Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο... Φαληρεύς και η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο... Φαληρεύς και η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Τι έγραψε δημοσιογράφος της Καθημερινής για την πρώην υπουργό Μετανάστευσης - Γιατί ενόχλησε η ισοπεδωτική σάτιρα - Τι είχε γράψει ο Φαληρεύς για τον Κώστα Γαβρόγλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο... Φαληρεύς και η Τασία Χριστοδουλοπούλου
Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «η Καθημερινή».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν όσα έγραψε ο δημοσιογράφος για την πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής υβριστικά. «
Το χτεσινό δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη στην εφημερίδα «Καθημερινή» για την Τασία Χριστοδουλοπούλου ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας και σεξισμού. Ο κ. Κασιμάτης είναι γνωστός για τις προσωπικές ύβρεις που εξαπολύει μέσα από τη στήλη του και δεν μας εκπλήσσει το νέο του λιβελογράφημα. Ένα τέτοιο σχόλιο, όμως, πρώτιστα εξευτελίζει  τη δημοσιογραφική δεοντολογία και εκθέτει την εφημερίδα Καθημερινή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κλείσιμο
Τι έγραψε ο «Φαληρεύς»

«Γιαγιά έγινε, όπως διαβάζω, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και, φυσικά, ο τοκετός έγινε σε ιδιωτικό μαιευτήριο διότι, ως γνωστόν, αριστεροί είμαστε και όχι κορόιδα. Συγχαρητήρια, να τους ζήσει, να το χαίρονται κ.λπ. Όμως η χαρμόσυνη είδηση υπονοεί κάτι που κάνει το αίμα (το δικό μου) να παγώνει: για να γίνει γιαγιά η Τασία, σημαίνει ότι είναι και μητέρα. Ομολογώ ότι δεν το είχα ποτέ φαντασθεί...» έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης στη στήλη του, στη δεύτερη σελίδα της Καθημερινής.



Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλια ή η κριτική του Στέφανου Κασιμάτη ενοχλούν, ή θεωρούνται απαξιωτικά. Οι φανατικοί αναγνώστες των εφημερίδων θυμούνται όσα έσερνε παλαιότερα από τις σελίδες του Βήματος ως «Πανδώρα» στον Άκη Τσοχατζόπουλο -και μάλιστα την εποχή της παντοδυναμίας του καταδικασθέντος πρώην υπουργού- τους αιχμηρούς χαρακτηρισμούς που επεφύλασε σε... καγκελάριο πρώην δήμαρχο Αθηναίων και τόσα άλλα με τα οποία έχει κατά καιρούς στολίσει τόσους και τόσους πολιτικούς.

Μόλις προχθές, ο Φαληρεύς περιέλαβε και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τον οποίο έγραψε: «Όπως τον βλέπω εδώ, μου γεννάται -τρέχα γύρευε γιατί- η επιθυμία να του χαϊδέψω το κεφάλι και μετά να του δώσω ένα μπισκότο...». Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, υπονοούσε ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι η απεικόνιση του προσώπου του Κώστα Γαβρόγλου ίσως και να παρέπεμπε σε εικόνα σκύλου, άποψη προφανώς υπερβολική.



Μπορεί όμως να μπει όριο στη σάτιρα και την κριτική;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης