Βενιζέλος: Κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς ο Πολάκης

Βενιζέλος: Κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς ο Πολάκης

"Αυτό ξεπερνά τα όρια της δημόσιας αισθητικής,  το να στοχοποιεί ο Πρωθυπουργός μία δημοσιογράφο"

Βενιζέλος: Κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς ο Πολάκης
Ως μία κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς να σχολιάσει την επίθεση της κυβέρνησης σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης ο κ. Βενιζέλος είπε:  “Αυτό ξεπερνά τα όρια της δημόσιας αισθητικής,  το να στοχοποιεί ο Πρωθυπουργός μία δημοσιογράφο, όπως είναι η κυρία Τσικρίκα, που του λέει, χάνω τη δουλειά μου όχι λόγω κρίσης αλλά λόγω ενός παράλογου και αδιαφανούς διαγωνισμού που οδηγεί σε αποτελέσματα τα οποία είναι αντιφατικά και μη εφαρμόσιμα και αυτό τον κάνει να την αντιμετωπίσει ως εχθρό, ως αντίπαλο.Ταυτίζει τον εργαζόμενο με τον εργοδότη, ταυτίζει τον υποψήφιο άνεργο με αυτόν που κατηγορεί ως διαπλεκόμενο, δηλαδή δεν έχει καμία αίσθηση του μέτρου αλλά και καμία αντοχή να δεχθεί την κριτική”. 

Ο δε κ. Πολάκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή τη στιγμή “μία κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς”, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει τον κ. Τσίπρα.

Κλείσιμο
“Το ζήτημα δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης.  Το ζήτημα είναι οι θεσμοί, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: “Άλλωστε βλέπετε το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης είναι δίδυμο πρόβλημα πλέον με το πρόβλημα της δικαιοσύνης και έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, φαινόμενα δηλαδή, θα μου επιτρέψετε να πω ανατριχιαστικά, που είχαμε δεκαετίες να τα ζήσουμε, προσπάθειες για ωμή παρέμβαση στον χώρο της δικαιοσύνης”. 

“Κι εδώ υπάρχουν κύκλοι, υπάρχουν κυβερνητικοί εταίροι που τους έχω χαρακτηρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφανείς, οι οποίοι προσφέρουν στην κυβέρνηση αυτήν την δήθεν προνομιακή σχέση με τη δικαιοσύνη, που πιστεύω ότι δεν υπάρχει, γιατί εάν υπήρχε αυτό θα προσέβαλλε την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του δικαστικού σώματος σε όλους τους κλάδους της δικαιοσύνης”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν αναγνώρισε το δικαίωμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει»

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «δεν αναγνώρισε το δικαίωμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει, θεωρώντας ότι τυχόν κρίση περί αντισυνταγματικότητος του νόμου και ακύρωση των πράξεων που αφορούν τη δημοπρασία θα συνιστούσε προσβολή του δημοσίου συμφέροντος».

Εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του, σχετικά με το αν θα καταβληθούν η δεύτερη και η τρίτη δόση από τους υπερθεματιστές, όπως προβλέπεται από τον «νόμο Παππά», κάνοντας λόγο για τοπίο «που δεν πρόκειται να καθαρίσει λόγω των τεραστίων νομικών προβλημάτων που υπάρχουν όχι μόνο στα Ελληνικά Δικαστήρια, αλλά και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «εάν είχαν προκηρυχθεί οκτώ άδειες, με ένα εύλογο τίμημα 25-30 εκατομμυρίων ευρώ, που διασφαλίζει διαφάνεια, γιατί πρόκειται για ποσά που δικαιολογούνται επιχειρηματικά μέσα από την λογική της αγοράς, θα είχε συγκεντρώσει ανέτως και εξ αρχής το Δημόσιο Ταμείο πολύ παραπάνω από τα 246 εκατομμύρια ευρώ». Τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι καινούριο έσοδο, σημειώνοντας ότι έχει προβλεφθεί στο μνημόνιο και στο βασικό δημοσιονομικό σενάριο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης