Η 27χρονη κυρία Μπαλαμάτση, θεωρείται το «νέο αίμα» της Αιτωλοακαρνανίας

Η 27χρονη κυρία Μπαλαμάτση, θεωρείται το «νέο αίμα» της Αιτωλοακαρνανίας

Πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στο Αγρίνιο σερφάροντας στο Internet και σκοράροντας στο
πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2. Σήμερα είναι η «αμαζόνα» του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα ηλεκτρονικής τεχνολογίας...

Η 27χρονη κυρία Μπαλαμάτση, θεωρείται το «νέο αίμα» της Αιτωλοακαρνανίας
Πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στο Αγρίνιο σερφάροντας στο Internet και σκοράροντας στο
πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2. Σήμερα είναι η «αμαζόνα» του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Η Αίγλη Μπαλαμάτση (φωτογραφία) είναι η υπεύθυνη της Ομάδας Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του γραφείου του πρωθυπουργού, την οποία οι περισσότεροι είδαν για πρώτη φορά την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Ζαππείου να κάθεται δίπλα στον κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, οι παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη -και σήμερα την Ιπποκράτους- τη γνωρίζουν
ήδη από το 2004. Τότε που η μόλις 21 ετών Αίγλη, έχοντας εντολή από τον πρόεδρο να βάλει τους
συντρόφους στο Διαδίκτυο, δούλευε νυχθημερόν με το laptop στα χέρια. Το αποτέλεσμα δικαίωσε
Κλείσιμο
και τους δύο καθώς η νέα ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα από τα πιο λειτουργικά και ολοκληρωμένα sites και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Αίγλη, αλλά και στην επιμονή του προέδρου να ποντάρει στη μικρή Internet-freak. Η Αίγλη, από την πλευρά του πατέρα της, Λάμπρου Μπαλαμάτση, απόστρατου στρατιωτικού και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, κατάγεται από το Θέρμο, μια όμορφη ημιορεινή κωμόπολη του νομού, ενώ οι ρίζες της μητέρας της φτάνουν έως την Κεφαλονιά. Τα τελευταία εφηβικά της χρόνια τα περνά στο Αγρίνιο.

Τελειώνει το Πολυκλαδικό Λύκειο και ερωτεύεται το χάντμπολ. Βασική παίκτρια της Προοδευτικής Αγρινίου, σκοράρει στο πρωτάθλημα γυναικών της Α2. Εχοντας κληρονομήσει το «γονίδιο» της συμμετοχής στα κοινά από τον πατέρα της, εκλέγεται μέλος των δεκαπενταμελών σχολικών συμβουλίων και γράφεται στη Nεολαία ΠΑΣΟΚ Αγρινίου. Το 2001 μπαίνει στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά με Πανελλαδικές εξετάσεις. Κατευθείαν δραστηριοποιείται στην ΠΑΣΠ. Στον ελεύθερο χρόνο της ξεδίνει στο παρκέ του χάντμπολ. Την επόμενη χρονιά (2002) προσλαμβάνεται στην «Αθήνα 2004», όπου μένει για μία διετία. Τοποθετείται υπεύθυνη Προγραμματισμού στη Διεύθυνση Επικοινωνίας και διαμορφώνει τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των επίσημων βιβλίων των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2004
η μόλις 21 ετών Αίγλη αναλαμβάνει υπεύθυνη του διαδικτιακού κόμβου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
για θέματα νέας γενιάς. Η «μικρή» βλέπει καθημερινά τον πρόεδρο και ανταλλάσσουν απόψεις γύρω
από τις νέες τεχνολογίες καθώς και τον νέο σχεδιασμό της ιστοσελίδας του κόμματος. Η ταχύτατη ανέλιξη της νεαρής Αίγλης εντός του ΠΑΣΟΚ -παρακάμπτοντας την παλαιοκομματική επετηρίδα- δίνει αφορμή για την πρώτη οργανωμένη επίθεση εναντίον της όταν, το 2007, λαμβάνει μέρος στην επιτροπή επανίδρυσης της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η Αίγλη, όμως, δεν πτοείται και πέφτει με τα μούτρα στη ριζική αναμόρφωση του site του κόμμα τος. Ενα αρκετά δύσκολο project που καθημερινά το επέβλεπε ο απαιτητικός σε θέματα Διαδικτύου πρόεδρος. Τα πυρά, όμως, επανέρχονται με την τοποθέτησή της στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ. Οι επικριτές της σημειώνουν ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές της. Από την άλλη, η ιστοσελίδα του ΕΟΤ απέχει τεχνολογικούς «αιώνες» από αυτές των ανταγωνιστριών χωρών, όπως της Τουρκίας.



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης