LIVE

Κορωνοϊός

Αυξήσεις έως και 180 ευρώ σε 314.000 δημοσίους υπαλλήλους και μετακλητούς

Αυξήσεις έως και 180 ευρώ σε 314.000 δημοσίους υπαλλήλους και μετακλητούς

Μποναμάς 14% για τα επιδόματα ευθύνης - Μπόνους από τα κρατικά ταμεία με το τρικ της προσωπικής διαφοράς - Το συνολικό κόστος για τις αυξήσεις ξεκινά από τα 150 εκατ. φέτος και θα φτάσει τα 300 εκατ. το 2018 - Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Στη βάση της αύξησης του βασικού μισθού σε ορίζοντα τετραετίας, αλλά και της αύξησης του μισθού των στελεχων του δημοσίου, κινείται το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν στο μισθό τους αυξήσεις σε διάστημα τετραετίας (25% καθε χρόνο), έστω και αν αυτές θα είναι μικρές.

Παραδείγματα:

α. Υπάλληλος Π.Ε με επτά έτη υπηρεσίας θα λάβει αύξηση 177 ευρώ, από 1092 στα 1269 ευρώ εντός μιας τετραετίας.  Το πρώτο έτος εφαρμογής του μισθολογίου (2016) ο βασικός μισθός του θα είναι 1.136,25 €, το δεύτερο έτος (2017) 1.180,50 €, το τρίτο (2018) 1.224,75 € και το τέταρτο (2019) 1.269 €.

- Υπάλληλος Τ.Ε. με δεκατρία έτη υπηρεσίας θα λάβει αύξηση 180 ευρώ, από 1.187 , στα 1.367 €. Το πρώτο έτος εφαρμογής του μισθολογίου (2016) ο βασικός μισθός του θα είναι 1.232 €, το δεύτερο έτος (2017) 1.277 €, το τρίτο (2018) 1.322 € και το τέταρτο (2019) 1.367 €.

- Υπάλληλος Δ.Ε. με τριάντα ένα έτη υπηρεσίας θα λάβει αύξηση 79 ευρω, από 1.379 στα 1.458 ευρώ. Το πρώτο έτος εφαρμογής του μισθολογίου (2016) ο βασικός μισθός του θα είναι 1.398,75 €, το δεύτερο έτος (2017) 1.418,50 €, το τρίτο (2018) 1.438,25 € και το τέταρτο ( 2019) 1.458 €.

Όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο σε περίπτωση που από τη νέα κατάταξη του υπαλλήλου προκύψει βασικός μισθός χαμηλότερος από αυτόν που λαμβάνει σήμερα ο υπάλληλος (λόγω της αλλαγής του μισθολογικού βήματος), η διαφορά αυτή διατηρείται ως προσωπική και μειώνεται από οποιαδήποτε αύξηση των αποδοχών του, πλην αυτής που προέρχεται από την άριστη αξιολόγησή του ή την επιλογή του σε θέση ευθύνης.

Στελέχη του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν το εξης παράδειγμα:

- υπάλληλος Π.Ε. με 19 έτη υπηρεσίας στο βαθμό Γ και μισθολογικό κλιμάκιο Γ2 λαμβάνει σήμερα βασικό μισθό 1.652 €. Με τη νέα κατάταξη κατατάσσεται στο
Μ.Κ. 10 με βασικό μισθό 1.623 €. Δηλαδή παρουσιάζεται μία διαφορά των 29 € η οποία εξακολουθεί να καταβάλλεται σε αυτόν ως προσωπική και η οποία θα μειωθεί/εξαφανιστεί όταν ο εν λόγω υπάλληλος αλλάξει λόγω ετών υπηρεσίας Μ.Κ. (όταν μετακινηθεί στο Μ.Κ. 11 με βασικό μισθό 1.682 €).

Πέραν των παραπάνω προβλέπεται ενίσχυση των θέσεων ευθύνης με αύξηση των αντίστοιχων επιδομάτων, κατά μέσο όρο κατά περίπου 14% περίπου, ως εξής:

Γενικός Διευθυντής από 900 € σε 1.000 €
Διευθυντής από 400 € σε 450 €
Υποδιευθυντής από 300 € σε 350 €
Τμηματάρχης από 250 € σε 300 €

Οι παραπάνω αυξήσεις δεν θα γίνουν σε βάθος τετραετίας, αλλά άμεσα, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Επιπλέον, ο νέος μισθολογικός νόμος αφορά μετακλητούς υπαλλήλους που υπηρετούν στα γραφεία των μελών:

της Κυβέρνησης, των υφυπουργών, των Γενικών Γραμματέων και των αιρετών των ΟΤΑ.

Εντάσσεται το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των ΑΔΑ, καθώς και το προσωπικό της ΕΥΠ, κατηγορίες οι οποίες διατηρούσαν ειδικά μισθολογικά καθεστώτα.

Το πνεύμα του νέου μισθολογίου ειναι να αποσυνδεθεί ο βαθμός με τον μισθό. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται ακώλυτα και ακολουθεί το συνολικό χρόνο υπηρεσίας που κατέχει ο υπάλληλος, ανεξάρτητα με το εάν έχει καταταγεί με τις μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος μισθολογίου για το προσωπικό που υπηρετούσε κατά την έναρξη ισχύος του (1-11-2011) ή με τις πάγιες διατάξεις για όσους προσλήφθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον σεβασμό της βαθμολογικής αλλά και μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων και την άρση των στρεβλώσεων που παρατηρήθηκαν με τη διαφορετική βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη αυτών σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο προηγούμενος μισθολογικός νόμος.

Να σημειωθεί πως από την ένταξη των υπαλλήλων στο νέο σύστημα θα υπάρξει αύξηση του βασικού μισθού για περίπου 314.000 υπαλλήλους.

Επιπλέον παραμένουν τα επιδόματα:

- θέσης ευθύνης
- παραμεθορίων περιοχών  
- επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,
- οικογενειακή παροχή

Τέλος υπογραμμίζεται από το υπουργείο πως εφόσον από την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών ο υπάλληλος δικαιούται αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που ελάμβανε με το σημερινό σύστημα, προβλέπεται η διατήρηση προσωπικής διαφοράς η οποία θα συμψηφίζεται με μελλοντική αύξηση του βασικού μισθού του υπαλλήλου λόγω κανονικής (βάσει ετών υπηρεσίας) μισθολογικής εξέλιξης και όχι λόγω προωθημένης εξέλιξης ή λήψης επιδόματος θέσης ευθύνης. Πρόκειται για την πρόβλεψη που διασφαλίζει τη μη ύπαρξη μειώσεων αποδοχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (366)

Αρκετα !!!

Με τοσους Συριζαιους βολεμενους του δημοσιου που μπαινουν και σχολιαζουν το μπλογκ αυτο μοιαζει σαν Αλ Τσαντηρι Νιους... ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ (διορθ)

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΕΣ (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ, για να επιβιωσουν. ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΚΡΑΤΟΥΣ ...ΟΜΩΣ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ... ΕΜ ΠΑΡΑΣΙΤΙΤΕ ΕΜ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΜ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ !!!!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ : ''Δεν φταιω εγω που ειμαι ΚΛΕΦΤΗΣ αλλα η αστυνομια που δεν με πιανει!" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ''Σταματήστε λοιπον να ασχοληςαι με το Δημοσιο γιατι εμεις ειμαςτε οι πελατες σας'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ... ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΠΡΩΤΟΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΩ ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΤΕ ΕΣΟΔΑ ?? ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΑΝΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΤΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 3 ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΕΣ (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ... ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ !!!!

Ρουφιανιστάν

Αφήστε τη κατσίκα του γείτονα σας δημόσιου. Μεχρι και τον παππου,η με τα κάστανα ρουφανεψατε εσεις του Ιδιωτικου, για να πουληςει περισσότερα ο διπλανός καστανας. Καλα να παθετε λοιπον που ειστε πρόβατα προς σφαγή, οι προδοτες δεν εχουν ποτε μέλλον. Σταματήστε λοιπον να ασχοληςαι με το Δημοσιο γιατι εμεις ειμαςτε οι πελατες σας.

ΑΝΕΡΓΟΣ

ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ, ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΑΒΤΙΣΥΒΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ?ΑΣΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΣΥΓΓΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.

ΟΥΣΤ ΡΕ

ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ

andreas

λίγα λόγια και καλά. Εγώ δεν εύχομαι το κακό άλλης κατηγορίας εργαζομένων. Να είσαστε λοιπον καλά κ υγιείς εσείς οι ιδιωτικοί κ ελεύθεροι επαγγελματίες, να δουλεύετε σκληρά όπως μόνο εσείς ξέρετε κ να μας ταίζετε εμάς τους Δ.Υ. υ.γ. κ μή δω αύριο πρωί κανέναν σας να σχολιάζει εδώ μέσα. Είπαμε... "δουλειά"... :-)

Ούστ ρε Κηφηνες

Ρε Δημόσιοι Κηφήνες ....μόνο και μόνο που ο Ιδιωτικός Υπάλληλος ξυπνά και κοιμάται με την έγνοια της απόλυσης, θα έπρεπέ να σας κάνει να σιωπάτε.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ (διορθ)

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ... ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΟΡΙΑ, ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ , ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ ΟΓΑ ΝΑΤ ΚΛΠ , ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ !!! ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ !!!!!

1500000

1500.000 ανεργοι αυτοι τι θα παρουνε?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης