Κοντομηνάς: Αν δε γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι διαβλητός

Κοντομηνάς: Αν δε γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι διαβλητός

Άγριο επεισόδιο του κ. Κοντομηνά με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ.Κασιδιάρη - Κοντομηνάς: Με κατηγορείς για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθείς να το αποδείξεις στα δικαστήρια» - Κασιδιάρης: «Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα. Σέβομαι που είσαι 100 χρονών»

Κοντομηνάς: Αν δε γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι διαβλητός
Θερμό επεισόδιο μεταξύ των κ.κ. Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κοντομηνά εξελίχθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος υψώνοντας την φωνή και σε προκλητικό ύφος επιχείρησε να αποδείξει ότι το κανάλι του κ. Κοντομηνά δεν υποστηρίζει την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό καθώς δεν προβάλει επαρκώς την
Χρυσή Αυγή.  

Κλείσιμο
«Αν θέλετε να κάνετε φιγούρα δεν περνάει σε εμένα» του ανταπάντησε ο μεγαλομέτοχος του Alpha
για να αντιδράσει ο κ.
Κασιδιάρης λέγοντας προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής «ανακαλέστε τον μάρτυρα στην τάξη. Με έχει εξοργίσει». 

«Ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στην ΧΑ από ότι άλλα κανάλια. Δεν έχουμε πάνελ αλλά ακόμα και να είχαμε, υπάρχει πρόβλημα με αυτό το κόμμα. Σέβομαι τους ψηφοφόρους του αλλά όχι τους εκπρόσωπους του. Στα πάνελ καλούμε βουλευτές οι οποίοι θέλουν να μάθουν ποιοι άλλοι μετέχουν στην συζήτηση. Όταν μαθαίνουν ότι θα υπάρχει βουλευτής της ΧΑ λένε ότι δεν θα έρθουν» εξήγησε ο κ. Κοντομηνάς.

Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε υποστηρίζοντας ότι  ο μάρτυρας λέει ψέματα και πως το περασμένο έτος οι ειδήσεις του συγκεκριμένου καναλιού πρόβαλαν κατά 50% τον ΣΥΡΙΖΑ,  πάνω από 24% την ΝΔ και 1% την ΧΑ. 

«Εσείς έχετε ειδήσεις εσείς. Αν δείχναμε τις δικές σας θα καιγόμασταν» σχολίασε ο κ. Κοντομηνάς πυροδοτώντας τον εξής διάλογο: 


ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θα έλθω κατ’ ευθείαν στην ουσία, που έχει να κάνει με τη διαπλοκή μεγάλων οικονομικών παραγόντων με την πολιτική εξουσία και θα θέσω ένα ερώτημα, που αφορά την τήρηση των κανόνων και των αρχών του Συντάγματος και θέλω να μου απαντήσει ο μάρτυρας με απόλυτη σύνεση και προσοχή.
Αυτήν τη στιγμή, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της συχνότητας, από την οποία εκπέμπει ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Σας είπα ότι μεταβιβάστηκε στην κόρη μου πρόσφατα.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Προσέξτε με: σύμφωνα με το Σύνταγμα…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσια αγαθά. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Η κόρη σας είναι ιδιοκτήτρια στο κανάλι. Η συχνότητα ανήκει στον λαό κι εσείς έχετε υποχρέωση να τηρείτε τις βασικές αρχές του Συντάγματος.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εγώ δεν έχω δει καμιά συχνότητα να είναι ιδιοκτήτης ο λαός.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έτσι λέει το Σύνταγμα. Εάν στην Ελλάδα το Σύνταγμα, δυστυχώς, έχει καταπατηθεί, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κοιτάξτε. Να με νευριάσετε δεν θα τα καταφέρετε, διότι καλά θα τα πείτε αυτά να σας ακούσει ο κόσμος, αλλά ακούστε κι εμένα. Δεν έχω ακούσει εγώ…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σας ακούμε, μάρτυς, αλλά, σας παρακαλώ, εδώ έχετε έρθει να εξεταστείτε και όχι να κάνετε σόου, όμως.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Πείτε ό,τι θέλετε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Παρακαλώ πολύ. Θα θέτω ερωτήματα και θα μου απαντάτε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Πείτε ό,τι θέλετε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μην κουνάτε τα χέρια σας, μάρτυς. Σας παρακαλώ. Σεβαστείτε με, σας παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Γιατί; Εσύ γιατί φωνάζεις;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σας παρακαλώ. Μην κουνάτε τα χέρια σας και μην κάνετε χειρονομίες.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Άσε μας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, ησυχία.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μα, δεν είναι συμπεριφορά αυτή.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μας έχεις κάνει και μήνυση κιόλας! Έλα…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και εσύ μου έχεις κάνει μήνυση. Θες να μιλήσουμε τώρα για τις μηνύσεις που έχουμε ανταλλάξει;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, θα αναγκαστώ να διακόψω. Δεν έχουμε θέμα επί προσωπικού αυτήν τη στιγμή.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι, να μη διακόψετε…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Η ερώτηση είναι σαφής: Τηρεί ο μάρτυρας τις αρχές του Συντάγματος σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του σταθμού του;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν με αφήνει να μιλήσω…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και παρακαλώ όχι χειρονομίες. Επιτέλους!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, σας παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εσείς χτυπάτε το χέρι σας, όχι εγώ! Τι χειρονομίες; Εσείς χτυπήσατε…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσείς ξεκινήσατε αυτό το θέατρο εδώ…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, κύριε Κοντομηνά, θα διακόψω τη συνεδρίαση! Σας παρακαλώ. Μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά από όλους.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα μας τρελάνεις τώρα; Εσύ χτυπάς το χέρι σου και μου λες…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά απ’ όλους, πιστέψτε με.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι και κάποιας ηλικίας ο άνθρωπος αυτός και έρχεται εδώ πέρα και μου κάνει αυτά τα καραγκιοζιλίκια.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα μας τρελάνετε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, επαναφέρετε τον άνθρωπο εδώ στην τάξη. Δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ. Εδώ δεν χωρούν προσωπικές αντιπαραθέσεις. Εξετάζουμε έναν μάρτυρα. Ο μάρτυρας απαντάει όπως νομίζει. Ο ερωτών ακούει, ανταπαντά και μένουμε εκεί.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Απαντώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ να αποφύγουμε χειρονομίες. Οι χειρονομίες δείχνουν κάτι ένθεν κακείθεν. Να μην γίνονται από κανέναν. Ούτε χτυπήματα στο τραπέζι. Μπορεί να φωνάζει κανείς όπως θέλει. Σαν Πρόεδρος, όμως, θα ήθελα να μην φωνάζουμε στην Επιτροπή. Δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να βγαίνει συμπέρασμα. Μας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση του κυρίου Βουλευτή;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ένα λεπτό, να τελειώσω.
Σας παρακαλώ πολύ, ήπια απαντάμε…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σταματήστε τον χρόνο μου, κύριε Πρόεδρε!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Μην σας απασχολεί, κύριε Κασιδιάρη, θα τον διορθώσω τον χρόνο.
Σας παρακαλώ πολύ. Απαντούμε ήπια και όχι με προσωπικές αντεγκλήσεις. Δεν προσάδουν στο ήθος της Επιτροπής. Να μην χτυπάμε τραπέζια, να μην φωνάζουμε κ.λπ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Είμαι υποχρεωμένος, όμως, να απαντήσω γιατί στην κόρη μου και όχι στον λαό. Εγώ δεν έχω δει άδεια να ανήκει στον λαό, να λέει αυτή ανήκει στον λαό και τη μοιράζουμε σε όλον τον κόσμο και παίρνουμε 11 εκατομμύρια και δίνουμε ένα χαρτάκι που λέει «εσύ έχεις ένα χιλιάρικο από την άδεια που έχει κάθε κανάλι».
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να συνεχίσω, κύριε Πρόεδρε. Εντάξει, αρκετά. Ακούσαμε την άποψη αυτή. Το Σύνταγμα λέει ότι οι άδειες είναι δημόσια αγαθά. Τελεία και παύλα! Ο καθένας μπορεί να λέει την ιστορία της ζωής του.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, συνεχίστε, παρακαλώ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πάω στην ουσία: Γνωρίζει ο μάρτυς, για το έτος 2015-2016 πόσο πρόβαλε τα πολιτικά κόμματα ο σταθμός του και συγκεκριμένα τα τρία πρώτα κόμματα της χώρας; Πόσο πρόβαλε στα δελτία ειδήσεων τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή; Γνωρίζει εάν τήρησε τους βασικούς κανόνες της νομιμότητας;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μπορώ να σας απαντήσω, αλλά να με αφήσετε να απαντήσω. Αυτό το παιχνίδι δεν θα το παίζουμε, ούτε μπορείτε να με νευριάσετε, γιατί έχω γαϊδουρινή υπομονή. Εάν θέλετε να κάνετε φιγούρα σε αυτούς που σας βλέπουν, κάντε το, αλλά όχι σε βάρος μου.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά, παρακαλώ…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Παρακαλώ, ενημερώστε τον μάρτυρα να σταματήσει και να απαντά επί της ουσίας επιτέλους!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): … θα σας ανακαλέσω στην τάξη.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Με έχει εξοργίσει. Ενημερώστε τον ότι εδώ δεν είναι το θέατρο «Δελφινάριο». Έθεσα μια ερώτηση και περιμένω απάντηση.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά, θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Με αναγκάζετε να σας ανακαλέσω. Παρακαλώ, απαντήστε στην ερώτηση, χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις.
Κύριε Κασιδιάρη, παρακαλώ κρατήστε την ψυχραιμία σας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Αυτό το οποίο ξέρω και έχουμε στις μετρήσεις είναι ότι σε σχέση με όλα τα άλλα κανάλια ο ALPHA έχει δώσει περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή από ό,τι τα άλλα κανάλια στη Χρυσή Αυγή.
Δεύτερον, εμείς δεν έχουμε πάνελ. Πρέπει να εξηγήσω στον Βουλευτή, τον κ. Κασιδιάρη, του οποίου τους ψηφοφόρους τους σέβομαι. Έχουν πεντακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους. Τους σέβομαι. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Αναφέρομαι στους εκπροσώπους των πεντακοσίων χιλιάδων. Οι άνθρωποι αυτοί ψήφισαν ό,τι ήθελαν με το δίκιο τους.
Τώρα, τι έγινε; Όταν κάνουμε πάνελ, ο κάθε Βουλευτής που θα έρθει στην εκπομπή θα ρωτήσει ποιοι θα είναι εκεί –τα ξέρετε, γιατί και εσείς είστε Βουλευτές- και μόλις ακούσουν ότι υπάρχει κάποιος από τη Χρυσή Αυγή, δεν έρχεται κανένας. Γι’ αυτό δεν έχουμε πάνελ.
Εάν δεν θέλουν τα άλλα κόμματα να συμπαρίστανται με τη Χρυσή Αυγή στο κανάλι, δεν φταίω εγώ. Εγώ τους καλώ, αλλά δεν έρχονται οι άλλοι Βουλευτές και μένουν μόνοι τους. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Πώς να το κάνουμε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σε ό,τι αφορά αυτήν την παρένθεση που άνοιξε ο μάρτυρας, έχει δώσει απάντηση…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Αυτά, λοιπόν, να τα πείτε στη Βουλή.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έχει δώσει απάντηση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο με συγκεκριμένη οδηγία προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο του 2015 είχε πει ότι εφόσον δεν έρχονται οι άλλοι, θα καλείτε ξεχωριστά τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, επειδή είναι το τρίτο κόμμα. Υπάρχει συγκεκριμένο έγγραφο του ΕΣΡ.
Όμως, δεν μίλησα για τα πάνελ, μάρτυς. Θα σας αναφέρω συγκεκριμένα στοιχεία, διότι αυτό που είπατε, ότι η προβολή μας είναι μεγαλύτερη από ό,τι στους άλλους σταθμούς, είναι ψευδέστατο.
Έχω εδώ τα ποσοστά παρουσίας των κομμάτων, στη σχετική αναφορά που έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το 2015. Στον ALPHA ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει ποσοστό 50,1% -απίστευτο ποσοστό, μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα άλλα κανάλια-, η Νέα Δημοκρατία 24,4% και η Χρυσή Αυγή 1,6%.
Αυτή είναι η ισότιμη προβολή που αναφέρει ο μάρτυρας; Με εμπαίζει αυτήν τη στιγμή ο μάρτυρας, λέγοντας ότι υπάρχει ισότιμη προβολή. Και ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι στα πάνελ, αναφέρομαι στις ειδήσεις και στα γεγονότα που προβάλλει ο σταθμός σας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μα, δεν είναι στις ειδήσεις. Εάν τα δείχνουν αυτά που έχετε οι ειδήσεις, χαθήκαμε!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Τι εννοείτε; Εσείς θα κρίνετε; Τι είστε εσείς, κριτικός κινηματογράφου; Είστε ο Σπίλμπεργκ;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Όλα τα κόμματα έχουν ανακοινώσεις.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Τα δελτία Τύπου, λοιπόν, και τις ανακοινώσεις δεν τις δείχνετε!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Τις ανακοινώσεις των κομμάτων τις αναγιγνώσκουμε όλες.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι του κόμματός μας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Όχι, ακούστε, ακούστε να σας διαβάσω.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το 2016 σας έστειλε το ΕΣΡ επανειλημμένως καταγγελίες και το βασικότερο στοιχείο είναι αυτό που καταθέτω, θα το δώσω και στην Επιτροπή για τα Πρακτικά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα σας δώσω κι εγώ το δικό μου. Μπορώ να κάνω…;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πείτε το δικό σας, λοιπόν, και θα το αντικρούσω.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Να απαντήσω. Λοιπόν, προσοχή: «Χρυσή Αυγή και πολυφωνία. Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών για την αντικειμενικότητα και την πολυμέρειά του, όπως φαίνεται εξάλλου και από το γεγονός ότι παραμένει πρώτο στην επιλογή τηλεθέασης. Νομίζω ότι αυτό και μόνο δείχνει ότι ο σταθμός μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η πολυφωνία στην ενημέρωση, όπως την προβλέπει το Σύνταγμα και η νομοθεσία. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε στο σημείο αυτό» -εδώ θέλω να προσέξετε- «ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας» –όχι εγώ!- «ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον νόμο έχει αποφανθεί ότι κατά τη διάρκεια μη προεκλογικών περιόδων ο πυρήνας της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος του δημοσιογράφου» –γι’ αυτό σας είπα ποιους έχω δημοσιογράφους- «να πληροφορεί συνίσταται στο δικαίωμά του να αξιολογεί και να ιεραρχεί από το σύνολο της ειδησεογραφίας, ποια γεγονότα και σε ποια έκταση πρέπει να αναδειχθούν ειδησεογραφικά και ότι δεν υφίσταται εκ του Συντάγματος ή του νόμου ούτε υποχρεωτική ημερήσια αναφορά των εκάστοτε δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, άνευ άλλου τινός, ούτε υποχρέωση για αυστηρά χρονομετρικού χαρακτήρα εμφανίσεις, μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», που έχετε πάρει και εσείς αυτό που δικαιούστε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αυτό…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Να τελειώσω και μετά. Να τελειώσω.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Την έχω αυτή την ανακοίνωση. Την έχω μελετήσει επανειλημμένως, γιατί μας την είχατε κοινοποιήσει.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Άμα την έχετε, γιατί με παιδεύετε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν μου απαντήσατε γιατί 50% ο ΣΥΡΙΖΑ και 1% η Χρυσή Αυγή για έναν ολόκληρο χρόνο, που υπήρχαν και προεκλογικές περίοδοι στον χρόνο αυτό;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Τώρα, εσάς θα ακούσω τώρα ή τι λέει…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δώστε μου μια απάντηση σε αυτό!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Τι λέει…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Προχωρήστε, μάρτυς, προχωρήστε, μην το ψάχνετε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Σας διαβάζω τι λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εγώ δεν αποφασίζω. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει βγάλει αυτή την απόφαση, δεν την έβγαλα εγώ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει να προβάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ 50% και η Χρυσή Αυγή 1%;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Σας είπα τι λέει.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Σύνταγμα σάς επιβάλλουν να είστε αντικειμενικοί και πρωτίστως να μην λέτε ψέματα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορώ να κάνω συζήτηση έτσι.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ναι, δεν μπορείτε, αλλά είστε εδώ και μας έχετε διαβάσει μια ανακοίνωση του ίδιου του σταθμού σας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα σας κρίνω, κύριε. Εσείς πώς με κρίνετε; Κι εγώ σας κρίνω.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Του ίδιου του σταθμού σας!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, μην κάνετε χαρακτηρισμούς επί προσωπικού.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή είναι ουδέτεροι οι δημοσιογράφοι, μας λέει, του σταθμού του συγκεκριμένου…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: «Ακολουθώντας τα κριτήρια αυτά, στο δελτίο ειδήσεων …»
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εντάξει, με καλύψατε. Τα γνωρίζω αυτά που λέτε, είναι γνωστά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μα, το Συμβούλιο της Επικρατείας…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν χρειάζεται, δεν έχω πολύ χρόνο, μάρτυς.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Όταν πήρα τον λόγο… 
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να σας ρωτήσω σχετικά με την αντικειμενικότητα…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κύριε Κασιδιάρη…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: … και την ουδετερότητα, κύριε μάρτυς…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κύριε Κασιδιάρη, κύριε Κασιδιάρη! Ακούστε με!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μην νευριάζετε, μάρτυς. Είστε σε μια ηλικία κρίσιμη. Μην φωνάζετε. Υπάρχει κίνδυνος εμφράγματος. Ηρεμήστε, παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μόνο δώσε μου τον χρόνο να απαντήσω.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Συνεχίστε, συνεχίστε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μας διαβάζει εδώ μια ώρα τις ανακοινώσεις του και δεν απάντησε…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Τι μια ώρα;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Να ρίξουμε λίγο τους τόνους. Κύριε Κασιδιάρη, συνεχίστε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Επειδή μίλησε για ουδετερότητα της δημοσιογραφίας του σταθμού του, δίνω ένα παράδειγμα και θέλω απάντηση επί τούτου: Αυτή η εικόνα είναι από το δελτίο του ALPHA του κ. Σρόιτερ: «Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα. Χρυσή Αυγή: Ναζί και επικίνδυνοι».
Έχει έναν Πακιστανό, τον οποίο βρήκα εγώ στο διαδίκτυο. Είναι μια φωτογραφία ενός Πακιστανού με ένα μπαζούκας. Και λέει η δημοσιογράφος του δελτίου του κ. Σρόιτερ: «Τα όπλα της Χρυσής Αυγής. Εδώ βλέπουμε μπαζούκας από το αρχείο του Γιάννη Λαγού». Πακιστανός με μπαζούκας στο αρχείο της Χρυσής Αυγής!
Τι είναι αυτά τα πράγματα, μάρτυς; Έτσι τηρείτε την αρχή της πολυφωνίας και παρουσιάζετε γεγονότα αληθινά στον ελληνικό λαό;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με συγχωρείτε, είναι ψεύτικη η φωτογραφία;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είναι ένας Πακιστανός από το ίντερνετ. Τι σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κάποιος δημοσιογράφος…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ θα πω ότι είναι κολλητός του Κοντομηνά και έχει μπαζούκας στην αυλή του.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εγώ δεν έχω μπαζούκας.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν θα μου κάνετε μήνυση μετά, εάν το πω;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εσείς έχετε μπαζούκας, εγώ δεν έχω μπαζούκας ούτε έχω κάνει…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσείς έχετε. Εμείς; αφήστε τα αυτά! Εσείς έχετε όλα τα σκάνδαλα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εγώ έχω μπαζούκας;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πάω σε συγκεκριμένα έγγραφα και θέλω απαντήσεις. Το έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βουρλιώτη προς τη ΔΑΕΒ, με αριθμό πρωτοκόλλου…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Ποιον λέτε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βουρλιώτη προς τη ΔΑΕΒ. Είναι η αντιτρομοκρατική.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Και τι λέει; Τι με ενδιαφέρει εμένα;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει αναφορά στον ALPHA. Γράφει ο Αντεισαγγελέας πάνω «ALPHA».
Λοιπόν, αριθμός πρωτοκόλλου ΕΠ 555/23-9-2013. Δίνει τα στοιχεία ενός ανωνύμου μάρτυρα –ανώνυμος μάρτυρας, αλλά ο εισαγγελέας δίνει τα στοιχεία του, του ξέφυγε- και από κάτω γράφει ALPHA, το 2122124000. Πρέπει να είναι τα στοιχεία του σταθμού σας. Έχει μάλιστα σβησμένο και το όνομα Κουβελιώτη, που είναι μία δημοσιογράφος του σταθμού σας.
Εξηγήστε μας, λοιπόν, για ποιον λόγο ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνδέει εσάς με έναν ανώνυμο μάρτυρα;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εμένα;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσάς. Εσείς δεν είστε ο ALPHA; Δικό σας νούμερο δεν είναι το 2122124000;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Αυτό που μας διαβάσατε…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είναι μέσα στη δικογραφία με την οποία είμαι κατηγορούμενος. Πώς γίνεται, λοιπόν, να έχετε σχέση εσείς, ο ALPHA, με έναν ψευδομάρτυρα που είναι σε μία δικογραφία; Αυτό δεν το λέω εγώ. Προκύπτει από τα στοιχεία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Λέει για εμένα, προσωπικά ή λέει για τον δημοσιογράφο;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Λέει για τον ALPHA, 2122124000.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μα, ο ALPHA είναι οι δημοσιογράφοι του. Δεν θέλετε να το καταλάβετε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Με συγχωρείτε,…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Σας είπα, ο ALPHA είναι οι δημοσιογράφοι. Δεν είμαι εγώ δημοσιογράφος. Δεν λέω εγώ τις ειδήσεις.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εσάς, κύριε, δεν σας αφορά το έργο των δημοσιογράφων σας; Δεν παρεμβαίνετε στο έργο των δημοσιογράφων σας; Δεν είστε ο διευθυντής του σταθμού; Κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί και εσείς δεν κοιτάτε τι κάνουν;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Πλάκα μού κάνετε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι. Σας μιλάω πολύ σοβαρά. Εσείς μου κάνετε πλάκα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν μιλάτε σοβαρά.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν παρεμβαίνετε;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εξήγησα ότι δεν παρεμβαίνω. Και το ξέρει όλος ο κόσμος.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είστε ψεύτης, μάρτυς!
Εγώ ο ίδιος ξέρω  ότι στην τηλεόραση όταν έλεγαν για τον Αποστολόπουλο και τον Λάτση σε μία εκπομπή κάτι κυρίες και κάτι «ανάλαφροι», που πήρατε τηλέφωνο ιδρωμένος και πανικόβλητος, επειδή ανέφεραν τον Αποστολόπουλο. Ότι δεν παρεμβαίνετε! Εσείς βγήκατε ζωντανά «στον αέρα» και είχατε πάθει σοκ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, με αναγκάζετε να επέμβω και πάλι.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θα μου λέει εμένα ψέματα και θα με κοροϊδεύει;
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ, για δεύτερη φορά, κύριε Κασιδιάρη.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Για πάμε στη λίστα Λαγκάρντ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη καταλαβαίνω, αλλά το αντικείμενο της Επιτροπής είναι διαφορετικό.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Η λίστα Λαγκάρντ αφορά οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Εδώ και δέκα λεπτά είμαστε εκτός θέματος. Κατανοώ, αλλά σας παρακαλώ να τηρήσετε τον χρόνο.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι. Θα ρωτήσω για τη λίστα Λαγκάρντ –έχω τον χρόνο- διότι συνδέεται –το επαναλαμβάνω- με οικονομικά εγκλήματα και τα στοιχεία που ανέφερε ο μάρτυς προηγουμένως είναι αναληθέστατα! Ειπώθηκαν ψέματα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ! Ένα λεπτό. Είναι άποψή σας. Είναι σεβαστή. Σας παρακαλώ πολύ! Τον χρόνο σας τον κρατώ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θέτω ερώτημα.  Κύριε Πρόεδρε, μην κάνετε τον συνήγορο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Τον χρόνο τον κρατώ. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί να λείπουν.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ερώτηση: Είπατε ότι δεν είχατε ποτέ λογαριασμό στην HSBC της Ελβετίας; Προσοχή παρακαλώ, τι θα απαντήσετε, διότι τα Πρακτικά αυτά μπορεί να πάνε στον εισαγγελέα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μα γράψτε τα. Δεν το είπα για να μην το γράψετε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πάμε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Άμα βρείτε εσείς, να μου κάνετε μήνυση για ψευδομαρτυρία. Βρείτε το χαρτί που έχει ο εισαγγελέας και να δείτε τι γράφει. Εσείς έχετε Βουλή. Ζητήστε το χαρτί. Θα σας το στείλει.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει μηδενικός εταιρικός λογαριασμός στο όνομά σας;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Η λίστα Λαγκάρντ γράφει: «INTERAMERICAN: μηδέν».
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει, λοιπόν, λογαριασμός.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν υπάρχει, λέω, ο λογαριασμός!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είναι τρελός ο άνθρωπος. Δεν είναι στα καλά του! Τώρα πριν από ένα δευτερόλεπτο είπες ότι υπάρχει μηδενικός εταιρικός λογαριασμός! Ναι ή όχι; Στα ελληνικά!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ένα λεπτό. Μου επιτρέπετε να κάνω μία παρέμβαση; Αν και δεν είναι ο ρόλος μου. Κύριε Κασιδιάρη, εξήγησε πριν. Πείτε μας.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πριν είπε ότι δεν υπάρχει.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Ακούστε, «κύριε Τίποτα»! Δεν είστε τίποτα και προσπαθείτε να γίνετε κάτι…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Τι λες, βρε καραγκιόζη; Γελοίε! Άντε, ρε βλάκα! Σέβομαι ότι είσαι εκατό χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω. Βλάκα!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά! Κύριε Κασιδιάρη!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη λίστα Λαγκάρντ υπήρχε κυπριακός λογαριασμός στο όνομα «Κοντομηνάς» και, προσέξτε, ο κ. Βαξεβάνης είχε σβήσει το όνομά του στο HOT DOC και είχε βάλει ΙNTERAMERICAN, αλλά σύμφωνα με τον Φαλτσιανί οι μηδενικοί λογαριασμοί κρύβουν κινήσεις στις off shore εταιρείες… Είναι πολύ κρίσιμο να απαντήσει.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Θα σταματήσω τη διαδικασία!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν σταματάμε τίποτα! Εδώ θα βγουν αλήθειες τώρα για οικονομικά εγκλήματα!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Μπορούν όλα να ερωτηθούν με καλύτερο τρόπο.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή το ερώτημα είναι πάρα πολύ κρίσιμο, μη με διακόπτετε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κύριε Βουλευτά!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά, παρακαλώ!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με κατηγορείτε για οικονομικό έγκλημα.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει ή όχι ο λογαριασμός;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με κατηγορείτε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχει ή όχι ο λογαριασμός;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με κατηγορείτε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αυτό θα προκύψει από τη διερεύνηση της συγκεκριμένης…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με κατηγορείτε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θα σας κατηγορήσω εφόσον δεν απαντήσετε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα κληθείτε να τα αποδείξετε στο δικαστήριο…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε, σας κατηγορώ ότι λέτε ψέματα και θα πάω στον εισαγγελέα αυτήν τη στιγμή, για ψευδορκία. Είστε μέσα στη λίστα Λαγκάρντ και προσπαθείτε να αποκρύψετε στοιχεία για οικονομικά εγκλήματα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Δεν είναι διαδικασία αυτή! Συζητήστε μόνοι σας!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θέλεις και εσύ να καλύψεις. Τα ίδια που κάνουν οι άλλοι κάνετε και εσείς!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θα πάω στον εισαγγελέα τώρα, για τα ψέματα που είπε…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Θα σας κάνω μήνυση πάντως γι’ αυτό.
Με κατηγορεί για οικονομικό έγκλημα, κύριε Πρόεδρε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριοι συνάδελφοι, διακόπτεται η συνεδρίαση για ένα λεπτό. Πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ως Πρόεδρος θέλω να ηρεμήσω και εγώ. Να ηρεμήσουμε όλοι.

2o επεισόδιο 
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ο λόγος, κύριε Κασιδιάρη;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είχα ένα δίλεπτο, διακόψατε και έχασα αυτό το δίλεπτο από τα ερωτήματά μου, την ώρα που αναφερόμουν σε ένα μείζον ζήτημα, το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ. Ζητώ, λοιπόν, τον χρόνο που μου αφαιρέθηκε, δηλαδή, αυτό το δίλεπτο, για να συνεχίσω. 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έχετε τον λόγο για δύο λεπτά, αλλά, σας παρακαλώ, σε ήπιους τόνους.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σε ήπιους τόνους. Όπως βλέπετε, εγώ εξυβρίστηκα και κράτησα ήπιους τόνους.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έχετε δίκιο, αλλά σας παρακαλώ σε ήπιους τόνους για να συνεχίσουμε. Έχετε δύο λεπτά. Ευχαριστώ πολύ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αρχικά ο μάρτυρας είχε πει ότι δεν έχει λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ. Εν συνεχεία, πριν γίνει το επεισόδιο…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω κάνει μια ερώτηση…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ποια λέτε;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έκανα μια ερώτηση, κύριε Πρόεδρε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …παραδέχτηκε ότι έχει έναν μηδενικό λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, οι μηδενικοί λογαριασμοί είναι κινήσεις προς off shore εταιρίες. Να εξηγήσει ο μάρτυρας, του οποίου το όνομα στην έκδοση της λίστας Λαγκάρντ στο HOT-DOC είχε σβηστεί και είχε μπει στη θέση του «Interamerican», για ποιον λόγο άνοιξε αυτόν τον μηδενικό λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ, πότε τον άνοιξε και όταν τον άνοιξε, ποιο ποσό κατέθεσε και τι κινήσεις έγιναν μέσω αυτού του λογαριασμού.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Μπορώ να απαντήσω, κύριε Πρόεδρε;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, κύριε Κοντομηνά, αλλά συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη ερώτηση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και η ερώτησή μου;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Θα απαντήσει. Είναι και το θέμα του κ. Τσοτσορού να απαντήσει. Είναι όλα μαζί.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Επαναλαμβάνω αυτά που είπα πριν. Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ. Λάβετέ το υπόψη σας αυτό. Γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος τραπεζικών λογαριασμών ή και λοιπών προϊόντων της τράπεζας HSBC Γενεύης. Ουδέποτε είχα δώσει εντολή να δημιουργηθεί λογαριασμός στο όνομά μου. Αυτό βεβαιώνεται από την HSBC Γενεύης προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα, που ζήτησε πληροφορίες διά της οδού της δικαστικής συνδρομής. Άραγε, είναι τα πιο γνήσια έγγραφα. Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα.
Θέλω να υπογραμμίσω πως όχι μόνο δεν ήμουν στη λίστα αυτή, που κατέγραφε πολίτες που εξήγαγαν παράνομα τα χρήματά τους στο εξωτερικό και μη νομίμως φορολογηθέντα, αποκτηθέντα από το εσωτερικό ποσά, αλλά αντίθετα, εγώ αποκτούσα χρήματα από συναλλαγές μου στο εξωτερικό και τα έφερνα στο σύνολό τους προς επένδυση στην Ελλάδα.
Από την πώληση της «Interamerican», το 2001, που έγινε στο εξωτερικό, ήρθαν από εμένα στην χώρα μας 980 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούσα να έχω και 100 εκατομμύρια ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ και να είναι φορολογημένα, όπως είναι αυτά που σας λέω, αλλά δεν είχα λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ. Πώς βρέθηκε το όνομα «Interamerican» με μηδενικό υπόλοιπο δεν μπορώ να το ξέρω. Αφού ούτε η «Interamerican» είχε λογαριασμό ούτε εγώ. Τώρα, αυτό εσείς θα το ψάξετε να το βρείτε και οι δικαστικές αρχές.
Παρόλο, λοιπόν, που αποδείχτηκε πως δεν είμαι στη λίστα Λαγκάρντ, δεν έπαψε ο φορολογικός μου έλεγχος, που ξεκίνησε με αυτήn την αφορμή και ούτε μου έχει δοθεί και η σχετική δικαστική συνδρομή, που διεπίστωσε ότι δεν είμαι στη λίστα Λαγκάρντ, καίτοι το έχω ζητήσει αρμοδίως επανειλημμένα.
Επειδή ο κ. Νικολόπουλος κάνει ερωτήσεις στη Βουλή, ας κάνει μια ερώτηση εις τον αρμόδιο Εισαγγελέα, να σας στείλει…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με χαρά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Να το κάνετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεσμεύομαι.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Όχι μόνο για τα «εναντίον», αλλά και για τα «υπέρ».
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεύτερον, θα ήθελα να μάθω αυτά που έχετε καταθέσει και δεν τα ξέρω…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ ερωτώ αυτήν τη στιγμή. Να ολοκληρώσω το ερώτημά μου και συνεχίζει ο μάρτυς με τον κ. Νικολόπουλο. Μελέτησα μετά προσοχής τα Πρακτικά…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κασιδιάρη, μία ερώτηση είχατε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είχα δύο λεπτά. Ήταν δικά μου τα δύο λεπτά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Είστε στα τρία.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Μελέτησα μετά προσοχής τα Πρακτικά. Ανέφερε επί λέξει ο μάρτυς ότι υπήρχε λογαριασμός στη λίστα Λαγκάρντ με μηδενικό υπόλοιπο. Το είπε πριν από μία ώρα εδώ μέσα σε αυτήν την Αίθουσα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν είπα αυτό, κύριε. Μην διαστρεβλώνετε τι είπα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αυτό ειπώθηκε και έχει καταγραφεί στα Πρακτικά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Εντάξει.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ερωτώ, λοιπόν, ποιο είναι το αληθές;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν είπα αυτό το πράγμα.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και εις ό,τι αφορά το όνομα «Interamerican» και «Κοντομηνάς», αυτό το έκανε ο Βαξεβάνης. Αυτός έβγαλε το «Κοντομηνάς» και έβαλε το όνομα «Interamerican».
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν είπα αυτό το πράγμα. Να είστε σοβαρός.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το όνομα στη λίστα Λαγκάρντ είναι «Κοντομηνάς». Εξηγήστε λοιπόν…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ! Εντάξει, νομίζω…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι, να δοθούν εξηγήσεις, γιατί υπάρχει αυτός ο μηδενικός λογαριασμός.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έδωσε εξηγήσεις.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν μπορεί να το ψάξω εγώ. Ε, μα μου λέει να το ψάξω εγώ;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έδωσε εξηγήσεις.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν έδωσε καμία εξήγηση. Είπε, ψάξτε εσείς. Να απαντήσει ο ίδιος.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Να βοηθήσω.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι, δεν είστε συνήγορος. Ξέρουμε ότι με τον κ. Καμμένο τα έχει κάνει πλακάκια ο εν λόγω καναλάρχης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Εγώ το ίδιο επώνυμο έχω. Τώρα, επί προσωπικού…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν είστε συνήγορός του. Ο ίδιος να απαντήσει. Γιατί άνοιξε αυτός ο λογαριασμός ο μηδενικός; Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Ο ίδιος να απαντήσει.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έχει δώσει εξηγήσεις.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εγώ να σας απαντήσω; Η λίστα Λαγκάρντ να σας απαντήσει, κύριε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Γιατί ανοίξατε εσείς λογαριασμό; Θα απαντήσει η λίστα Λαγκάρντ γιατί άνοιξες εσύ στην HSBC;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Αστειευόμαστε τώρα; Θέλετε να κάνετε φιγούρα;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Λοιπόν, αρκεί η απάντηση.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εδώ υπάρχει σκάνδαλο, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και δεν έχουμε λάβει απαντήσεις.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Εντάξει. Έχουν καταγραφεί όλα. Κύριε Κασιδιάρη, όλες οι απαντήσεις του κ. Κοντομηνά στις ερωτήσεις σας έχουν καταγραφεί. Θα δούμε τα Πρακτικά και θα προκύψουν όλα από τα Πρακτικά. Συμφωνώ μαζί σας.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εντάξει, κύριε συνήγορε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πάρα πολύ, μην προσβάλλετε τώρα κι εμένα επί προσωπικού.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Λειτουργείτε λίγο ως συνήγορος.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Καθόλου.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Επαναλαμβάνω: Δεν είπα ότι η «Interamerican» έχει λογαριασμό. Είπα ότι ούτε εγώ ούτε η «Interamerican» είχαμε λογαριασμό.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Εγώ θα μπορούσα να έχω 900 εκατομμύρια ευρώ λογαριασμό, αλλά έφερα όλα τα λεφτά στην Ελλάδα. Καταλάβετέ το.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Για ποιον λόγο άνοιξε αυτός ο μηδενικός λογαριασμός;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Όσο και να προσπαθήσετε, δεν μπορείτε να κάνετε φιγούρα.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δώστε αυτήν την εξήγηση μόνο. Εγώ δεν προσπαθώ τίποτα. Εγώ, όπως ήρθαν οι Αλαφούζοι και οι Μπόμπολες, έτσι παίζω και με σένα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Φιγούρα σε μένα δεν θα κάνετε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Κοντομηνά, κύριε Κασιδιάρη, δεν συνεχίζουμε. Δεν σας ζητώ να ανακαλέσετε την προσβολή στο πρόσωπό μου.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε…
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Καμμένε, με συγχωρείτε, αλλά σε κάποια στιγμή της Επιτροπής δεν λειτουργήσατε ως Πρόεδρος. Υπερέβητε, από ό,τι είδα, τα εσκαμμένα. 

Τα κύρια σημεία της κατάθεσης του Δημήτρη Κοντομηνά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής
-      O Alpha έχει μηδενικό δανεισμό. Οποιαδήποτε δάνεια υπήρχαν έχουν εξοφληθεί. Τα δάνεια που υπήρχαν είναι 1.111.789 (Alpha Δορυφορική) και 10.365.000 (Όμιλος Κοντομηνά).

-      Τα περισσότερα δάνεια του Ομίλου εξυπηρετούνται.

-      Υπάρχει αντιδικία με Eurobank στην οποία έχει δικαιωθεί η πλευρά του Κοντομηνά και το ποσό που πρόκειται να επιδικαστεί υπέρ του ανέρχεται στα 35.000.000 ευρώ.

-      Ερώτηση: Γιατί ένας επιχειρηματίας να έχει κανάλι στην Ελλάδα, αφού αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες;

Απάντηση: Είμαι πατριώτης έχω βάλει από προσωπική μου περιουσία χρήματα που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Ο Alpha αυτή τη στιγμή είναι κερδοφόρος. Όλοι οι 546 εργαζόμενοι του Alpha πληρώνονται κανονικά.

-      Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος γιατί δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο. Η μόνη σχέση που έχω με το Δημόσιο είναι ότι αγοράζω γραμματόσημα για τις επιστολές μου.

-      Ερώτηση: Έχει πολιτική γραμμή το κανάλι;

Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία πολιτική γραμμή. Τηρούμε απαρεγκλίτως την πολυφωνία στο κανάλι. Εχουμε δημοσιογράφους όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Δεν παρεμβαίνω ποτέ στις ειδήσεις, δεν υποστηρίζω κανέναν. Οι δημοσιογράφοι είναι ουδέτεροι και δεν είναι υπάλληλοι του Δημοσίου ή των Τραπεζών.

-      Ερώτηση: έχετε offshore; Απάντηση: Υπάρχουν και δηλώνονται κανονικά στο ποθεν έσχες μου. Σχετικά με την HSBC, έχουν αλλάξει ή προσθέσει το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ. Σχετικά με την κατηγορία της φοροδιαφυγής για την οποία έχουν δεσμευτεί προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί μου από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου δεν μας άφησαν ορισμένοι κύριοι να δώσουμε τα στοιχεία που θέλαμε. Η αλήθεια θα πρυτανεύσει. Εγώ είμαι διεθνής παίκτη.  

-      Όταν μεταβιβάστηκαν μετοχές του Alpha στο RTL εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια με το τίμημα. Εκτοτε ο Alpha δεν έχει δάνεια, μόνο αλληλόχρεους λογαριασμούς με επιταγές πελατείας που εξυπηρετούνται.

-      Ο Alpha μεταβιβάστηκε στην κόρη μου, Μαρία Κοντομηνά, φέτος.

-      Ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με όλα τα άλλα κανάλια.

-      Δεν έπαιρνα ποτέ δάνεια για να εξοφλήσω άλλα δάνεια. Έκανα συνεχώς αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

-      Eρώτηση: Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα δηλώσατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό από 500 στα 751€. Απάντηση: Το κάναμε εκείνον το μήνα. Αυξήσαμε το μισθό στα 780€. Κάθε 30 του μήνα χτυπάει το τηλέφωνο των υπαλλήλων ότι κατατέθηκε ο μισθός. Δεν χρωστάμε κανέναν μισθό σε κανέναν. Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω μοιράσει από δύο φορές από 30 εκατομμύρια.

-      Όταν έχεις σχέσεις με το κράτος, εργασίες κάθε είδους με το κράτος δεν πρέπει να έχεις κανάλι.

-      Ο διαγωνισμός αδειοδότησης Τ/Σ δεν είναι δίκαιος. Δεν παίρνουμε καθόλου βαθμολογία για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Με ενδιαφέρει τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι αν, λέω αν, δεν πάρουμε άδεια, αφού τα κριτήρια είναι μόνο πλειοδοτικά. Θα πρέπει να δώσουμε πάνω από 100 εκατ. σε αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους αν συμβεί αυτό.
-      Αν δεν γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός, για μένα είναι διαβλητός.  

-      Eρώτηση: Εκκρεμούν εις βάρος σας κατηγορίες για ΤΤ, Bestlink, DEMCO; Απάντηση: Κέρδισα τη διαιτησία στο εφετείο προτωδίκως. Πήγε στον Άρειο Πάγο και επεστράφει στο εφετείο. Η κα. Δημητρίου μπερδεύτηκε. Τα λεφτά είναι στο ΤΤ. Δεν έχω πάρει τίποτα. Τα 25 εκατ. μπήκαν στην εταιρεία. Το πρόστιμο έχει εισπραχθεί από το Δημόσιο.

-      Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ανήκει στην Alpha Media Group.

-      Έχω δώσει εξασφαλίσεις περισσότερες από τα δάνεια. Έχει γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

-      Δεν είχα ανάγκη ποτέ από πολιτική παρέμβαση για δανεισμό.

-      Eρώτηση: Υπάρχει πρόστιμο του ΕΣΡ για παράτυπο δανεισμό; Απάντηση: Το Επικρατείας το επικύρωσε και είναι ύψους 1.500.000 λόγω δανεισμού της DEMCO. To πρόστιμο έχει εισπραχθεί εδώ και χρόνια. Άλλαξε ο νόμος: τα δάνεια που δεν επιτρέποντας, τώρα επιτρέπονται. Ο νόμος άλλαξε το 2007.

-      Δημήτρης Κοντομηνάς προς Νίκο Νικολόπουλο, ανεξάρτητο βουλευτή : Πριν 6 μήνες με παρακαλούσατε να σας πάρω στο κανάλι. Σας είπα ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή, γιατί θέλω μόνο δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα ως παρουσιαστές.  

-      Δεν περιλαμβανόταν το όνομά μου στη Λίστα Λαγκάρντ. Ουδέποτε ήμουν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού και λοιπών προϊόντων στην HSBC, είτε εγώ είτε η Interamerican. Έχει επιβεβαιωθεί με επίσημα έγγραφα της τράπεζας προς τον οικονομικό εισαγγελέα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης