Πάλι εξαγγελίες για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης από το Μαξίμου

Πάλι εξαγγελίες για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης από το Μαξίμου

Αντεπίθεση μέσω ΚΥΣΚΟΙΠ και «επιδομάτων» από το Μαξίμου, μετά την υπεκφυγή να παρευρεθεί στη συζήτηση για την Εξεταστική

Πάλι εξαγγελίες για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης από το Μαξίμου
Αντεπίθεση μέσω εξαγγελιών με… επιδόματα «αντιστάθμισμα» στα σκληρά μέτρα του μνημονίου  θα επιχειρήσει να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την απουσία του από τη συνεδρίαση της Βουλής για το «plan x» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σημερινή αναβαθμισμένη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά να δώσει απαντήσεις στις μομφές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας αντεπίθεση με κοινωνικό πρόσημο.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις πάλι για την διεύρυνση του προγράμματος καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, αφού όπως αποδεικνύεται το νομοσχέδιο που είχε φέρει πριν κάποιους μήνες η ίδια η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετό.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση των πλέον επιβαρυμένων κοινωνικών ομάδων κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία θα λάβει χώρα στις 13:30 στη Βουλή, με την ομιλία του να καλύπτεται ζωντανά από την ΕΡΤ. Το νέο  σόου λοιπόν εκλαμβάνεται ως μία άτυπη απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις γαλάζιες κατηγορίες. 

Σχετικά με τις σημερινές  ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να στείλει μήνυμα, πρωτίστως προς την κοινοβουλευτική του ομάδα και δευτερεύοντος στους ψηφοφόρους του, με κεντρικό άξονα την ελάφρυνση των χαμηλότερων κοινωνικών ομάδων, ως αντιστάθμισμα των σκληρών  των μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφέρει ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να προστεθούν  οι ευαίσθητες ομάδες στο τομέα της Υγείας. Ειδικότερα θα αναφέρει την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, αύξηση του προϋπολογισμού, δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων, 3.500 προσλήψεις και την… σύγκρουση με τα κυκλώματα στον τομέα των προμηθειών.

Το κεντρικό σύνθημα, στο οποίο θα βασίσει ο Αλέξης Τσίπρας τις σημερινές του εξαγγελίες συνοψίζεται στο «νέο κοινωνικό κράτος σήμερα και αύριο για όλους», το οποίο προϋποθέτει καθολική προσβασιμότητα και αποκέντρωση και λειτουργία βάσει περιφερειακών δομών με καλύτερη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν στην εκάστοτε περιοχή, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί και αποφόρτιση των μεγάλων νοσοκομείων.

Στο αφήγημα του θα προσθέσει και την καταπολέμηση της ανεργίας που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιτευχθεί μέσα από την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας. Στο κυβερνητικό επιτελείο ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, το οποίο θα απορροφήσει 42.000 ανέργους. 


Γιατί έλειπε ο πρωθυπουργός από τη συνεδρίαση 

Αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα υποδήλωσε την πρόθεση του Μαξίμου να «ξεφουσκώσει» το θέμα, ενώ κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απέρριπτε τον χαρακτηρισμό «κρυπτόμενος» και σημείωνε χαρακτηριστικά πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβεται και το έχει αποδείξει σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει στη Βουλή». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης