Χατζηδάκης προς κυβέρνηση: Έχουν επηρεαστεί και άλλες ΔΕΚΟ από το θέμα ρευστότητας των ΕΛΤΑ;

Χατζηδάκης προς κυβέρνηση: Έχουν επηρεαστεί και άλλες ΔΕΚΟ από το θέμα ρευστότητας των ΕΛΤΑ;

"Μεγάλα ερωτήματα για το πρόβλημα ρευστότητας των ΕΛΤΑ" λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ - Aναφέρεται σε αδυναμία των ΕΛΤΑ να αποδώσουν στη ΔΕΗ τα μετρητά που εισπράττουν από τους καταναλωτές

Χατζηδάκης προς κυβέρνηση: Έχουν επηρεαστεί και άλλες ΔΕΚΟ από το θέμα ρευστότητας των ΕΛΤΑ;
Πυρά κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ η οποία για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα αποφεύγει να τοποθετηθεί για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος αναφορικά με τις καθυστερήσεις καταβολής 19,5 εκατ. ευρώ εισπραχθέντων υποχρεώσεων καταναλωτών ρεύματος στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος εκατοντάδες πολίτες, εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης


Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης σε σημερινή ερώτηση του για το θέμα αναφέρεται σε αδυναμία των ΕΛΤΑ να αποδώσουν στη ΔΕΗ τα μετρητά που εισπράττουν από τους καταναλωτές. Μια αδυναμία "που δημιουργεί ευρύτερα ερωτήματα σε σχέση με την ταμειακή κατάσταση των ΕΛΤΑ. Επιπλέον, γεννά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο θέμα η κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρίας". Αυτά υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.
Νίκο Παππά
Κλείσιμο


Ο Κωστής Χατζηδάκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εικόνα που σκιαγραφεί με την επιστολή του ο κ. Παναγιωτάκης. Επίσης, ρωτά αν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα καθυστερήσεων των ΕΛΤΑ με άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς και αν ναι, ποιο είναι το ύψος των οφειλών προς αυτούς τους οργανισμούς.

Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης ζητά να μάθει αν έχουν επηρεαστεί οι λογαριασμοί GIRO (που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΙΚΑ, κλπ) από το πρόβλημα ρευστότητας της επιχείρησης και αναρωτιέται αν μπορεί το υπουργείο να δώσει σαφείς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτάει ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός της πρόσφατης επέκτασης των δραστηριοτήτων των ΕΛΤΑ στην πώληση προϊόντων όπως το ΣΚΡΑΤΣ, η μαστίχα και τα μπουρνούζια. Και καταλήγει ρωτώντας ποια μέτρα έχουν λάβει τα ΕΛΤΑ για να αντισταθμίσουν την πρόσφατη απώλεια ευρωπαϊκών πόρων για την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά:

«Η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ έρχεται να αποκαλύψει ένα μεγάλο πρόβλημα των ΕΛΤΑ, τα οποία φαίνεται πως παρακρατούν τα χρήματα που εισπράττουν από την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα είναι πως καταναλωτές χάνουν την έκπτωση που δικαιούνται, ενώ πιέζεται έντονα η ΔΕΗ, η οποία ούτως ή άλλως είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Η αρνητική εικόνα που αποτυπώνει η συγκεκριμένη επιστολή γεννά βάσιμους φόβους για το μέλλον των ΕΛΤΑ. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση της εταιρίας, οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, και να εξηγήσουν για ποιους λόγους επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οφείλουν επίσης να ενημερώσουν σχετικά με τα σχέδιά τους για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων για τα ΕΛΤΑ, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης