Λαφαζάνης: "Προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς"

Λαφαζάνης: "Προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς"

Σημείωσε ότι "βρίσκεται ενώπιον των σκληρών διλημμάτων που έχει η κοινωνία" και επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται τομές και επαναθεμελίωση

Λαφαζάνης: "Προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς"
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ευθύνη του έναντι της Αριστεράς, άσκησε από τη Ζάκυνθο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
(ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης
Κλείσιμο
, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
 
Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νησιού στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι του έθεσαν επιμέρους προβλήματα όπως η φορολογία των αγροτών, τα χρέη των μικρών επιχειρήσεων, η μεταφορά των μεγαλύτερων επιχειρήσεων εκτός Ελλάδος, τα "
κόκκινα" δάνεια και η απογοήτευση για το συνδικαλιστικό κίνημα.
 
Αναφερόμενος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σ' αυτά τα θέματα, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι "βρίσκεται ενώπιον των σκληρών διλημμάτων που έχει η κοινωνία" και επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται τομές και επαναθεμελίωση. "Τα πράγματα έφτασαν στον γόρδιο δεσμό και λύνονται μόνο με το σπαθί. Δεν εννοούμε ένοπλα αλλά με αποφασιστικότητα. Εδώ δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά μία χούντα από υποταγμένες κυβερνήσεις και αυτή η τραγωδία δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα" τόνισε και κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι "συνομιλούν με τους υπαλλήλους των υπαλλήλων".

Σε ό,τι αφορά το νόμισμα είπε ότι δεν είναι φετίχ αλλά κλειδί για την άσκηση πολιτικής. "Το λέω χωρίς να έχουμε αρρωστημένο εθνικισμό με το νόμισμα και βλέπετε πως το ευρώ δεν είναι ενιαίο για τα κράτη που συμμετέχουν σ' αυτό, αφού η νομισματική πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλούσιων χωρών του βορρά" σημείωσε και προσέθεσε: "Το εθνικό νόμισμα έχει πλεονέκτημα γιατί μπορείς να εκδώσεις χρήμα και να ενισχύσεις την οικονομία σου με φθηνά επιτόκια. Εδώ έχουμε ανάγκη από ρευστότητα η οποία τώρα είναι μηδενική. Πώς θα φέρουμε την ανάπτυξη; Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντί να διευρύνεται, βλέπουμε πως συρρικνώνεται".
 
Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως "στην Ελλάδα το ιδιωτικό χρέος είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημόσιο, και συνολικά η χώρα μας κάθεται πάνω σε ένα βουνό από χρέη". "Τώρα έδωσαν τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών σε ξένα funds που θα πάρουν τις επιχειρήσεις και θα τις μεταπουλήσουν. Θα πάρουν όλη την ακίνητη περιουσία. Εδώ θα είμαστε κάτι χειρότερο και από αποικία. Αυτά δεν μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα" υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Ακόμα ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να "παλέψουμε για να αποτινάξουμε τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια" και σημείωσε πως "η κυβέρνηση τούς πρόδωσε αφού πρώτα με τους αγώνες κατάφεραν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση". "Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε Δούρειος Ίππος γιατί τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς γιατί τα κοράκια λένε πως η αριστερά ψηφίζει μνημόνια. Μας χρεώνουν σημεία και τέρατα γιατί θέλουν να τελειώνουν με την Αριστερά" κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ποιητή Ανδρέα Κάλβο και συνέστησε σε όλους και ειδικά στη νέα γενιά να διαβάσει τα ποιήματά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης