Σακοράφα προς Κοτζιά: Αληθεύει ότι ευθυγραμμίστηκες με τις θέσεις του Ισραήλ;

Σακοράφα προς Κοτζιά: Αληθεύει ότι ευθυγραμμίστηκες με τις θέσεις του Ισραήλ;

Η ευρωβουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση για «ένοχη σιωπή» σχετικά με τα βρετανικά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τη στάση της ελληνικής διπλωματίας υπέρ των ισραηλινών θέσεων στη Δυτική Όχθη 

Σακοράφα προς Κοτζιά: Αληθεύει ότι ευθυγραμμίστηκες με τις θέσεις του Ισραήλ;
Απαντήσεις σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη ζητά η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μετά τα βρετανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μάχη» Κοτζιά ώστε να «μπλοκάρει» ψήφισμα της ΕΕ που θα επέκρινε αυστηρά τους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Μάλιστα όπως τονίζει η ευρωβουλευτής επιχείρησε «μάταια» να διασταυρώσει τις πληροφορίες «
αφού από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών τηρείται ένοχη σιωπή».

Χαρακτηριστικά η κυρία Σακοράφα αναφέρει: 

Κλείσιμο
«Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, καθώς και ισραηλινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά,  μαζί με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ( ! ) στηρίζουν  απροκάλυπτα την ισραηλινή κατοχή.
Μάταια επιχείρησα να διασταυρώσω τα δημοσιεύματα, αφού από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών τηρείται ένοχη σιωπή.
 
Αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη στήριξη της στην ισραηλινή κατοχή, προσπάθησε να εμποδίσει καταδικαστικές αναφορές κατά των παράνομων εποικισμών και την έκφραση αποφασιστικότητας της Ε.Ε. για περαιτέρω ενέργειες,  που είχαν ως σκοπό  να προωθήσουν  τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών;» διερωτάται η κυρία Σακοράφα και συνεχίζει: 
 
«Αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας αμέριστα την κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ, εμφανίζεται διατεθειμένη να έρθει σε σύγκρουση με σχετικές αποφάσεις και οδηγίες αλλά ακόμα και με την ίδια τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα προϊόντα που παράγονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη;»

«Αληθεύει κύριε Τσίπρα, αυτό που αποκάλυψαν η ηλεκτρονική έκδοση Times of Israel λίγο μετά την επίσκεψη σας στο Ισραήλ, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του στον Νετανιάχου δήλωσε τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τις σχετικές αποφάσεις για τα προϊόντα που παράγονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη; Ως ευρωβουλευτής και ως Ελληνίδα πολίτης, απαιτώ επίσημη απάντηση από τον υπουργό εξωτερικών.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης