Λεβέντης: Να απομακρυνθούν οι αργόμισθοι από το δημόσιο

Λεβέντης: Να απομακρυνθούν οι αργόμισθοι από το δημόσιο

«Η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση από μια νέα κυβέρνηση που θα έχει 200 – 220 βουλευτές  και η οποία ούτε θα απειλεί και δεν θα λέει τις τρέλες του Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων 

Λεβέντης: Να απομακρυνθούν οι αργόμισθοι από το δημόσιο
Την ανάγκη για ξεκαθάρισμα στο δημόσιο με την «απομάκρυνση των αργόμισθων», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,
Βασίλης Λεβέντης.

«Να γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο, γιατί όταν ένα 30% είναι αργόμισθοι, υπάρχει ένα φορτίο μισθοδοσίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που δεν δουλεύουν», ανέφερε μιλώντας στο οικονομικό κανάλι «SBC». 

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, πρότεινε την «μετάθεσή δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα». Στο Ελληνικό για παράδειγμα, όπως εξήγησε, οι θέσεις που θα δημιουργηθούν, να καλυφθούν από εκείνους που θα απομακρυνθούν από το δημόσιο. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup είπε ότι «δεν μπορούσε να κάνει αυτή η κυβέρνηση καλύτερη συμφωνία, διότι ήταν αναξιόπιστη με αυτά που έλεγε τόσον καιρό. Έβριζε τους Γερμανούς. Είναι μια συμφωνία τιμωρίας προς την χώρα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε την ανάγκη της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. «Η κυβέρνηση περνάει νομοσχέδια, τα οποία δεν εφαρμόζει», ανέφερε. 

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία ότι εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις διότι, όπως είπε «έχουν κομματική πελατεία». 

«Η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση από μια νέα κυβέρνηση που θα έχει 200 – 220 βουλευτές  και η οποία ούτε θα απειλεί και δεν θα λέει τις τρέλες του Τσίπρα, αλλά θα μιλήσει με ειλικρίνεια στον λαό», τόνισε. 

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε «ο Τσίπρας έχει 15% στις δημοσκοπήσει και θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, αυτό είναι αναίδεια. Ο ίδιος ο Τσίπρας μου είπε εμένα ότι ξέρει ότι προπορεύεται η Νέα Δημοκρατία. Δεν χρειάζονται εκλογές, χρειάζεται μια κυβέρνηση τεχνοκρατών». 

Κάθετος εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο θέμα των συμβασιούχων. «Η μονιμοποίησή τους πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

«Θα δημιουργήσω μεγάλο θέμα αν προσπαθήσει ο Σκουρλέτης και ο Τσίπρας να τους μονιμοποιήσει. Αν έρχεται η κάθε κυβέρνηση να τους μονιμοποιεί, ποτέ δεν θα σταματήσει το ρουσφέτι σε αυτή τη χώρα», τόνισε και συνέχισε λέγοντας «είναι μείζον θέμα. Λυπάμαι για τα άτομα που μιλάω σκληρά, αλλά πρέπει στην πολιτική να είμαστε δίκαιοι. Θα κάνω μεγάλο ζήτημα, θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μου πει με ποιες συνθήκες τους μονιμοποίησε επί Καραμανλή, πειράχτηκε που το είπα στην Βουλή. Έχουμε ένα οπλοστάσιο στην φαρέτρα του κοινοβουλευτισμού θα το χρησιμοποιήσω».
 
Μιλώντας για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ενδεχόμενο συνεργασίας ανέφερε ότι «όσο υπάρχουν Σκανδαλίδηδες, Καρχιμάκηδες, Σημίτηδες και Βενιζέλοι, που θεωρώ αιωνόβια στελέχη, όσο υπάρχουν τέτοια άτομα, δεν μπορούμε να συναινέσουμε». «Ο Ανδρουλάκης και ο Ξεκαλάκης μου κάνουν», είπε. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου και την συνομιλία με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο κ. Λεβέντης είπε «κακώς ο υπουργός συνομίλησε με τον Γιανουσάκη. Δεν είχε κανένα λόγο να μιλήσει.  Πρέπει να το εξετάσει δικαστής. Ήταν λάθος του Καμμένου που μίλησε. Αν η δικαιοσύνη τραβήξει μήνες την υπόθεση. θα πάρει στον βυθό και την κυβέρνηση». 

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «είναι παρορμητικός, αλλά μπορεί να έχει και δίκιο στο να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες. Ξέρω ότι δεν είναι κακός άνθρωπος, είναι παρορμητικός και συναισθηματικός. Θεωρώ ότι έχει άγνοια νομική. Με την αθυροστομία του δημιουργεί εχθρούς. Είναι από τους παρορμητικός που δείχνουν μια αγνότητα. Ο Πολάκης ότι έχει να πει θα στο πει». 

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή SBC Life 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης