Τόσκας: «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης»

Τόσκας: «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης»

Παναγούλης: «Έγινε το 1971 δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν φυτώριο χουντικών αξιωματικών» - Τόσκας: «Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του»

Τόσκας: «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης»
«Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας,
όταν ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκου και τις δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

«Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989. Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ο κ. Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης».
Κλείσιμο

Τι λέει ο Στάθης Παναγούλης

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του απαγόρευσε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού φακέλου του και του φακέλου μελών της οικογένειας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του αποκαλώντας τον «άκαπνο, απόστρατο αξιωματικό» που «ψευδώς αυτό-αποκαλείται αντιστασιακός» και σημειώνοντας ότι «έγινε το 1971 δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν φυτώριο χουντικών αξιωματικών» καταγγέλλοντας τον ότι δεν του επιτράπηκε «η πρόσβασή στα Αρχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας και να του παραδοθεί αμελλητί, το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα..»

Ο κ. Στάθης Παναγούλης αναφέρει πως από τις 1.527 σελίδες που αριθμούν οι οικογενειακοί «Φάκελοι» οι υπηρεσίες έχουν αρνηθεί να τους δώσουν τις 832 σελίδες.

Ιδιαίτερα ο βουλευτής ζητά να του παραδώσει τις συνεννοήσεις της Κυβέρνησης του Ισραήλ με τη Χούντα των Αθηνών για την παράδοση του αδελφού του Γιώργου Παναγούλη, που μετά από μεγάλες περιπλανήσεις είχε καταφύγει στο Ισραήλ, προκειμένου να φτάσει στην Ευρώπη και η εξαφάνισή του έγινε το μήνα Νοέμβριο του 1967».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης