίας

«Ποια δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην παραστεί σε συνέδριο στην Εσθονία για εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα

Κείμενο-καταπέλτης του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τις επιπτώσεις από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην παραστεί σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιέται «τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη - μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;».

Και συνεχίζει: «Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποιά δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Facebook με τίτλο «Πόσο απέχει η Εσθονία;»
 
Στις 23 Αυγούστου η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ οργανώνει στο Ταλίν συνάντηση των υπουργών δικαιοσύνης των κρατών - μελών, την επίσημη εκδήλωση για την πανευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων σύμφωνα με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 2ας Απριλίου 2009 για την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον ολοκληρωτισμό και μια διάσκεψη με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
 
Ο  Υπουργός  Δικαιοσύνης ενημέρωσε την Εσθονική Προεδρία ότι «η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να μετάσχει στο εν θέματι συνέδριο» με την αιτιολογία που περιλαμβάνεται στην επιστολή του και η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αιτιολογία του ψηφίσματος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Υποθέτω ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης που συγκαλείται την ίδια ημέρα και ο Έλληνας υπουργός είναι έτοιμος να εξηγήσει στους ομολόγους του τη διαφοροποίηση της χώρας μας από το πλαίσιο - αξιακό και ιστορικό - του ψηφίσματος που υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  ανεξάρτητα από τη στάση που τήρησαν τότε οι Έλληνες ευρωβουλευτές.
 
Αναρωτιέμαι αν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί - και σε ποιο επίπεδο - στην  εκδήλωση μνήμης «για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού» που οργανώνεται την ίδια ημέρα, μια ώρα πριν την έναρξη της διάσκεψης στην οποία αρνήθηκε να μετάσχει το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ή η άρνηση συμμετοχής περιλαμβάνει και την εκδήλωση αυτή λόγω ιδεολογικής διαφοροποίησης των θυτών.
 
Κυρίως όμως αναρωτιέμαι τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη - μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Αδιαφορία  ή καταγραφή σε ένα αρχείο «δοσοληψιών» αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης; Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποιά δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση  νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;
 
Όταν θέλουμε να προτάσσουμε την Ευρώπη των αξιών, της Δημοκρατίας, των Δικαιωμάτων, του Κράτους Δικαίου, της κοινής ιστορικής συνείδησης και της αλληλεγγύης σε σχέση με την Ευρώπη της νομισματικής ένωσης και των αυστηρών κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης, το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε ως χώρα - ανεξαρτήτως της πολιτικής φυσιογνωμίας ή της σκοπιμότητας της εκάστοτε κυβέρνησης - είναι να αντιλαμβανόμαστε πώς έχει διαμορφωθεί ιστορικά το κοινό αξιακό υπόβαθρο της ΕΕ που ταυτίζεται με το ιστορικό, αξιακό και θεσμικό υπόβαθρο της φιλελεύθερης δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους δικαίου.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Βαγγέληςαρ

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΕΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΔΩ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΥΤΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΦΩΦΗ, ΣΤΑΥΡΟ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.

Bulsara

Όπως θα παρατηρήσει όποιος αντέξει και διαβάσει όλη την ανακοίνωση του πολιτικά κατάπτυστου ατόμου που μας έβαλε στα μνημόνια, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ το ΤΙ προτείνει ! Φοβάται να το διατυπώσει ανοιχτά ! Λέει μόνο γενικόλογες κοινοτυπίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ .ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΥΡΙΖΟΒΛΑΚΑ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ ,ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΘΑΨΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ.

Apolitique

Βρε τον Τούρκογλου! Όλα γύρω αλλάζουν, αυτός σταθερός.

Κρίμα Ελλάδα μου σε σκότωσαν

Το πρόβλημα με τους αριστερους δεν είναι η ιδεοληψία τους, χειρότερο ακόμα, είναι το διανοητικό επίπεδο τους. Δεν είναι τυχαίο που μείνανε μόνο κάποιες χώρες στον πλανήτη, και αυτές υπό διδακτορικό καθεστώς. Κρίμα που η Ελλάδα είναι εκεί. Διανοητικό πρόβλημα τελικά.

Κομμουνισμός = Ελεύθερη αγορά (ΜΑΡΞ)

Φίλε μου ηρέμησε και άκου! Ο Κομμουνισμός γεννήθηκε στο Παρίσι το 1870. Άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία των Γάλλων και επικράτησε σε όλα τα επίπεδα, πέρασε στην Αμερική όπου επίσης μέσω Λίνκολν επικράτησε (goverment from the people, by the people, for the people), την Αγγλία, την Γερμανία και τελευταία στη Ρωσία και την Κίνα! Ξέρεις τι κατάλαβαν όλες αυτές οι Χώρες? Ότι όποιος μεταρυθμίζεται στους κανόνες του Διεθνισμού, της ελεύθερης αγοράς με εργασιακές συνθήκες επιπέδου (και όχι γαλέρας) όπως ακριβώς είχε προτείνει ο Μαρξ γίνονταν Υπερδύναμη! Εκεί άρχιζει η θλιβερή ιστορία του Φασισμού και του Ναζισμού ως μέσο να μην επικρατήσει ο Κομμουνισμός και στις υπόλοιπες χώρες! Όσες Χώρες ανέπτυξαν σκληρά αντι-κομμουνιστικά καθεστώτα (εκτός της Γερμανίας) καταστράφηκαν Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία - Ισπανία - Λατινική Αμερική - Αφρικανικές Χώρες κτλ. ΟΛΕΣ... Όσες περιέβαλαν τα κομμουνιστικά κόμματα στο πολιτικό τους κόσμο πχ Ιαπωνία και Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη είδαν μια εκτίναξη στην δύναμή τους. Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία και άλλες! Τέλος οι Κίνα - Ρωσία είναι αυταπόδεικτο ότι από την μετακίνηση με μουλάρια και τα κάρα έστειλαν άνθρωπο στο διάστημα και ανακάλυψαν την πυρηνική βόμβα... Είναι προφανές ότι είδαν μια απότομη και ραγδαία αύξηση του επιπέδου τους (και αυτή είναι η μόνη αποτυχία τους)... Τόση που η κοινωνία τους δεν την άντεξε και έσκασε από υπερκόπωση (στην ΕΣΣΔ)

5Zalis

υποθέτω ότι αυτή είναι μια ρητορική ερωτηση__ εθνικός στρατηγικός στόχος; ...ειναι εννοιες οχι και τοσο κατανοητες απο τους συριζαιους._

Αλεξ

Εγω πασοκος δεν ειμαι κ δυστηχως οταν το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτα εμενα η οικογένεια μου βάραγε γκασμά για να ζήσει, τέλος παντον, παρόλα αυτα ο Βενιζέλος μου αρέσει γιατι μιλάει με επιχειρήματα κ συνήθως με νόμικα επιχειρήματα. Τωρα ψάχνει να βρει άκρη με αυτούς που ψήφισαν τον τςιπρα , αυτοί περιμένουν στην ουρα να ψηφίσουν το ενφια κ το εφκα, οι υπόλοιποι ειναι βολεμένοι για τα καλα, ουτε που μας περναει απο το μυαλό σε εμας του ιδιωτικού τι Ζωαρα κάνουν, δεν χωράει το μυαλό μου πόσοι ανεγκέφαλοι ειναι τελικά στην Ελλαδα που πήγαν κ ψήφισαν τον τςιπρα, μπορει να μην θελουμε να το παραδεχτούμε αλλα ο μέσος Έλληνας ειναι χαμηλότερου επιπέδου απο αυτο που φανταζόμαστε κ νομίζουμε οτι ειναι, κρίμα , δεν το χωράει ο νους μου τα ζώα πίστεψαν οτι θα τους δώσει κ 13ο μισθό, μιλάμε για δυποδα ζωα, για τενεκέδες, αλλα εμεις που δεν τον ψηφίσαμε κ πίστεψαμε στην λογική , τι φταίμε;;; πια χώρα δεν αποπλήρωσε αυτα που δανείστηκε; η πολωνια που ειχε το ΔΝΤ; η ρωσια πυ ειχε το ΔΝΤ ; ποια βρε τενεκέδες, ρε τενεκέ αξιστε τςιπρα μας έφερες πολυ πίσω, δεν σε δίδαξε ο πατέρας σου καμια αξία βρε ηλίθιε; καμια αξία δεν σου έδωσε η οικογένεια σου; το σε δίδαξε να κοιτάζεις τον κολο σου μονο; βλάκα Ε βλάκα, θα σε γράψει η ιστορία στα σχολεία , ουτε αυτο σε νοιάζει;;;! Κρεμάλα έπρεπε να υπαρχει για αυτούς που τάζουν στον λαό κ δεν τα κάνουν! Κρεμάλα!!

Mg

Και ο πρωθυπουργός του αλλά και ο δικός σου κ. Μυτιλινιέ έχουν κάτι κοινό ! Και οι δυό τους είπαν λεφτά υπάρχουν! Και οι δυό τους είπαν ασύστολα και τεράστια ψέματα στο ελληνικό λαό για να υφαρπάξουνε την εξουσία, και οι δυό τους έχουν κοινά στελέχη ! Και οι δυο τους είχαν ιδέες για ηλίθια δημοψηφίσματα και ο ένας πρόλαβε και το έκανε! Και οι δυό τους ακόμη υποστηρίζονται από όχι και την αφρόκρεμα αυτού του τόπου ή από αυτούς που βόλεψαν! Βέβαια οι τωρινοί βολεμένοι ειναι για κλάματα μπροστά στους πρώην βολεμένους και αν βουλιάξει το καράβι θα είναι για όλους ! Και οι δυο σταμάτησαν με δόλιο τρόπο μια πιθανή καλύτερη πορεία της χώρας για προσωπικό τους όφελος ! Και οι δυο ανέδειξαν την αφελή; ανωριμότητα ( sic) και τα ελαττώματα και την έλλειψη σύγχρονης κουλτούρας της πλειοψηφίας του λαού μας!

Νίκος

Της περιθωριοποίησης της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης .Ακομη και οι Ρώσοι έχουν παραδεχτεί έμμεσα τα εγκλήματα κυρίως επι Στάλιν .Εξαλλου μόνο κομμουνιστικό δεν είναι πλέον το ρωσικό καθεστώς .Περισσοτερο θυμίζει τσαρική μοναρχία

τιποτα

Κανενας Εθνικος σκοπος απλα οι τυποι ειναι κομπλεξικοι και τα χουν κανει ολα μεσα στο κεφαλι τους αχταρμα.Το μυαλο ενος αριστερου εχει μικροτερο μεγεθος απο το κανονικο και δεν χωραει πολλες εντολες ουτε ειναι σε θεση να αναλυσει καταστασεις. Φασιστες ναζιστες ζητω η αριστερα , αυτα ειναι τα δεδομενα που χωραει ο εγκεφαλος τους δυστυχως.Εδω πιστεψαν πως ο Τσιπρας δεν θα ψηφιζε μνημονια και θα τους καταργουσε τον ΕΝΦΙΑ οποτε καταλαβαινεις για τι ατομα μιλαμε. Πνευματικο επιπεδο κατω του μηδενος.

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Να βράσω το χρονοντούλαπο, πρέπει να το μεγαλώσουμε, δε χωράει να μπει μέσα το κήτος, και όλο και εμφανίζεται... Να κάνω και εγώ το ίδιο ερώτημα για τον ίδιο, για την εποχή της αρχής της κρίσης: Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετήθηκε, όταν ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, προσπαθούσε να απολογηθεί στον Σοιμπλε για την δήλωση του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματός του, περί δημοψηφίσματος? Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "θάβει" τον πρωθυπουργό, την ώρα μάλιστα που γίνεται η κρισιμότερη διαπραγμάτευση, αυτή που καθόρισε το μέλλον της χώρας?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rallia0

Ανακοινώθηκαν δέκα ακόμη ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών  μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα της Πολιτικής Γραμματείας - ΝΔ για Πέτρο Κόκκαλη: Από τα δημόσια έργα τώρα και  στην Ευρωβουλή

30
_DPT1566

Θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για νέες υποδομές ύψους 10-12 δισ ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία

12