Παπαρήγα: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «τρέφει» την ακροδεξιά

Παπαρήγα: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «τρέφει» την ακροδεξιά

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «απονευρώνει» τα κινήματα, κάνει «λαθρεμπόριο» των κοινωνικών δικαιωμάτων, «τροφοδοτεί» τις ακροδεξιές απόψεις και «χειραγωγεί» τον λαό

Παπαρήγα: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «τρέφει» την ακροδεξιά
Την πλήρη αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος επιχείρησε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα
με παρέμβασή της στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό που διενεργείται στην Ολομέλεια της
Βουλής.

Κλείσιμο
Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ
πως «απονευρώνει» τα κινήματα, κάνει «λαθρεμπόριο» των κοινωνικών δικαιωμάτων, «τροφοδοτεί» τις ακροδεξιές απόψεις και «χειραγωγεί» τον λαό.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχετε κοινή γραμμή πλεύσης με επιμέρους διαφορές. Σταματήστε να φωνάζετε για την άνοδο της ακροδεξιάς - που συμβαίνει και μας ανησυχεί-. Η ακροδεξιές απόψεις δεν είναι γέννημα μόνο της φιλελεύθερης πολιτικής είναι και της πολιτικής του δίδυμου φιλελεύθερων και σοσιαλιστικών κομμάτων. Ο Τραμπ ήθελε και τον Ομπάμα. Η Μέρκελ ήθελε τον Γκάμπριελ.

Ο συσχετισμός ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μηχανισμός τροφοδότησης ακροδεξιών απόψεων» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Η ΝΔ το έκανε και στο παρελθόν το κάνει και σήμερα και συκοφαντεί τα κινήματα. Εσείς, δεν τα συκοφαντείτε. Τα απονευρώνετε και κάνετε λαθρεμπόριο όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η τακτική τρέφει ακροδεξιές απόψεις. Η συνεργασία σας με τους ΑΝΕΛ οδηγεί στην ενδυνάμωση ακροδεξιών απόψεων. Λέτε τώρα τα κεφάλια μέσα γιατί ανεβαίνουν οι ακροδεξιοί. Αυτό τον κίνδυνο τον τρέφετε εσείς όχι η φτώχεια».

Συνεχίζοντας την σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Η μεγαλύτερη ζημιά που κάνετε είναι να πείθετε τον λαό ότι δεν μπορεί να επιβάλει το δίκιο του» ενώ προειδοποίησε απευθυνόμενη προς τους παριστάμενους υπουργούς «Όταν πας να μιμηθείς τις ιδέες του καπιταλισμού δεν έχεις μέλλον. Οσα δεν φέρνει ο μήνας ή ο χρόνος μπορεί να τα φέρει μια στιγμή. Εμείς παλεύουμε ώστε ο κόσμος να επιβάλλει τον δικό του δρόμο».

Υπογράμμισε ότι «Έρχονται νέα μνημόνια, ίσως να μην τα λένε έτσι αλλά κόφτες ή ότι άλλο. Εχετε αυτή την ικανότητα της χειραγώγησης του λαού. Πόσα χρόνια θα κρατήσει δεν ξέρω. Σε αυτή την ικανότητα είστε καλοί αλλά δεν θα κρατήσει για πάντα. Θα γίνεται πιο αντιδραστικός ο κόσμος».

Αναφορικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ανέφερε «έπαθα σοκ ακούγοντας τον πρωθυπουργό να μιλά για πλεόνασμα εσόδων που πέτυχε και το κάνει διανομή. Επιβεβαιώνει την σκληρή και βάρβαρη λιτότητα συνεχίζοντας το έργο προηγούμενων. Με τον τελευταίο νόμο αφαίρεσε 8,5 δισ. ευρώ και σήμερα επιστρέφει λέει τα 670 εκατ. ευρώ.

Δεν μπορώ να προεξοφλήσω πως θα συμπεριφερθούν οι πολίτες. Είναι όμως σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις και να καλλιεργήσει μειωμένες συνειδήσεις και απαιτήσεις» ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε «Δεν λύνονται τα ζητήματα μοιράζοντας 300 – 500 ευρώ σε αυτούς που εσείς και η ΝΔ τους έχετε καταδικάσει στην φτώχεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης