Από τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» τα επιχειρήματα Τσίπρα

Από τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» τα επιχειρήματα Τσίπρα

Χρησιμοποίησε όσα είχε καταγράψει τον Μάιο του 2014 η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» τα επιχειρήματα Τσίπρα
Διατάξεις και τροπολογίες που εισηγήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ και
ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκαν από την τότε Βουλή περιέχουν – για την ώρα – οι «καυτοί» φάκελοι που κουβάλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή για την Δικαιοσύνη και την διαπλοκή.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε κατά την πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αντλήθηκαν από την καταγραφή που είχε κάνει τον Μάιο του 2014 η κυρία
Κλείσιμο
Ζωή Κωνσταντοπούλου («Μαύρη Βίβλος της Ντροπής»).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για 60 λεπτά αντί των 25’ που είχε οριστεί ως χρόνος πρωτολογίας

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε 13 νομοθετικές παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που κατά τον ίδιο αποτελούν ευθεία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και πλήγμα στην ανεξαρτησία της.

Ως αιχμή του δόρατος των επιχειρημάτων του κ. Τσίπρα αποτέλεσε βουλευτική τροπολογία που είχαν εισηγηθεί 3 βουλευτές της ΝΔ και είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία του Σώματος βάσει της οποίας απαλλάχθηκαν από ποινικές και αστικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις χορήγησης δανείων προς τα κόμματα. Για τον λόγο αυτό μάλιστα προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των κομματικών δανείων αλλά και των δανείων προς τα ΜΜΕ.

Κατά τα λοιπά η εισαγωγή του πρωθυπουργού περιείχε αναφορές στις γνωστές υποθέσεις με τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς αλλά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens. Προανήγγειλε δε σύσταση επιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την γερμανική εταιρία, εξαγγελία βέβαια που έχει κάνει και στο παρελθόν. Ακολούθως χρησιμοποίησε οξύτατους χαρακτηρισμούς χωρίς όμως να καταλήγουν σε συγκεκριμένα ονόματα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για κέντρα, παράκεντρα, παραθεσμικούς κύκλους, ΜΜΕ της διαπλοκής για υποκριτές, αλαζόνες, φαρισαίους, επιχειρηματική ελίτ, ολιγαρχία του χρήματος, για συγκαλήψεις, σκάνδαλα, παραδικαστικά κέντρα κ.α.  

Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν κατά την ομιλία του ήταν αυτό του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της κυρίας Γεωργίας Τσατάνη και του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Στην συνέχεια μίλησε για τις επιστολής των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη, για το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αφορά τον κ. Σταύρο Παπασταύρου αλλά και για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης