Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή

Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή

Αναφορικά με το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας»

Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή
Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη, σχολιάζοντας την διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Mont Pelerin, είπε πως όταν φθάσεις προς το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, υπάρχουν δυσκολίες. Πρόσθεσε πως με λίγη ελαστικότητα και από τις δύο πλευρές, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.

Αναφορικά με το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας. Οι σχέσεις μας είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έχουμε μια ισχυρή στενή σχέση και θα οικοδομήσουμε σε αυτό».

Ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Τζόνσον είπε πως η χώρα του δεν διεκδικεί οποιοδήποτε ρόλο, ωστόσο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την Κύπρο έτσι ώστε να φανούν χρήσιμοι στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσω των βάσεων στην Κύπρο. Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης είπε πως δεδομένη θεωρείται η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για αποχώρηση των στρατευμάτων, «τα υπόλοιπα είναι θέμα διαπραγμάτευσης». 
 
Κλείσιμο
Με Ακιντζί
Ο κ. Τζόνσον συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, συνεχάρη τον κ. Ακιντζί, όπως νωρίτερα και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ακόμη πως σημειώθηκε αρκετή πρόοδος, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι η Βρετανία είναι δεσμευμένη να παρέχει κάθε μορφής βοήθεια, στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ωστόσο υπογράμμισε πως η διαδικασία είναι υπόθεση των Κυπρίων. 

Νωρίς το πρωί είχε συνάντηση και με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Σε ανάρτησή στο twitter, o κ. Έιντε χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Τζόνσον ως πολύ εποικοδομητική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης