Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί ο Παππάς, προσπαθεί να επιβάλει τον αριθμό «4»

Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί ο Παππάς, προσπαθεί να επιβάλει τον αριθμό «4»

«Ήλπιζα ότι μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. και τις αντιδράσεις στην κοινωνία ακόμη και στο κόμμα του, θα είχε βάλει μυαλό. Όμως επιμένει στο ρόλο του υπουργού καναλάρχη», υπογράμμισε

Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί ο Παππάς, προσπαθεί να επιβάλει τον αριθμό «4»
Στην ανάγκη να μην επιμείνει η κυβέρνηση στις απολυταρχικού τύπου επιδιώξεις της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την τοποθέτηση στην προεδρία του ΕΣΡ μιας συναινετικής λύσης όπως είναι ο Μιχάλης Σταθόπουλος επέμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του. 

Υπογράμμισε ότι ο κύριος Σταθόπουλος, είναι ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα δεν υποχωρεί στις πιέσεις, είναι «ένα απαραίτητο πρόσωπο σε μια στιγμή που όλοι αντιμετωπίζουμε με καχυποψία το τι θα συμβεί στην τηλεόραση».
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά, λέγοντας: «Ο κ. Παππάς σαν κακομαθημένο παιδί προσπαθεί να επιβάλλει τη λύση των τεσσάρων καναλιών. Ήλπιζα ότι μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. και τις αντιδράσεις στην κοινωνία ακόμη και στο κόμμα του, θα είχε βάλει μυαλό. Όμως επιμένει στο ρόλο του υπουργού καναλάρχη. Εμείς από την αρχή έχουμε πει «περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία». Εάν επιμείνουν στις απολυταρχικές τους απόψεις θα τινάξουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ στον αέρα».
Κλείσιμο
 
Ερωτώμενος σχετικά με τη στάση της εκκλησίας και τον παρεμβατισμό που δείχνει τον τελευταίο καιρό στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία τον ενόχλησαν: Την επίθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον κ. Φίλη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τη στάση του ως προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων -για τον οποίο αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο Αρχιεπίσκοπος να εκθειάζει έναν ιεράρχη ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής και στην αποκάλυψη του Αρχιεπισκόπου, με κάποια δόση υπερηφάνειας, ότι ο κ. Καμμένος θα έριχνε την κυβέρνηση αν του το ζητούσε. «Είναι ντροπή γιατί τα δημοκρατικά ήθη επιβάλλουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν ή δεν πέφτουν στη βουλή. Δεν πέφτουν επειδή κάποιος επιχειρηματίας ή επειδή κάποιος ιεράρχης ή κάποια ξένη δύναμη δίνει εντολή σε κάποιους να άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα 10% που σκέφτεται να ψηφίσει το Ποτάμι. Όταν μπούμε σε προεκλογική περίοδο ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι εμείς ούτε ψέματα είπαμε, ούτε λαϊκίσαμε και θα σκεφτεί ότι το χρήσιμο και καθαρό Ποτάμι θα πρέπει να υπάρχει στη βουλή. Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να επιμείνουμε στις αλήθειες μας και τη φωνή της λογικής».
 
Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα της χώρας τόνισε ότι χρειάζεται ένα εθνικό συμβούλιο ασφαλείας τονίζοντας όμως ότι από την άλλη πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στη σχέση μας με την ΕΕ και στα θέματα οικονομίας καθώς με τις σημερινές συνθήκες αυτός που κυριαρχεί είναι ο οικονομικά δυνατότερος στην περιοχή. «Δυστυχώς, εμείς αυτό το παιχνίδι στα Βαλκάνια το έχουμε χάσει» ανέφερε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης αντί για εκλογές όταν η κυβέρνηση φτάσει σε αδιέξοδο τόνισε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και εξέφρασε και την αμφιβολία του για το κατά πόσον κάτι τέτοιο θα ήταν για τη χώρα. «Συνήθως οι οικουμενικές κυβερνήσεις πορεύονται με βάση μια ελάχιστη συμφωνία όπου κανείς δεν ρισκάρει και δεν παίρνει γενναίες αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται συμφωνία για τα μεγάλα και τολμηρές αποφάσεις. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, πρέπει να πάμε στην καθαρή λύση των εκλογών και όχι σε πρόχειρες λύσεις όπως είναι η οικουμενική κυβέρνηση».
 
Τέλος, για το αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας μεγάλος κυβερνητικός σχηματισμός με συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η απόσταση που χωρίζει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη δε γεφυρώνεται. Λύσεις που έχουν λειτουργήσει στο εξωτερικό, όπως ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, εδώ μπορεί να οδηγήσουν στην ακυβερνησία. Βεβαίως σε εθνικά θέματα όπως και στο θέμα του χρέους πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να μην κινδυνεύσει η χώρα. Ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτά και βλέπουμε αν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραχώρησε συνέντευξη στον Real Fm. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης