Μοσκοβισί: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαϊκίστικο κόμμα γιατί έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις

Μοσκοβισί: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαϊκίστικο κόμμα γιατί έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή ερώτηση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έθεσε το ζήτημα "κατά πόσο ο αριστερός λαϊκισμός μπορεί να γίνει δεκτός στον προοδευτικό κόσμο"

Μοσκοβισί: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαϊκίστικο κόμμα γιατί έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις
«Το κυβερνών αριστερό κόμμα της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ
, δεν μπορεί να θεωρείται λαϊκίστικο κόμμα, διότι έχει κάνει σκληρές επιλογές και έχει εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην
Ευρωζώνη».

Κλείσιμο
Αυτό επισήμανε αναφερόμενος στην Ελλάδα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί
μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών.

Όπως σημειώνει ή ιστοσελίδα Euractiv οι αναφορές του Γάλλου Επιτρόπου έγιναν σε συνέχεια ερώτησης προς τον Επίτροπο, εκ μέρους της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και πρώην Επιτρόπου, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έθεσε το ζήτημα "κατά πόσο ο αριστερός λαϊκισμός μπορεί να γίνει δεκτός στον προοδευτικό κόσμο".

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι υπάρχει πρόβλημα ορισμού. Τα λαϊκιστικά κινήματα στην Ευρώπη, σημείωσε, έχουν δύο κοινά σημεία. Πρώτον ότι βρίσκονται πολύ μακριά από την οικονομική πραγματικότητα και δεύτερον ότι είναι ενάντια στην Ευρώπη. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του όταν γίνεται αναφορά στον λαϊκισμό είναι η άκρα δεξιά, είπε ο κ. Μοσκοβισί, παραδέχτηκε ωστόσο ότι ο πειρασμός του λαϊκισμού υπήρξε και στην Αριστερά.
 
Ειδικότερα για την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ήταν ξεκάθαρος: «Η Αριστερά είναι σε θέση να κυβερνήσει. Δεν μπορώ να θεωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως ένα λαϊκίστικο κόμμα» είπε απαντώντας στην κα Διαμαντοπούλου. Ως επίτροπος, συνεργαζόμενος με αυτή την κυβέρνηση, τους έχω δει να εφαρμόζουν σκληρές μεταρρυθμίσεις είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Τόνισε μάλιστα ότι επειδή επέλεξαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, πρέπει, πρώτον να ενθαρρυνθούν και, δεύτερον να τους προσφερθεί μια προοπτική. Δεν μιλώ για την κυβέρνηση, μιλώ για τους ανθρώπους να τους δώσουμε μια προοπτική για δουλειές για ανάπτυξη. Είναι καιρός να τα αποκτήσουν» είπε κλείνοντας ο κ. Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης