"Η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου"

"Η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου"

Αποκρουστική  βία, ξένη προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη δράση που οδήγησε...

Παπούλιας: Να παταχθούν οι απατεώνες του κοινού εγκλήματος
Αποκρουστική  βία, ξένη προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη δράση που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων. Στη δραματική  δήλωσή του, ο κ. Κάρολος Παπούλιας ομολογεί ότι δυσκολεύεται να βρει «τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το φόνο των τριών ανθρώπων που εργάζονταν στο υποκατάστημα της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου έγκλημα και απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων που πονούν επιχειρεί να τους διαβεβαιώσει ότι «η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο».

Στο δεύτερο  μέρος της δήλωσής του ο  κ. Παπούλιας προειδοποιεί ότι η  χώρα έχει φτάσει στο χείλος της  αβύσσου και απευθύνει δραματική  έκκληση σε όλους να προχωρήσουν  σε πράξεις για να μη γίνει «το βήμα προς το κενό».

Κλείσιμο
«Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης» επισημαίνει ο πρόεδρος και καταλήγει : «Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης