Παππάς από ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή της

Παππάς από ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή της

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε τη σημασία που δίνει η Αθήνα στην τριμερή συμφωνία με Κύπρο και Ισραήλ

Παππάς από ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή της
Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς
, ο οποίος συμμετείχε στο AIPAC Policy Conference, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε σε πάνελ Ευρωπαίων υπουργών, οι οποίοι ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από το 2017 και στο εξής.
 
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει η χώρα ένα σταθεροποιητικό ρόλο στο μέσον μιας αποσταθεροποιημένης ευρύτερης περιοχής, αλλά και να σχεδιάσει από τώρα το στρατηγικό ρόλο της για την επόμενη ημέρα, όταν η περιοχή θα έχει σταθεροποιηθεί. Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει η ελληνική πλευρά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και ιδιαίτερα στην προώθηση των μεγάλων ενεργειακών πρότζεκτς των αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Κλείσιμο
Εκτός του Ν. Παππά στο πάνελ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς, ο υπουργός Επικρατείας για την Πολιτική Ασφάλειας και τη Διεθνή Συνεργασία της Ουγγαρίας Ίστβαν Μίκολα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει στην επίσκεψή του στις
ΗΠΑ ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης