Έιντε: Μόνο εντός παραμέτρων του ΟΗΕ η λύση του Κυπριακού

Έιντε: Μόνο εντός παραμέτρων του ΟΗΕ η λύση του Κυπριακού

Όπως αναφέρει σε γραπτη του δήλωση, θα επιστρέψει στη Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό
Έσπεν Μπαρθ Έιντε δηλώνει πεπεισμένος ότι η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Έιντε εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα επιστρέψει στη Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του, υπενθυμίζοντας ότι έχει ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας την περασμένη βδομάδα και ότι αμέσως μετά μετέβη στην Κύπρο για επαφές με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί
.

Αναφέρει ακόμη ότι κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη είχε λεπτομερείς συζητήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ, την ανώτατη ηγεσία του ΟΗΕ, τις εγγυήτριες δυνάμεις και με ένα ευρύ φάσμα της διπλωματικής κοινότητας.

«Κατά τις επαφές μου με τους ηγέτες στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα», αναφέρει στη δήλωση, «μοιράστηκα τα αποτελέσματα των επαφών μου στη Νέα Υόρκη και άκουσα τους δικούς τους προβληματισμούς για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά. Επιπρόσθετα, είχα συζητήσεις με άλλους σημαντικούς παράγοντες, περιλαμβανομένης της διπλωματικής κοινότητας στη Λευκωσία και τους αντιπροσώπους της ΕΕ, καθώς και με διεθνή οικονομικά ιδρύματα που στηρίζουν τη διαδικασία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ, στο Κραν Μοντανά υπήρξαν εκείνα τα κύρια στοιχεία που είναι αναγκαία για τη λύση και τα οποία - όπως σημειώνει χαρακτηριστικά - «αναδείχθηκαν σε μια ατμόσφαιρα που χαρακτηριζόταν από προκλήσεις και ένταση».

Ο κ. Έιντε σημειώνει ότι θα πάρει χρόνο για να αξιολογηθούν όλες οι διαστάσεις της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά. Επίσης, προσθέτει, χρόνο θα πάρει να αξιολογηθούν και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν καθώς και το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει πει ότι οι δύο πλευρές είναι σε περίοδο προβληματισμού και αναφέρει πως ο ίδιος, μετά τις συναντήσεις του στο νησί αυτή τη βδομάδα, είναι πεπεισμένος ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση μπορεί να εξερευθεί μόνο στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Αναφέρει ότι επιστρέφει στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του και ότι θα βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο την άλλη βδομάδα για να συνεχίσει τις επαφές του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4918093

«Πως το κάνατε αυτό όταν επί 4 χρόνια γδέρνατε τον κόσμο» του απάντησε ο Παφίλης - «Επεκτείνατε τη ρύθμιση της ΝΔ για τους ανασφάλιστους αλλά δεν βγάλατε πιστώσεις» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας

πολακης-τσιγαρο-καφες-600x400

Τι είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας για τις φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο - «Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; » αναρωτήθηκε

1
keramews3

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε στη Βουλή τις δύο τροπολογίες για τον διπλασιασμό των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους σημαιοφόρους - «Δίνουμε έναν αγώνα της προσπάθειας έναντι της ισοπέδωσης»

3