Γεννηματά: Ο Τσίπρας παρέδωσε τα πάντα και στέλνει το λογαριασμό στο λαό

Γεννηματά: Ο Τσίπρας παρέδωσε τα πάντα και στέλνει το λογαριασμό στο λαό

Επιμένει στην πρόταση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή

 Γεννηματά: Ο Τσίπρας παρέδωσε τα πάντα και στέλνει το λογαριασμό στο λαό
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα
εξαπέλυσε η πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κλείσιμο
, Φώφη Γεννηματά
, σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή του Mega, επιμένοντας στην πρόταση του κόμματός της για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι "έχει παραδώσει τα πάντα" και ότι "φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ο λογαριασμός έχει και ΦΠΑ 24%".

"Έχει μόνο ένα δρόμο. Να δώσει λύση. Να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί", υποστήριξε η κ. Γεννηματά, ερωτηθείσα για τις πληροφορίες περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς.

Εκτίμησε ότι πρόκειται για "δραματοποίηση για το εσωτερικό της χώρας" και τόνισε:

"O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, "η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή".

Προειδοποίησε, δε, τον Πρωθυπουργό ότι "δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι".

Βέλη και κατά Μητσοτάκη

Έστρεψε, όμως, τα βέλη της και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Aκούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες,ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκρεμμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;".

"Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα", υπογράμμισε.

Έκανε επίσης λόγο για μικροπολιτικές τακτικές: "Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανένας μας πια μετά απ' ό,τι έχουμε δει στη χώρα, μικροπολιτικές τακτικές. Το φύγε εσύ, έλα εσύ. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Το 2012 η ΝΔ οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές γιατί ήθελε να γίνει κυβέρνηση αυτοδύναμη και να έχει τον πρωθυπουργό".

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της "δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα" και επανέλαβε ότι μιλά για "μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει την ισχύ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους εταίρους και να ξαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους".

Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και το κάλεσμα που απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σταύρο Θεοδωράκη για συμπόρευση στις μεταρρυθμίσεις, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι οι μεταρρυθμίσεις "δεν είναι καραμέλα" και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "έχει φορέσει το προσωπείο του νέου μεταρρυθμιστή και ψάχνει να βρει συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία".

"Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι κατακερματισμένος το τελευταίο διάστημα. Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε εμείς είναι να βρούμε μια κοινή πρόταση προγραμματική γιατί οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης έχουν πρόσημο. Δεν είναι μια καραμέλα. Όλοι τώρα έχουν γίνει μεταρρυθμιστές. Έχει φορέσει το προσωπείο η ΝΔ του νέου μεταρρυθμιστή και ψάχνει να βρει συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να αποτελούν ένα άλλοθι για να συνεχίζεται η λιτότητα ούτε μπορεί να συνδέονται διαρκώς με την αφαίμαξη του λαού. Πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Αν ο κ. Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τον κ. Μητσοτάκη στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων προφανώς δεν μπορεί να έχει κοινό δρόμο και με εμάς", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι με την κίνησή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης "προσπαθεί να δώσει μια προοπτική στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει με ένα μεταρρυθμιστικό προσωπείο". "Όμως όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο, δεν προερχόμαστε από παρθενογέννηση, και όλοι γνωρίζουν και πώς εκλέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης και ποιοί τον στήριξαν στη ΝΔ για να εκλεχθεί", παρατήρησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ικανοποίηση για τη δημοσκοπική άνοδο

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σημειώνοντας ότι έγινε πολλή δουλειά αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά. "Το πρώτο θετικό είναι ότι επιτέλους στην τρίτη θέση δεν είναι η Χρυσή Αυγή και αυτό μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Το δεύτερο είναι ότι φαίνεται ότι η δουλειά που κάνουμε έχει θετική ανταπόκριση", επισήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης