Λυδία Κονιόρδου: Μοχλός για την κοινωνική συνοχή η πολιτιστική κληρονομιά

Λυδία Κονιόρδου: Μοχλός για την κοινωνική συνοχή η πολιτιστική κληρονομιά

«Ο πολιτισμός προσφέρει ένα πρότυπο ανάπτυξης στις μαστιζόμενες από την κρίση κοινωνίες», τόνισε 

«Ο πολιτισμός ενώνει, δημιουργεί και πολλαπλασιάζει. Γεφυρώνει αντιθέσεις, υπερβαίνει συγκρούσεις, καλλιεργεί το έδαφος για συνεργασίες» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ανοίγοντας την ενότητα με θέμα «Cultural heritage as economic value: Economic benefits and social opportunities» στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά, η κ. Κονιόρδου τόνισε πως- μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη, ήπια και ολιστική ανάπτυξη που σέβεται μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά, το περιβάλλον και το κάλλος του τόπου. Συνδέεται με την παιδεία, τον ποιοτικό τουρισμό, τις τοπικές κοινωνίες, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τον διάλογο με την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα, συμπλήρωσε.
 
«Ο πολιτισμός προσφέρει ένα πρότυπο ανάπτυξης στις μαστιζόμενες από την κρίση κοινωνίες. Παράλληλα, μεταφέρει σύγχρονες ιδέες και καλλιεργεί νέους πνευματικούς προσανατολισμούς. Συμβάλλει στην αποδοχή του διαφορετικού που αποδεικνύεται απαραίτητη όσο και η βιοποικιλότητα για τη φύση. Μπορεί λοιπόν να οδηγήσει στη μετεξέλιξη του αναπτυξιακού μοντέλου και στην ενίσχυση πολιτικών που προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία» ανέφερε η κ. Κονιόρδου.

«Το ποτάμι της παγκοσμιοποίησης δεν γυρίζει πίσω. Πρέπει να στρέψουμε τη δύναμη αυτή προς όφελος όχι των ολίγων αλλά όλων και ιδιαίτερα των νέων που θα καθορίσουν τη νέα εποχή» υπογράμμισε η υπουργός και επισήμανε πως η πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «αφουγκράζεται τους προβληματισμούς, προτείνει και εφαρμόζει πολιτικές για τη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη βιώσιμη ανάπτυξη ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες προκλήσεις».


ΣΧΟΛΙΑ (4)

axaios

Κ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΛΕΣ !!!

νίκη

Η ημιμάθεια κάνει κακό στην εικόνα της μεγαλοκοπέλας, όσο για την συμβολή του πολιτισμού στην κοινωνική συνοχή ας αποτανθεί σε αυστηρά κομματικό ακροατήριο με Τασία, Ρουβίκωνα, Ισλαμουζάλα και ΣΙΑ.

αερα πατερα

οπως και στην διαφημηση ποθ εκανες για να τα κονομας απο τα ζα

Αντωνης Λ.

Λόγια του αέρα για αυτούς που τα χάφτουν. Η πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν, είναι και θα είναι μία: Εύνοια σε μια κλίκα ημετέρων για να εμπορεύονται τον πολιτισμό... Ποσώς τους ενδιαφέρει η δημιουργία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syriz_tzan1

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε φαντασιόπληκτες διαρροές με πολιτική σκοπιμότητα τις διαρροές για εντάσεις μεταξύ των  μελών του υπουργικού συμβουλίου - Εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας «μεγαλοποιήθηκε για πολιτικούς σκοπούς»

4564976

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα» και «αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω», ακούγεται να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Βαριά υπονοούμεναγια εσκεμμένη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης

6
giati-esbisan-ta-fwta-sto-elliniko-upourgeio-ekswterikwn_w_l

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετέφερε δικές του πληροφορίες για τους δραματικούς διαλόγους και τον καβγά μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του υπουργού Εξωτερικών

2
lafazani

«Το προσκύνημα τους εκεί, είναι το ύστατο καταφύγιο τους», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας περιμένοντας, όπως λέει την επιρροή τους για να παραμείνουν στο κάδρο

4