Παππάς: Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις για αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς

Παππάς: Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις για αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποσκοπεί μέσω της μείωσης της φορολογίας στην συμμετοχή των ιδιοκτητών στην αδειοδοτική διαδικασία αλλά και στην στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ

Για βαριά φορολόγηση και μεγάλες επιβαρύνσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών έκανε λόγο ο κ. Νίκος Παππάς
προσθέτοντας ωστόσο στην συνέχεια πως η τιμή εκκίνησης των 35 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες
δικαιώνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον διαφημιστικό χρόνο με βασικότερη την προαιρετική – από υποχρεωτική που προβλεπόταν αρχικά – συμμετοχή των καναλιών στην πλατφόρμα δημοπράτησης του διαφημιστικού χρόνου.

«Η πλατφόρμα θα είναι προαιρετική και μόνο αν το θέλουν οι συμβαλλόμενοι. 
Αν επιμέναμε θα την υπονομεύαμε εξ αρχής. Το εγχείρημα θα συσταθεί από ιδιωτική εταιρεία όμως ρυθμιστής και επόπτης παραμένει το ΕΣΡ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα επανεξεταστεί το πλαίσιο των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών. Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις. Στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύουν τα πράγματα». Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποσκοπεί μέσω της μείωσης της φορολογίας στην συμμετοχή των ιδιοκτητών στην αδειοδοτική διαδικασία αλλά και στην στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ.

Τέλος, για την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ να ορίσει ως τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών τα 35 εκατ. ευρώ είπε πως «είναι σημαντικό ότι η απόφαση του ΕΣΡ ήταν ομόφωνη. Πρέπει επίσης να πούμε ότι αναγνωρίστηκε η αποτίμηση που είχε γίνει με τον διαγωνισμό τον οποίον ατυχώς το ΣτΕ ακύρωσε. Το ΕΣΡ έκρινε ότι πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ ευρώ για τη δεκαετία. Η απόφαση ΕΣΡ και η υπουργική απόφαση που ορίζει τιμή εκκίνησης στα 245 εκατ ευρω συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα, τομή στην προσπάθεια της Πολιτείας να ρυθμίσει τα ζητήματα ραδιοτηλεόρασης και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την αγκαλιάσουν. Σε λίγους μήνες η σύνθεση αυτή του ΕΣΡ έκανε όσα δεν είχαν γίνει 15 χρόνια πριν. Πολλοί από όσους υπεστήκαμε ανηλεή πόλεμο από τα ΜΜΕ θα θυμόμαστε με μειδίαμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης αυτές τις στιγμές».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Αγύριγο κεφάλι

Παππά, ΠΡΟΧΩΡΑ στους σκοπούς σου και ΚΑΘΑΡΙΣΕ το τοπίο._____________Και άσε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ εδώ μέσα να κλαίνε ΥΠΕΡ της Πλουτοκρατίας!..

??????

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ...ΡΑΔΙΚΙΟΥ....

@Pathetic

Καλά, αυτός δεν έλεγε χτες ότι τα εκατομμύρια είναι νίκη του λαού και κάτι τέτοιες γελοιότητες; Εντάξει, απλά οι άνθρωποι είναι πιωμένοι μονίμως και νομίζουν ότι στην οικονομία βρέχει λεφτά όταν χαμογελάς. Φυσικό είναι βέβαια, αφού δεν έχουν βγάλει δραχμή δουλεύοντας.

Xxxx

Οπως ειναι και οι χερουκλες σας Παππα! Οτι αρπαξετε κορακια του Συριζα. Αχορταγα κλεφτρονια.

Δημοκράτες φίλος Βενεζουελας

Συντόμευση παπά, στις επισκέψεις σου στην Βενεζουέλα ο Δημοκράτες σύντροφός να δούρειος δεν σου έδωσε οδηγίες πως να εκδημοκρατισεις τα βοθρωκαναλα? Στην ανάγκη θα φέρεις και τους γιδοβοσκους από τις στανες της Κρήτης να επιβάλλουν το δίκιο του εργάτη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gouteres

«Πιθανόν να χρειαστεί να εμπλουτιστεί και με νέες ιδέες το πλαίσιο των 6 σημείων στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,  στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας

mitsotakis-ekso

Φάκελο με τα δεκάδες περιστατικά αντιδημοκρατικών ενεργειών της κυβέρνησης που θυμίζουν τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν έχουν ετοιμάσει στην Πειραιώς - Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το ζήτημα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που βλέπει αύριο στις Βρυξέλλες