Κύπρος: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Κύπρος: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Η απόφαση του πρώην προέδρου του ΔΗΚΟ,  Μάριου Κάρογιαν, ουσιαστικά υπογραμμίζει την διάσταση απόψεων με τον διάδοχο του στην ηγεσία του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, σε μια σειρά θεμάτων με κυρίαρχο το Κυπριακό, που τον αποτρέπει από το να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα στις επερχόμενες εκλογές

Κύπρος: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ
O τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο στη Κύπρο. Η απόφαση του ουσιαστικά υπογραμμίζει την διάσταση απόψεων με τον διάδοχο του στην ηγεσία του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, σε μια σειρά θεμάτων με κυρίαρχο το Κυπριακό. Ο κ. Κάρογιαν διαβεβαίωσε ότι η πορεία του δεν τελειώνει εδώ, αφού θα είναι παρών ως απλός στρατιώτης στο ΔΗΚΟ σε όλους τους αγώνες που έπονται.

«
Δε θα μπορούσα», είπε, «ούτε να εμφανιστώ, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, αποσιωπώντας τις διαφορές που με χωρίζουν από τις επιλογές και τις πρακτικές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, ούτε ασκώντας μια εσωκομματική κριτική που θα αναπαράγει την εσωστρέφεια του κόμματος, θα επιδεινώσει τη θέση του, θα αποκαρδιώσει τους οπαδούς του και θα επιταχύνει τη συρρίκνωση, την περιθωριοποίηση και την απαξίωσή του».

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επίσης ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην υπ. εξωτερικών και Επίτροπος στην ΕΕ,  Μάρκος Κυπριανού όσο και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός εσωτερικών και υγείας Χρήστος Πατσαλίδης έχουν αποφασίσει να μην λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές.  Παρόμοια απόφαση αναμένεται να λάβουν και νυν βουλευτές του κόμματος εκφράζοντας έτσι τις διαφωνίες τους με την ηγεσία Νικόλα Παπαδόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης