Τούρκος υπουργός στη Θράκη: Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία - Σας στηρίζει ένα έθνος 80 εκατομμυρίων

Τούρκος υπουργός στη Θράκη: Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία - Σας στηρίζει ένα έθνος 80 εκατομμυρίων

«Να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων» είπε ο Τούρκος υπουργός Εργασίας

Δεν είχαν τέλος οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά κατά την επίσκεψη-υπερπαραγωγή Γιλντιρίμ στη Θράκη
. Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνόδευσε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος σε ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους αναφέρθηκε στην Τουρκία ως τη «Μητέρα Πατρίδα». Οπως είπε «το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη». Κατέληξε δε λέγοντας: «Να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας».


Αναλυτικά η ομιλία Μουεζίνογλου:

Αξιότιμε πρωθυπουργέ μου, αξιότιμη κυρία, πολύτιμοι φίλοι υπουργοί, πολύτιμοι βουλευτές των κοινοβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας,

Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Για αυτό τον λόγο θέλω να πως μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης. Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς.

Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατρίδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη για αυτά.

Το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Για αυτό τον λόγο και εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκατ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους.  Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Για τη μετάφραση: TourkikaNea
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (99)

Νικος

Και εμας τα ιδια λένε οι Έλληνες πολιτικοί που επισκέφτονται τους Έλληνες της διασποράς σε ΗΠΑ και Αυστραλιά. Δεν καταλαβαίνω ποιά η διαφορά. Για μητέρα πατρίδα μιλάνε και θρησκεία.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η διαφορα ειναι τεραστια,χαοτικη.Δεν εχουμε κοινα συνορα με την Αμερικη και την Αυστραλια Δεν αμφισβητουμε συνθηκες και συνορα με τις Χωρες αυτες και δεν προβαλλουμε αλυτρωτικες επιδιωξεις,ουτε και ισχυριζομαστε πως οι Χωρες αυτες μας ξεφυγαν απο το ελληνικο μαντρι και ζηταμε τροπους να τις ξαναμαντρωσουμε!

ΟΒΑΜ

Και μιας και πολύ ξύνονται οι Τούρκοι , ας το δούμε πιο επιστημονικά και λιγότερο πολιτικά το θέμα : ας παροτρύνουμε ή και να "υποχρεώσουμε" όσα από τα μεμέτια της Θράκης νοιώθουν ότι έχουν Τουρκική συνείδηση , να κάνουν εξέταση DNA .Τότε είναι που θα πέσει πολύ γέλιο. Αν κάποιοι από αυτούς προκύψει ότι έχουν φυλετική σχέση με τα "αδέλφια" τους ή εν πάσει περιπτώσει αν δεν προκύψει αλλά αυτοί επιμένουν, τους αφαιρείται ιθαγένεια, υπηκοότητα κλπ. και κανένα πρόβλημα . Ούτως ή άλλως κάποιοι εξ συτών έχουν ήδη Τουρκικά διαβατήρια.Τους αφήνουμε να ζουν (όπως οι Έλληνες στην Τουρκία) , αλλά δεν ξαναψηφίζουν και δεν έχουμε και καμμία υποχρέωση απέναντί τους .Εννοώ ούτε σχολεία , ούτε Σαρίες όπως και τίποτε άλλο που θα συνιστούσε ρατσισμό κατα των υπολοίπων Ελλήνων.

αλεκ

Γιατί υπαρχή κράτος να τους διαολοστειλει? όχι τότε καλά κάνουν και μην ξεχνάμε τζάμι στην Αθήνα

Πρώτον

η Τουρκία αποτελείται από 70 εθνότητες συμφωνα με τον ΟΗΕ οι οποίες έχουν αυτοδιάθεση και θέλουν ανεξαρτησία με πιο γνωστή και πολυπλυθέστερη τους Κούρδους. Οι λαοί της Μικράς Ασίας δεν χάθηκαν και διαβιούν εκεί εκατομμύρια ΚρυπτοΧριστιανοί και Έλληνες ειδικότερα. Δεύτερον αν πατρίδα τους είναι η Τουρκία μπορούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα και να φύγουν για την Πατρίδα τους που είναι και στους G20.

ΘΡΑΚΗ - Η 13η ΦΥΛΗ

Οι Θρακιώτες είναι απόγονοι της 13ης Φυλής του Ισραήλ!

Μολων Λαβέ

Σε ποιο σινεμά παίζει το έργο;;

ΘΡΑΚΗ - ΧΟΜΟΣΑΠΙΕΝΣ

Οι αρχαιότεροι κάτοικοι της Θράκης είναι οι Χόμο Σάπιενς! Δώστε πίσω την Θράκη στους Χόμο Σάπιενς!!

Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ

Η Θράκη ανήκει στους Νεάντερταλ, είναι παλαιότεροι και των Πομάκων! Ενδοξοι Νεάντερταλ Δυτικής και Ανατολικής Θράκης ενωθείται στον δίκαιο αγώνα σας

Λήλας

Δεν με ενοχλούν καθόλου αυτές οι δηλώσεις. Αυτογελιοποιούνται

xan4625

Η Τουρκία ειναι μια χώρα σε αποσύνδεση. Σιγά τις προκλήσεις. Για γέλια ειναι.

ΒΒ

Δεν πλήρωσε το λογαριασμό και την αποσύνδεσαν?

Αποσύνθεση..

....Αποσύνθεση!! Και συμφωνώ!

Borussia Moenchengladbach

Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης