Κατάινεν σε Τσίπρα: Μονόδρομος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κατάινεν σε Τσίπρα: Μονόδρομος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση», είπε ο πρωθυπουργός

Κατάινεν σε Τσίπρα: Μονόδρομος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
«H πιο κρίσιμη συζήτηση είναι η συζήτηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντιπρόεδρο της
Κομισιόν
Κλείσιμο
Γίρκι Κατάινεν.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα, αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε νωρίτερα με τους εκπροσώπους και τα προεδρεία των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών αναφορικά με τους αναπτυξιακούς στόχους και την προώθηση των επενδύσεων.

«Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι ακριβώς αυτή. Η συζήτηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», σχολίασε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μετά από χρόνια που η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα μέτρα και τη λιτότητα, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη στον αντιπρόεδρο της ΕΕ ότι, βάσει της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα έχει τεθεί στο 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, και όπως τόνισε, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αν υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συζήτηση και με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη του. Είπε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διάλογο με τις ελληνικές τράπεζες με στόχο να πειστούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, όμως, χαρακτήρισε μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα αξίζει τη σταθερότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης