Μητσοτάκης: Είναι παράλογο να τιμωρούνται αυτοί που δουλεύουν και παράγουν περισσότερο

Μητσοτάκης: Είναι παράλογο να τιμωρούνται αυτοί που δουλεύουν και παράγουν περισσότερο

«Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα γιατί αυτό θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι είναι δεσμευμένος να λέει την αλήθεια

«Η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα
στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε το προηγούμενο διήμερο στην Ανατολική Μακεδονία.

«Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο «θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή». Δεσμευόμενος ότι «από εμένα θα ακούτε την αλήθεια», συμπλήρωσε: «Μπορεί ορισμένες φορές να μη σας αρέσει, αλλά θα ξέρετε ότι αυτά που θα σας πω θα γίνουν την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον». 

Αναφερόμενος στη σκοπιμότητα των περιοδειών που πραγματοποιεί, επεσήμανε: «Κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να ακούσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Και θα εξακολουθώ να το κάνω μέχρι τις εκλογές, όχι απλά για να μιλάω, αλλά για να ακούω. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω στη λεπτομέρεια των προβλημάτων και να σχηματίζω προσωπική άποψη για τις προτεραιότητες. Διότι, στην πολιτική η δύσκολη δουλειά είναι να βάλει κανείς προτεραιότητες». 

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, η πιο μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και η ουσιαστική δέσμευση για αλλαγές. «Αυτό που μας ξεχωρίζει από τη σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε, «είναι ότι δεν δεχόμαστε όλα τα αιτήματα, ώστε μετά τις εκλογές, να ξεχάσουμε, όλα όσα είπαμε προεκλογικά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά».

«Δεν πρόκειται να επενδύσω σε λογικές ψεύτικων διχασμών», τόνισε. «Τις πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτές τις λογικές. Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω βαθιά στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας… Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε αυτόν τον αναπτυξιακό πλούτο να τον ξεκλειδώσουμε. Και να διανεμηθεί δίκαια σε όλους τους πολίτες».

«Βάζουν φόρους για το κομματικό κράτος»

Για την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να τιμωρούμε την εργασία. Όσο πιο πολύ δουλεύει κάποιος τόσο πιο πολλούς φόρους και εισφορές πληρώνει… Αυτοί οι οποίοι δουλεύουν περισσότερο, αυτοί που παράγουν και συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό δεν γίνεται να τιμωρούνται σε αυτή την έκταση. Είναι παράλογο. Το μόνο, το οποίο γίνεται είναι είτε να αποθαρρύνουμε ανθρώπους από το να εργάζονται - διότι εάν η επιπρόσθετη εργασία, τελικά, δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα, τότε θα προτιμήσει κάποιος να καθίσει με τα παιδιά του και την οικογένεια - είτε θα οδηγήσουμε με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Και αυτό συμβαίνει σήμερα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην αγορά. Δεν πρόκειται να δεχθώ ένα σύστημα, το οποίο εισπράττει υπερβολικούς φόρους από λίγους για να συντηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτά να τα ξεχάσουν. Θα τελειώσουν αυτές οι πρακτικές».

Αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «είναι ένας φόρος παράλογος, ο οποίος θα επιβαρύνει γραφειοκρατικά κυρίως τις μικρές οινοποιητικές μονάδες, δεν θα φέρει χρήματα στο Κράτος και θα οδηγήσει περισσότερο προϊόν στη μαύρη αγορά». Όπως είπε, έγινε ακριβώς αυτό που είχε προβλέψει, και εξέφρασε την απορία του γιατί οι κυβερνώντες «δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τον τρόπο που δουλεύει η αγορά». Κατέληξε δε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι ο φόρος στο κρασί θα καταργηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Κσι συ κουλη

Δουλευεις αυτους που δουλευουν!

Μη κρατικοδιαιτος

Πως το κατάλαβες,βρε,σπίρτο;Ούτε μετακλητος (κοματικοκρατικοδιαιτος) να ήσουν!!!

Έχει δικιο

Εννοοντως αυτοί που δεν δουλευουυν ειναι οι βουλευτες της Νδ, του σφυριζα, του κκε. του πασοκ κλπ.

stp

Γνωρίζω πολλούς νέους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα παρακαλώ, με πολλά προσόντα , με δουλειά τουλάχιστον δώδεκα ώρες την ημέρα, με δουλειά και στο σπίτι, που πραγματικά τους βγαίνει ο πάτος , αμείβονται παίρνουν πολλά χρήματα, 2000 και 2500 τον μήνα και αυτούς τους ανθρώπους τους τιμωρεί , τους θεωρεί πλούσιους που δουλεύουν πάρα πολύ, πληρώνουν φόρους 8000 και πλέον τον χρόνο , πληρώνουν ταμείο αλληλεγγύης, για να δίνουν επιδόματα στους γύφτους, να πληρώνουν Καρανίκες,που την μόνη δουλειά που ήξερε ήταν να πίνει φραπέ και να κάνει καταλήψεις.

Καρέτα - Καρέτα

Κύριε Κούλη μας, σας περιμένουμε να κάνετε περιοδεία στα μέρη που αφήνουμε τα αυγά μας και να υποσχεθείτε ότι θα καταργήσετε το φόρο στα φύκια. Ω! Ξέχασα, κατάργηση και στις μεταξωτές κορδέλες. Μη μας ξεχάσεις.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Το καταλαβαμε πως οι Συριζανεληδες ειστε σαν τις χελωνες για την προοδο και την εξελιξη της ελληνικης οικονομιας, ολοι οι αλλοι διπλα μας μας προσπερνουν και μας κοροιδευουν. Παραμεριστε επιτελους συριζανελικες ''χελωνες'' και αφηστε την Ελλαδα να καλπασει σαν το φτερωτο αλογο,τον πηγασο, στην προοδο και την ευημερια με τον Κ υ ρ ι α κ ο Μ η τ σ ο τ α κ η το υπερηφανο αετοπουλο της λεβεντογεννας Κρητης!

ΤΟΜΕΣ. Ποιος μπορεί?

Έχεις γυρίσει όλη τη Χώρα ! Σου έχουν πει λοιπόν ότι για να λειτουργήσει το Δημόσιο χρειάζονται κατ αρχάς τρεις μεγάλες τομές??... 1. Άμεση Απεμπλοκή του από τους Πολιτικούς , ξεκινώντας από τους Δήμους και καταλήγοντας στα Υπουργεία. 2. Πραγματικά κίνητρα σε όποιον εργάζεται και πετυχαίνει μετρήσιμους και ποιοτικούς στόχους, εξοικονομεί πόρους για το κοινωνικό σύνολο, καινοτομία κλπ και αντικίνητρα μέχρι και να αναγκαστεί μόνος του να φύγει σε όποιον δεν εργάζεται ή είναι λαμόγιο κλπ. 3. Κατάργηση της πολυνομίας -κωδικοποίηση

Efstathios Efstathios

Κι' άλλοι να δέχονται δώρα!!!

Boukis

Και εγω δουλευω αλλα την παραγωγη την παιρνουν οι φοροι κΙ τα πανωτωκια

@123

ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΑΚΑΣ ΛΕΝΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΖΑΧΑΡΗ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Το Δημοσιο μπορει να περιοριστει δραστικα στους απαραιτητους τομεις, οπως ηταν παλιοτερα και να πλαισιωθει αξιοκρατικα απο λιγοτερους και ικανοτερους υπαλληλους, αλλα δεν μπορει να ιδιωτικοποιηθει. Τοτε θα ειχαμε μια κατασταση του''μπειτε σκυλοι αλεστε κι αλεστικα μη δινετε'',καταργηση της αμυνας, του ετσι κι αλλιως μικρου κρατους μας στις επιθεσεις των ντοπιων και διεθνων αρπαχτικων που εποφθαλμιουν τον πλουτο και τις πλουτοπαραγωικες πηγες της Πατριδας μας.Λαδωνοντας και διαφθειροντας ευκολοτερα και ταχυτερα τον ιδιωτη, θα αρπαζε σε χρονο μηδεν απο τη Χωρα ο,τι γουσταρε ο καθε τυχοδιωκτης.Μη σας βαζουν οι ξενοι να παπαγαλιζετε ο,τι εκεινους συμφερει, αλλα βλαπτει τον Τοπο.Ενα μινιμουμ Γραφειοκρατιας ειναι αναγκαιο.Δεν ειστε εσεις προοδευτικοτεροι απο τον Ελ.Βενιζελο και τους αλλους μεγαλους πολιτικους που μεγαλωσαν την Ελλαδα και καθιερωσαν τη μονιμοτητα! . . . και ας το νομιζετε!!

Ου να χαθεις

Γελειε ξευτηλα

Α ρε ακροδεξιά λαμόγια!!!!

Ως πολύ σωστή και υπέρ των εργαζομένων έκρινε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Τα παραπάνω και άλλα ωραία είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9, στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου.

Παναγιώτης

Βρε λωποδύτες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κοροϊδευτε τους Έλληνες, κλέψατε τη σύνταξη των γερόντων, φορολογείτε ανέργους, φορολογείτε μόνο τους φτωχούς και εχετε θράσος να μιλάτε και αποπανω. Είστε Εφιάλτες γιατι ξεπουλήσατε την περιουσία της χώρας για να ταϊζετε κηφήνες κομματικούς Καρανίκες. Έφτασε η ώρα σας.... ο πολιτικός Μυτχαουζεν, κ. Τσίπρας δεν πείθει πλεον ούτε εσάς που πληρώνει.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν εσας ρωταει ο ελληνικος Λαος, γιατι εσεις οι Συριζανεληδες κυβερνατε και κρινεστε,αλλα εσεις δεν του απαντατε, μονο κατα την προσφιλη τακτικη σας, ξ ε σ τ ρ α τ ι ζ ε τ ε τη συζητηση στο τι εκαμε η Αντιπολιτευση, που εχει κριθει ηδη απο το Λαο, η στο τι θα καμει στο μελλον, τ ο τ ε ο κοσμος καταλαβαινει πως ειστε αδιορθωτοι ψευτες και απατεωνες και δεν απολογειστε ευθεως,γιατι ετοιμαζεστε για το επομενο ψεμα και την επομενη απατη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

17
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1
theoxaris

Συνομιλία με φορείς και κατοίκους του νησιού είχε ο υπουργός Τουρισμού -  «Το υπουργείο θα στηρίξει πρωτοβουλίες φορέων του νησιού που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»  ανέφερε μεταξύ άλλων