Ντάισελμπλουμ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για την αξιολόγηση

Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «θα έρθουμε στο θέμα του (ελληνικού) χρέους και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει τώρα ή αργότερα»

Ντάισελμπλουμ: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για την αξιολόγηση
Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC. «Είμαστε πολύ κοντά (σε μία συμφωνία για τους στόχους των μεταρρυθμίσεων), συνεπώς δεν συμφωνώ με όλη αυτή τη συζήτηση για κρίση. Εάν συγκεντρωθούμε στο σημείο που βρισκόμαστε και προσπαθήσουμε και πετύχουμε σύντομα μία συμφωνία, θα την έχουμε πολύ πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «θα έρθουμε στο θέμα του (ελληνικού) χρέους και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει τώρα ή αργότερα». Η Ευρώπη, είπε, είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα για το χρέος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα. «Νομίζω ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ΔΝΤ πραγματικά βοηθά την Ελλάδα όσον αφορά το θέμα του χρέους, επειδή το ΔΝΤ δηλώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Το αν πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πόσο πολύ και πότε, μένει να συζητηθεί, αλλά το ΔΝΤ βασικά στηρίζει την Ελλάδα σε αυτό», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

Κλείσιμο
«Συνεπώς, χρειάζομαι πραγματικά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για να υπάρχει η σωστή ισορροπία και να υπάρχει η σταθερή ισορροπία που χρειαζόμαστε», συνέχισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι έρχονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. «Υποσχεθήκαμε στην Ελλάδα, ότι αν είναι αναγκαίο, θα κάνουμε περισσότερα για να ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους της και η υπόσχεση αυτή συνεχίζει να ισχύει και τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να συζητήσουμε τι περισσότερο χρειάζεται. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ είναι ότι το ΔΝΤ θα φύγει, χρειάζομαι τη συμμετοχή του. Οικονομικά συμμετέχει, αλλά επί της ουσίας η συμμετοχή του είναι επίσης πολύ σημαντική, έχει μεγάλη εμπειρία και μας κρατά εστιασμένους. (Το ΔΝΤ) διασφαλίζει ότι αυτά που κάνουμε είναι αξιόπιστα και ότι θα εμμείνουμε σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, επομένως για μένα το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης