Αναστασιάδης: Πρόταση για να βγει από το αδιέξοδο η διαπραγμάτευση

Αναστασιάδης: Πρόταση για να βγει από το αδιέξοδο η διαπραγμάτευση

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέλαβε να έχει διαβουλεύσεις με τα δυο μέρη για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει προοπτική μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής νέας συνάντησης

Αναστασιάδης: Πρόταση για να βγει από το αδιέξοδο η διαπραγμάτευση
Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει υποβάλει συγκεκριμένη, δημιουργική, εισήγηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού
, επί της οποίας υπήρξε διαφωνία, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πρόσθεσε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε ανέλαβε να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δυο μέρη για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει προοπτική μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης που να μας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης
ανέφερε πως επιφυλάσσεται να αναφερθεί σε οτιδήποτε έχει εισηγηθεί, αφού εξαντληθούν τα περιθώρια των προσπαθειών του κ. Έιντε. Είπε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για όλες τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και συζήτησαν σε έκταση το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια νέα Γενεύη και κάτω από ποιες συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του πως οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει δεν μπορεί να επαναληφθούν. Ερωτηθείς αν υπήρχε από τουρκοκυπριακής πλευράς αίτημα για ενεργότερο ρόλο του κ. Έιντε, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Όχι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.  Να μου επιτρέψετε να αφήσουμε ένα περιθώριο μερικών ωρών για να γίνουν διαβουλεύσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου, και η θέση μου είναι ότι βεβαίως θα πρέπει να γνωρίζει και ο λαός αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο τα όσα τεκταίνονται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων».

Επανέλαβε ότι «έχουμε εισηγηθεί δημιουργικά τον τρόπο που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ουσιαστικό διάλογο αλλά και τελικό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς αν από την ενημέρωση που είχαν από τους διαπραγματευτές φάνηκε να υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως θα περιοριστεί σε όσα έχει δηλώσει, προσθέτοντας παράλληλα πως «σίγουρα δεν μπορεί να μένει ο λαός σε συσκότιση ή τα πολιτικά κόμματα».

Ανέφερε ακόμα πως θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει και για τις προτάσεις που έχει υποβάλει και για τις αντιπροτάσεις, αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης