Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 7,5% η ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 7,5% η ΝΔ

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται με 26% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 7,5% η ΝΔ
Με 7,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Σύμφωνα με τα ευρήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 22,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15,8%. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ φθάνει στο 26% έναντι 18,5% που λαμβάνει το κυβερνητικό κόμμα.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων άνοιξε κατα 0,6 μονάδες.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,3%, η Ενωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%.

Άλλο κόμμα προτιμά το 4,7%, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστοι είναι το 14,7%.

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος, τόσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης όσο και στο πολυπόθητο ζήτημα της ανάπτυξης.

Επίσης, θεαματική είναι η παράσταση νίκης της ΝΔ καθώς εμφανίζει ποσοστό 60% στο ερώτημα “Αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε” έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω απο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τον χώρο όμως το 77% διαφωνούν με τους συγκεκριμένους χειρισμούς της!

Τέλος, και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας καθώς το 82% απαντούν πως δεν βλέπουν έξοδο της χώρας απο την κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης