ΠΟΕΔΗΝ: «Πολλά κέντρα υγείας κατεβάζουν ρολά μέρα μεσημέρι»

ΠΟΕΔΗΝ: «Πολλά κέντρα υγείας κατεβάζουν ρολά μέρα μεσημέρι»

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για δομές υγείας στην Αχαΐα και τη Λάρισα, που έχουν ερημώσει από προσωπικό

ΠΟΕΔΗΝ: «Πολλά κέντρα υγείας κατεβάζουν ρολά μέρα μεσημέρι»
Ένα ακόμη ντοκουμέντο κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ
), ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο
ΕΣΥ. Αυτή τη φορά αιχμή των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ για την εικόνα εγκατάλειψης του ΕΣΥ αποτελούν Κέντρα Υγείας στην Αχαΐα και στη Λάρισα, στα οποία (υποτίθεται ότι) παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες όπως και στα περίφημα πρώην Πολυιατρεία του
ΙΚΑ,
Κλείσιμο
νυν ΕΟΠΥΥ.
 
Το ανύπαρκτο προσωπικό και συνεπώς οι…ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας «στοιχειώνουν» τα Κέντρα Υγείας, ιδίως στην περιφέρεια. Ενδεικτικά παρουσιάζεται η εικόνα του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων όπου το παιδιατρικό τμήμα είναι κλειστό διότι δεν υπάρχει παιδίατρος. Ομοίως το εργαστηριακό- ακτινοδιαγνωστικό τμήμα όπου δεν υπάρχει ακτινολόγος για να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα.
 
«Πολλά Κέντρα Υγείας κατεβάζουν ρολά «ντάλα μεσημέρι». Ερήμωσαν τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό. Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύχτα  χάνεται καθ’ ότι ασθενοφόρο υπάρχει τη μία ημέρα και δεν υπάρχει δέκα ημέρες. Όταν υπάρχει χαλάει στο δρόμο κατά τις διακομιδές Ασθενών από βλάβες (παίρνουν φωτιά, σκάνε τα λάστιχα κ.α.). Παντού βλέπεις κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια. Σκουριάζουν Εργαστηριακά Μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία Γενική Αίματος ή μία Ακτινογραφία» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις χιλιο-εξαγγελθείσες προσλήψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ερημωμένες δομές υγείας. «Προβάλλουν οι Υπουργοί Υγείας τις 2.000 προσλήψεις με προγράμματα STAGE από τις 4.000 που έταξαν και δεν λένε κουβέντα για τους 25.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν, εκ των οποίων 7.500 επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» λέει ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
           
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης